Copy
Hej! Som aktiv kolonist, påskrevet ventelisten eller bare usædvanligt interesseret modtager du med mellemrum nyt fra Aarhus' dejligste haveforening direkte i din indbakke. God læselyst!
For at åbne i din browser, klik her.

Maj Juni 2015

NYT FRA OLDJORDEN
Kære Kolonister

Tryk på "vis billeder" hvis de ikke dukker op

Så er sæsonen i gang. Endelig - og hermed årets første Nyhedsbrev. Det har været længe undervejs, teknikken har ikke villet det den skulle.
Efter en fantastisk sæson sidste år, så kan vi jo kun glæde os til denne.
Generalforsamlingen blev holdt på Gammelgårdsskolen, og det lod til at være en succes. Tak til alle de fremmødte.
Husk det er til GF, I kan indsende alle jeres forslag til ændringer i ordensregler og vedtægter. Og det er GF - nemlig jer, der her stemmer om, hvordan vores forening skal forme sig fremover.
Smag lige på ordet: forening. fælles om - sammen om :) Lad sæsonen 2015 være året, hvor vi gør ting i fællesskab og for hinanden. Vi, i den nye Bestyrelse vil i hvert fald gøre vores til, at alt bliver så synligt og åbent som muligt. Og ikke mindst sjovt.

Vi ses derude.
 Christina

Nyhedsbrev - et fælles projekt?

Flere af jer har sidste år skrevet og spurgt om vi ikke kan sørge for at skrive det, og nævne det, og opfordre til det, og fortælle det. Og vi vil gerne fortælle så meget som muligt, så Bestyrelsen har snakket om at gøre nogle rubrikker i Nyhedsbrevet til kolonisternes rubrikker. Så man her kan skrive en lille tekst, evt. vedhæfte et foto og sende til info@oldjorden.dk - så sørger vi for det kommer med i Nyhedsbrevet. Det kan være alt fra en god opskrift på skvalderpesto til fortællingen om det man fandt, da man rev en væg ned. Hold jer endelig ikke tilbage. På den måde håber vi at kunne få et spændende, levende og vedkommende Nyhedsbrev.

Vi er i gang med hullerne i Bagvejen
Men er blevet brændt af et par gange. Og det lader til at alle gartnere har nok at lave lige for tiden, men vi kæmper videre. Det lader til vi har fundet en løsning nu - og der vil snarest blive lavet huller. 
Samtidig har vi desværre været nødt til at skifte gartner. Det har ikke været muligt for os at få en stabil kontakt, og ny kontrakt lavet med foreningens forrige gartner. Dette har betydet at vi har skullet forhandle helt nye tilbud ind. Men det ser ud til, vi har fundet de rigtige til jobbet.

Vi vil også prioritere at få kørt noget ral på de havegange der trænger.
Og skulle der være et friskt kolonihavebarn/teenager der kunne tænke sig at lave lovlig graffiti, så hører vi gerne fra jer.
Vi vil nemlig mægtig gerne have malet vores "trafik-sten" hvide, med lidt refleks. Så de kan ses, og ses i mørke.
Smid en besked - info@oldjorden.dk eller 2712-7627
Det her skulle vi jo gerne undgå.


 

Præmiehaver

I år skal vi indsende listen over, hvem der ønsker at deltage i Præmiehavevurderingen i midt juni.

Så I bedes melde til Bestyrelsen snarest om I ønsker at deltage eller ikke.

Vi skal vurdere haver i Vesterled i år, og de kommer til os. Vi har fået en dato der hedder den 22/6 - så hvis noget ændrer sig, får I en mail. Ellers regn med at der kommer præmiehavefolk der. 

Vi sender vores eksperter til Vesterled, og det er Jesper have 6 og Runa have 131. Bestyrelsen er mægtig glade for at kunne sende så kyndige have-plante-blomsterfolk. 
Skulle du være interesseret i at komme med, eller synes du at du er topekspert og klar til at tage turen næste år, så hører vi mægtig gerne fra dig.
Den Nye Bestyrelse

Ud over gengangere Søren, Jacob og Christina er der kommet 2 nye i Bestyrelsen.
Tina have 35 og Kristina have 108 er nye i Bestyrelsen. Tina er foreninges nye næstformand. Kristina er altmuligkvinde, med særligt ansvar for præmiehaver.

Tag godt imod dem.

 
Hej... Jeg hedder Tina og er 47 år. I mit daglige arbejde er Jeg pædagog og arbejder i en specialklasse. Når jeg har fri, bruger jeg en del af min fritid her i min kolonihave, hvor jeg sidder i bestyrelsen og vurderingsudvalget. 
Jeg syntes begge poster er rigtig spændende at være en del af og ligger gerne noget af min energi i arbejdet for vores gode forenings trivsel. 
Hej  . Kristina er navnet og jeg fik min have sidste år. Tiden går med mit arbejde som pædagog og med at slå op i div. havebøger. For der er utrolig mange blomster og planter jeg skal øve navne og udseende på.Jeg bor i haven i sæsonen, og nyder hvert sekund. Og, ja så synger jeg i kor, og sidder i et par andre bestyrelser også. 

