Copy
Hej! Som aktiv kolonist, påskrevet ventelisten eller bare usædvanligt interesseret modtager du med mellemrum nyt fra Aarhus' dejligste haveforening direkte i din indbakke. God læselyst!
For at åbne i din browser, klik her.

Kære Kolonister

Tryk på "vis billeder" hvis de ikke dukker op

Infobrevet her er egentlig ikke planlagt til at komme hver måned. Alligevel er det nu 3. måned i træk vi sender det ud. Hvorfor så nævne det ? Bare så i ikke sidder den første i hver måned og skuler til jeres email og venter.
Vi sender infobreve ud når vi har nok information som vi mener vi bør dele.


Vi starter med en kort intro til Runa og Søren. De bor i 131 - og er ved at prøve navne på deres have af. Vi venter spændt på resultatet.

Runa har ansvaret for trailer udlejning.  Det er hende man ringer til for at reservere en trailer, og også hende der udleverer nøglen. Nummeret kan du finde på opslaget på trailerpladsen.  Det er gratis at låne den, men max 2 timer. Og ja, traileren skal altså fejes efter brug, og hastidhedsbegrænsningen gælder naturligvis også for foreningens egne køretøjer
Er Runa på ferie foregår udlejning via have 64. Det vil altid fremgå af opslag, eller note på postkassen ved 131. Nogle gange skriver Runa det også på facebooksiden.

Søren er vores generalforsamlingsvalgte kasserer. Og han bliver mægtig glad hvis i tilmelder jeres indbetalinger så det kører via netbank. Så skulle i modtage et girokort til september så må i meget gerne tilmelde de fremtidige betalinger til netbank Så slipper I også for gebyrer.


Rigtig god sommer og ferie
Christina

HURRA!

Mosterilaug haves!

Oldjorden har bare engagerede kolonister - det tog ikke engang en dag før Emil i have 102 meldte sig som mosterilaugsmedlem! Han nyder stadig den cider han fik lavet sidste år, hvor han også var med til at stå for dagen. Men han kan godt bruge et par stykker mere for at dagen kan gennemføres. Tøv ikke med at melde jer. info@oldjorden.dk eller 2712 7627                               

SOMMERGRILL PÅ PARKERINGSPLADSEN HG5

Bestyrelsen vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt til et totalt low-key, interimistisk hyggearrangement den 28. august kl 18.30

Vi sørger for kæmpe grill, nogle pavilloner og resten er i jeres hænder. Runa er vejransvarlig!
Kom glad, smæk din mad på grillen og hyg dig med de andre kolonister.
Bestik, bord, stol osv - ja det skal I også selv slæbe med.
Og vi glæder os meget til at se hvad i finder på af løsninger.
Af samme årsag vil parkeringspladsen være lukke for parkering fra kl 15 samme dag.
Skulle der være en i blandt jer der har lyst til at arrangerer lege eller konkurrencer for både børn og voksne, så hold jer ikke tilbage. 
Kage? skal vi have kage ?Havenavene konkurrencen fortsætter til 15. august

I sidste infobrev lagde vi op til at I indsender en lille historie omkring jeres haves navn. Vi har modtaget en del, og lader muligheden for at indsende være frem til 15. august.
Smid et par ord om din haves navn på info@oldjorden.dk eller i postkassen i nr 38
 

Kloakering i Kolonihaver

Århus kommune har på deres hjemmeside lavet lidt information om projektet "kloarkering" som er igangsat.
Kik med her  og husk at klikke på faneblade og i menuen i venstre side.
Der er mange spørgsmål og vi følger ivrigt med. Århus Kredsen og Århus Kommune har lavet en virkelig fin aftale om at lejen kan stige månedligt, som afdrag på et 30 årigt lån. Vi har hørt tilfælde hvor kommunen har forlangt kloakering færdig i 2015, og hvor kolonister og foreninger selv må finde ud af finansiering. Så vi er glade for aftalen. Hvordan vi konkret griber det an, har vi besluttet at diskuterer hen over vintersæsonen, når vi har nogle erfaringer at trække på fra de andre foreninger.
HAR DU ET BEVARINGSVÆRDIGT TRÆ?
Søren og Christina har været til repræsentatskabsmøde I Kredsen. Her fandt vi bla. ud af at Århus kommune har fået lavet en optegnelse over bevaringsværdige træer i kolonihaver.
Dvs. at er man indehaver af et sådan træ, så må man ikke fælde det!!!
Der skal søges dispensation ved kommunen. Men det er da nu også ret fedt at have et sådan træ i sin have. I kan finde jeres have via dette kort som kommunen har sat sammen. Hav tålmodighed med det - der har været lidt bøvl. Og zoom så ind på Oldjorden og se de par stykker vi har. Og næste gang i går tur i de 4 foreninger, kan i jo kaste et blik på de andres bevaringsværdige træer
 

