Copy
Toon deze e-mail in je browser

AMPHI-InFO

Infectieziekten Facts & Outputs
Jaargang 7 | Nummer 1 | Februari 2022

Voorwoord

 
Beste collega’s van AMPHI-Infectieziekten GGD’en,

Bij deze een AMPHI-InFO die geheel in teken staat van COVID-19; zowel een publicatie (van GGD West-Brabant), als 2 berichten over onderzoeken die van start gaan (van GGD Gelderland-Midden en GGD Twente). Verder lezen jullie helemaal onderaan deze nieuwsbrief dat we hopen dit jaar weer een echte live ARENA te plannen. We zijn bezig sprekers te werven en hopen dat we donderdagmiddag 23 juni een mooi programma hebben, wat jullie dan live – op een nader te bepalen locatie-  in Nijmegen bij kunnen wonen. Dus zet die datum alvast in jullie agenda.

Groet 
Jeannine Hautvast

Publicatie: COco-studie: SARS-CoV-2 antistoffen bij mensen met niet-medische contactberoepen.

D. Mioch et al, Preventive Medicine Reports, 2021

De COco-studie is een prospectieve cohortstudie naar SARS-CoV-2 antistoffen (seroprevalentie) bij kappers en horecapersoneel om de verspreiding van COVID-19 in deze niet-medische contactberoepen te onderzoeken. 497 deelnemers werden geïncludeerd. Gedurende 1 jaar (juni 2020 – juni 2021) is 4 keer bloed afgenomen en informatie opgehaald via vragenlijsten. Horecapersoneel had in vergelijking met kappers een relatief hoge seroprevalentie.

Lees verder...

Startbericht: De mentale en fysieke gezondheid na een COVID-19 besmetting bij personen met en zonder opname in het ziekenhuis 

 
Inmiddels hebben we twee jaar met de coronapandemie te maken en veel mensen hebben corona gehad. GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Gelderland-Midden en ziekenhuis Rijnstate onderzoeken wat hiervan de korte en lange termijn effecten zijn en of de ernst van de besmetting daarbij uitmaakt.

Lees verder...  

Startbericht: Wat is de associatie tussen mentale gezondheid en het naleven van leefregels tijdens quarantaine voor COVID-19? 


Voor deze masterthesis wordt de associatie tussen de mentale gezondheid en naleving van de leefregels voor personen die in quarantaine moeten voor COVID-19 onderzocht. Dit wordt gedaan met een prospectief observationeel cross-sectioneel design. De studie wordt uitgevoerd in regio Twente van februari tot juni 2022.

Lees verder..

Tele-ARENA 20 januari '22


Deze Tele-ARENA stond in het teken van het schrijven van een onderzoeksvoorstel. Een aanrader voor iedereen die betrokken is bij het de opstart van een project of onderzoek. Senior onderzoeker Suzanne Smit van de Academische werkplaats AMPHI neemt de luisteraars mee in de stappen van het schrijven van een onderzoeksvoorstel en deelt daarbij een aantal tips. In de presentatie worden voorbeelden gebruikt van verschillende RIVM regio projecten en 2e fase AIOS voorstellen. Tot slot presenteert Elke den Boogert, infectieziekten epidemioloog i.o. van GGD Hart voor Brabant,  haar ervaringen met betrekking tot een onderzoeksvoorstel wat zij geschreven heeft.

De presentatie en audio opname zijn terug te vinden op de website

Agenda

 

TELE-ARENA van 12.00 – 13.00 uur

Data tele-ARENA 2022
Dinsdag 5 april  (onderwerp volgt)
Dinsdag 4 oktober (onderwerp volgt)
Donderdag 1 december (onderwerp volgt)
 

LIVE ARENA

Donderdag 23 juni 2022
Aanmelden voor de AMPHI-InFO?

Heeft u zich nog niet aangemeld maar bent u wel geïnteresseerd om deze nieuwsbrief met informatie over AMPHI-Infectieziekten te ontvangen?  Klik hier om uzelf in te schrijven 
Copyright © 2022 Radboudumc HP149, All rights reserved.


uitschrijven van deze lijst    mijn inschrijvingen beheren