 
SCULPTURE BY THE SEA

Bestyrelsen vil gerne invitere på en lille naturkulturtur. 
I år er der den store galleriudstilling ved Tangkrogen og ud til Ballehage. 
Bestyrelsen har arrangeret en guidet tur, hvor vi ud over en frisk gåtur, vil få gode historier og insider viden om udvalgte værker og SXS historien. 
Der er plads til 30 på turen, og den er lige nu planlagt til at foregå fredag den 19/6 kl 18.30
Der er mødested på Helnan Hotel. Ved Sculpture inside. 
Først til mølle tilmelding på mail til info@oldjorden.dk senest onsdag d. 17 kl 12.00
Skulle der, mod forventning, blive ændret i tiden ( det er guiden der skal kunne) vil det blive annonceret i facebookgruppen: oldjordens kolonister. Så hold øje der, eller få nogen til at gøre det for jer, hvis I ikke er på facebook.

Turen bliver gennemført uanset vejret, da det også er en stor del af udstillingen. Så sørg for at have gode sko, og evt en termokande med :-) 
SOFO (solvang,oldjorden,frydenlund,oldhøjen)

SOFO er vores fælles mødested de 4 foreninger imellem. Hvert år har en forening ansvaret for at formænd og kasserer mødes og diskuterer stort og småt, som angår alle 4 foreninger. 
Fx. har I måske bemærket at der er kommet "hajtænder" for enden af den fælles asfaltvej? 

I år er det Oldjorden der er tovholder, og vi har haft vores første fællesmøde, hvor vi fik luftet mange ting og tanker. Fx. ved vi nu, at der på parkeringspladsen ved Markentender står nogle fælles containere, hvor alle haveforeninger må smide deres pap og kemiske affald i. HUSK bare at gøre det i de rigtige. Så har I malingrester eller andet kemi, så er det op i den store blå containerbeholder med det. Det er vi sikre på at mange i Oldjorden kan have gavn af at vide. 
Så har vi i fællesskab arbejdet på kontrakten med Marketender, og det skulle være endelig på plads nu. Så vi byder velkommen til Sylvester, den nye marketender. Han har oprettet en facebookside hvor man kan følge lidt med. "Kommandørens Høkerbiks"
Vi ser frem til et godt samarbejde med ham. Han har også udtrykt ønske om, at skulle der være nogle frivillige der kan stå der en times tid i ny og næ, så hører han gerne fra jer.

Flemming i Solvangen 103 har sagt at hvis man har spørgsmål til rotter og hvad man kan gøre for at sikre sig, de ikke slår sig ned i ens have, er man velkommen til at kontakte ham. Fælder og gift er ikke altid nok. Og det kan vi skrive under på. 
Bag ved komposten har vi fundet denne fine rotteindgang. Og de elsker åbenbart kompostbunker. Så sørg for at vende dem tit, så de ikke får fred til at bygge rede.
ROTTER!..

Vi har store problemer med rotter i foreningen!
Se/hører eller lugter du dem har du pligt til at melde det til århus kommune. Det kan man via deres hjemmeside eller på telefon. 
MEN .....
Vigtigst af alt er at der ikke er steder hvor rotter kan gemme sig og yngle, samt at de ikke kan finde mad. Så skal du fodre fugle, så gør det på et rottesikret foderbræt og ikke ved at smide maden i græsset eller hækken. 
Sørg for at rode kompostbunker godt igennem, og at de er svære at komme ind i. De er her og der og alle steder. Bunker med træ eller andet der står uberørt hen i en krog er et favoritsted. De kan være alle steder, som her - hvor der nu graves op omkring hele huset og mange huller dukker frem.  
Hold øje, anmeld dem og gør det træls for dem at slå sig ned i Oldjorden.

 
??????
Formanden har pga. diverse diskusprolapser og modic i ryghvirvler været nødt til at skifte til en mere handicapvenlig have. Et fald på knap 3 m i terræn var lige i overkanten. Så fremover finder i Christina i have 57, hg.5 Og ikke i nr. 53 som der fejlagtigt står på infoskiltene lidt endnu, Men Ane Katrine i nr. 53 er ny kolonist, og meget sød, så skulle i være kommet til at gå forkert beklager vi meget. 
Det har været et normalt haveskift via den interne venteliste. 

Der er kommet en del på den interne liste i løbet af foråret. Man kan lade sig skrive op til haver af særlig segment eller prisklasse, eller ønske man kun vil kontaktes hvis en specifik have kommer til salg. Men det er datoen for opskrivningen der er den gældende for ens plads på listen. 
Man kan først komme på listen når man har haft have i foreningen i min. 1 år - og man kan først blive skrevet på den eksterne liste, når man er fyldt 18 år. 

 
HJEMMESIDEN 

www.oldjorden.dk er på vej.
 Det er fantastisk med nye kolonister. Blot 5 min efter vi havde søgt efter folk der kunne hjælpe med at lægge ting på siden , havde vi svar fra Brian i have 103 og Sophie i have 1. 
Begge er nyslåede kolonister fra efter¨året 14, og vi synes det er fantastisk at nye kolonister har lysttil at få fællesskabet til at fungere. 
Vi er meget glade for hjælpen, og ser frem til at få siden op at køre. 