NY skraldespand

Vi ved godt at det er de få der ødelægger det for de mange, men alligevel....
Trods mange henstillinger og informationer er det ikke rigtig lykkedes at holde skraldet nede i spandende. Men I må stadig meget gerne gøre følgende:
  • overvej om det kan vente med at komme i spanden til tirsdag hvor der er tømt.
  • gå op i en af de andre skraldeøer og se om der er plads
  • pak posen TÆT - der er meget spildluft i spandende.
  • kast posen ind i midten af spanden
  • sørg for låget kan lukkes.Kan det ikke det har du en overfyldt pose
  • brug de store skraldeøer ude ved Silkeborgvej - hvis der ikke er plads, til flasker og glas mm.
Når det så er sagt, så har vi været nødt til at bestille og betale for en ekstra ny spand.
Vi orker rent ud sagt ikke at blive ved med at minde om hvordan god skraldepli i Oldjorden er.
Derfor står skraldespandene anderledes ved trailerparkeringen.
Der er kommet en ekstra.
Vi håber at det, og jeres nye skralde-omtanke, kan forhindre at vi får spredt affald ud over det hele, og dermed tiltrækker rotter. Så havegang 6 til 9- er jeres fuld så kik ned til havegang 4 - der er måske plads- og omvendt! 
 

CONTAINER-PLI.....

og nu vi er i den mere kedelige ende, så må I gerne blive bedre til at overholde de containerregler der er. De bliver ovenikøbet klistret på containerne HVER gang.
Hvis nu man i stedet for bare at stille sit brugte kaninbur bag ved en container, havde slået det i stykker med en hammer, så havde det let kunne være i containeren. Ja man havde faktisk selv kunne smide træet derop. Så lad nu være med at overlade til andre at fjerne jeres affald. Det er dårlig stil.
Og skulle i have misset det, så må den blandede container STADIG kun fyldes 85 cm over kanten. Så det er ufint at komme efter mørkets frembrud og smide mere og mere op på.
Det koster foreningen i sidste ende.
Til jer der ser kolonister, nye som gamle, som ikke kender eller kan huske disse regler, i må meget gerne minde folk om det, når i alligevel står og ser det. Det er meget nemmere end at i siger det til Bestyrelsen, der ikke har set det og ikke ved hvem man skal nævne det for. Så hjælp hinanden når i alligevel tøffer rundt dernede.

MEN hvor ser det bare godt ud når hækkene er klippet inden Sct. Hans! Godt arbejde kolonister, der er stor ros til jer

Vi har faktisk hastighedsbegrænsninger.

Både på asfalt- og grusvejen. Husk det nu.
De gælder naturligvis også når du køre ned af bakken

20 km i timen på asfalt vejen
15 km i timen på Bagvejen/grusvejen

 

Opskrivning til venteliste

Man kan altid maile eller ringe til formanden og få en aftale omkring opskrivning til ventelisten.

Men ellers kommer der en ny opskrivningsdag her

 Søndag d.20 juli kl 10 - 11

HG 4 nr 38- hos Christina
I er velkomne til at sprede det omkring jer
Hæk højder
Højden på vores hække er max. 160 cm, medmindre det er en høj ud til grusvejen. Her er der givet særlig dispensation fra kommunen, så de må være 180 cm - så det tager lidt af støvet fra vejen.

Det er kommunen, der har bestemt vores hækhøjde, ikke Bestyrelsen. Og de kommer ind imellem med en målepind og tjekker. Det er bl.a. sådan noget vi lurer på, når Bestyrelsen er på den månedlige havevandring.
Præmiehaver

Der har været besøg fra Charlottehøj som har indstillet 10 haver til præmierunden. Kredsens havekonsulent står nu for den endelige udvælgelse og vil i løbet af de næste måneder komme og kikke på de udtagne haver.
Vi venter spændt på resultatet.
Peter og Jesper fra Bestyrelsen har samtidig været i Charlottehøj og udtaget haver der. Det er et gammelt samarbejde mellem et par foreninger hvor vi bytter lidt rundt. Men det vigtigste er at vi derved aldrig kommer til at udtage haver fra vores egen forening. Og så er det jo altid rart med lidt ros udefra :)
 
Vil du sælge din have?
Så må du vente til august.
Vurderingsudvalget er gået på velfortjent ferie.
Men du kan gerne henvende dig til formanden på telefon eller mail hvis du har spørgsmål.


 

Flere modtagere på nyhedsbrev

Vi har fået flere henvendelser på at flere kolonister ønsker at komme på nyedsbrevslisten.
Send en mail med info om havenummer og mailadresse der skal tilføjes, så skal vi gøre vores bedste for at få jer med.
info@oldjorden.dk
 
Instagram og Oldjorden
Skulle man have lyst til at dele billeder fra haven på Instagram, er @Oldjorden nu oprettet og kan følges ved at søge på Oldjorden, ligesom man kan tagge opslag #oldjorden
Lad nu være med at flashe jeres nyeste havetraktor/værktøj og undgå tydelig adresse.
Kontakt
Haveforeningen Oldjorden
Haveforeningen Oldjorden 1-146
Åbyhøj 8230
Denmark

Add us to your address book

Mail: info@oldjorden.dk
Tlf.: 2712 7627


Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet

Klik her for at ændre dine kontaktoplysninger
Copyright © 2014 Haveforeningen Oldjorden, All rights reserved.