Vigtige småting

Husk at melde adresse-, mail- og tlf.nr.ændringer til Bestyrelsen, så snart I skifter.
Vi oplever desværre, at en del af de informationer, vi har på jer, ikke er gældende. Det koster desværre en masse administrativt arbejde og tid. Der skal ifølge vores vedtægter betales 100 kr i gebyr ved sådanne forglemmelser, og det er jo unødvendigt. Så husk venligst at melde det til os.

Motorredskaber: 
Som bekendt så elsker vi fred og ro - så på hverdage må I drøne rundt med jeres hækklippere og græsslåmaskiner til kl 18.00 
I weekender er det til kl 13.00 
Resten af tiden skal I hygge jer og slappe af! 

Trailer:
Ligesom sidste år er det Runa have 131 der stå for udlejning. 2 timer ad gangen. Husk at fjeje efter dig, 
Nærmere info står på infotavler og på tavlen ved trailere.


 

Buske og træer..

må ikke hænge ud over hækken eller være for tæt på hækken.

Redningskørertøjer skal kunne komme frem. Vi er blevet mindet om, at de ikke kører ned ad havegange, der har træer, som hænger ud over. Så dem skal I naturligvis lige have kikket, på inden vinteren kommer. Hækken har heller ikke godt af, at der bliver skygget for meget.

Det samme gælder nogle af kloakselskaberne. De vil ikke tage ansvaret, hvis de kommer til at knække noget. Vi har også kik på Bagvejens store træer, men en del af dem er ikke på vores grund, så vi skal i dialog med haveejerne der for at kunne få beskåret træer.

Lugning ved grund

Hver kolonist har ansvaret for at holde området fra midten af stien og ind til sin hækrod ren for "ikke hækplanter" - men det gør da ikke noget, hvis I lige tager genboens område med. Man bliver sgu så glad af det :-) Husk, at I med hjørnegrunde skal hele vejen rundt, og I der har hæk til havegange både foran og bag i haven, også har ansvaret for renholdelse disse to steder. Så skulle det vist være på plads.

Pasning og pleje af hæk

I et af de tidligere nyhedsbreve har vi skrevet en udførlig liste over hvordan man kan pleje sin hæk. Disse nyhedsbreve findes på oldjorden.dk
Men her er en lille reminder. 
Hække gror bedst hvis de ikke skal kæmpe med græs og ukrudt om næring og plads. 
Så sørg for at holde området i jeres hæk, og foran ( det gælder hele veje rundt, ud til sti, ind til nabo) fri for ukrudtsplanter. 
Desuden får I glade naboer af det, hækken vokser bedre og der spreder sig ikke ukrudt fra en have til en anden. 

Når I sætter ny hæk, så sørg for også at skifte jorden hækken skal vokse i. Den vokser bedst i ny, næringsrig jord. 
Hvis I ønsker at se et godt eksempel på en hæk der er blevet nurcet om, så gå op til have 132. Den var nyplantet for under 2 år siden, og er blevet passet og plejet efter alle kunstens regler - så der nu står en hæk på højde med flere bestyrelsesmedlemmer :)

 
Hæk
Højden på vores hække er max. 160 cm, medmindre det er en høj ud til grusvejen. Her er der givet særlig dispensation fra kommunen, så de må være 180 cm - så det tager lidt af støvet fra vejen.

Det er kommunen, der har bestemt vores hækhøjde, ikke Bestyrelsen. Og de kommer ind imellem med en målepind og tjekker. Det er bl.a. sådan noget vi lurer på, når Bestyrelsen er på den månedlige havevandring.
Cykler og knallerter
skal parkeres i haverne. De må ikke stå på stier. Af selv samme årsag, som at træer ikke må hænge ud over hækken.
De er til gene for den nødvendige kørsel.
Vil du sælge din have?
Så henvend dig til formanden. Du skal skrive under på, at du ønsker at udtræde af foreningen. Herefter kontakter vurderingsudvalget dig. Det koster 1060 kr at få vurderet haven ved salg - se Kredsens faste priser her - og du må meget gerne være i haven ved vurderingen, til at fortælle lidt om stedet. Samt 300 kr i salgsomkostninger.

Vurderingsudvalget laver herefter en vurderingsrapport, som gives til formanden, der gennemgår den med dig.
Så afleverer du en nøgle, og så går fremvisninger ellers i gang. Vi bestræber os på at sælge haverne så hurtigt som muligt.

Har du løsøre du vil sælge, så udarbejder du en løsøreliste, som lægges oveni vurderingsprisen.
Køber behøver ikke købe dit løsøre, så indgår det ikke, skal du fjerne det inden salg.
Kontakt
Haveforeningen Oldjorden
Oldjordsvej
Aarhus 8000
Denmark

Add us to your address book

Mail: info@oldjorden.dk
Tlf.: 2712 7627


Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet

Klik her for at ændre dine kontaktoplysninger
Copyright © 2015 Haveforeningen Oldjorden, All rights reserved.