Copy
Hej! Som aktiv kolonist, påskrevet ventelisten eller bare usædvanligt interesseret modtager du med mellemrum nyt fra Aarhus' dejligste haveforening direkte i din indbakke. God læselyst!
For at åbne i din browser, klik her.

Kære Kolonister

Tryk på "vis billeder" hvis de ikke dukker op

Så er der lidt nyt fra havegangene igen.
Det første nyhedsbrev blev vel modtaget og det er vi meget glade for. Tak for al respons. Vi håber at kunne holde standarden.

Her ser du Christina og Jacob... jo, jo den er god nok. Det er formanden og næstformanden. Vi bor på hver vores havegang og sidder også i andre bestyrelser. Christina kan du med sikkerhed møde på havegangene med en mappe. Jacob derimod har søm i lommerne. Han er ved at bygge til. der er mange spændende overraskelser ved et hus fra 1940. Jacob er folkeskolelærer i lokalområdet, og Christina indretter skoler og institutioner, og holder foredrag omkring det emne.
Og ja, så fordeler vi nogle af opgaverne i Oldjorden mellem os( og de andre i Bestyrelsen). Christina har, blandt meget andet, haft travlt med salg af haver, rode i papirer og nyhedsbrevet.
Jacob har bla. fat i gartneren, så der er blevet plantet ny hæk ind til blokkene. Og ja, vi ved der er huller i grusvejen. Gartneren er på sagen, og mens vi venter på den rigtige løsning, så glædes vi over den præventive virkning det har på hastigheden. 
I kan henvende jer til både Jacob eller Christina hvis i har bygge ansøgninger der skal underskrives.
   

Forsommerhilsener,
Christina

 


Er Valodia solgt? Og MetteVuns?

Ja, det er de. Der har været godt gang i havesalget, og velkommen til de nye (og gamle) i 2, 8, 55, 65, 108 og 119. Og dem der kommer efterfølgende. Tag godt imod dem.
-------  ------ ------
Vi har talt lidt om at genopvække den gamle tradition med at kalde sin have noget.
119 hed f.eks. engang vist nok Valodia – et smukt klingende navn,
men med en besk ironi = HvadLoDeAf :-)

I skal have synligt husnummer, naturligvis. Men hvad med at smide skilt med navn op på hus eller havelåge, så vi kan kende hinanden på husnavn og ikke kun husnummer?


Konkurrence:

Send os en mail eller drop et brev i nr 38 med jeres havenavn + husnummer, gerne et foto og evt. en kort historie til, hvorfor haven hedder sådan, så trækker vi lod blandt de indsendte om en præmie.

... Og huset her ovenover har de fleste vel set på en aftenrunde i foreningen.
Her bor John sammen med Kirsten. John sidder også "ånder" i vurderingsudvalget.

Kloakering i Kolonihaver

Et spændende emne som jo bliver aktuelt på et tidspunkt. Man er gået i gang i foreningerne omkring Brabrandsøen, og Bestyrelsen følger ivrigt med i udviklingen. Tidsplanen rykkes lidt engang i mellem, men lige nu ser det ud til vi skal være i gang i 2022. I kan selv følge lidt med på  Kredsens hjemmeside hvor de har lavet et helt afsnit om kloakering.
Der er virkelig gang i byggeriet
Det er helt fantastisk at opleve alle de byggetilladelser, der bliver søgt – og givet. 

Det betyder, at der sker forbedringer på vores huse, samt at kolonisterne i Oldjorden virkelig gør sig umage med at holde de regler, der er for byggeri, og dermed sikre værdien af haven. 
Det er vi faktisk ret stolte af!
Så tak for det

Alle byggetilladelser skal underskrives af formanden, elelr næstformanden og godkendes på Kredsen. Det koster 250 kr, som betales kontant til Kredsen. Herefter har man to år til at bygge i, og så skal der laves en "ibrugstagnings godkendelse", hvor Kredsen møder op til byggesyn, og tjekker at alt er, som det blev godkendt til.

Det virkelig gode ved at have indhentet en byggetilladelse er, at vi gemmer den, og den kommer til at indgå i vurderingen ved evt. salg. Er der ingen byggetilladelse, så er det så og sige "usynligt", og man får ikke penge for det ved en vurdering. Og vil blive bedt om at fjerne det.

Der ligger byggeansøgning i den mappe I fik, da I købte haven, eller den kan hentes på Kredsens hjemmeside, tryk her, og der ligger også en fin intro til byggeregler, hvis du trykker her. Formanden har også snart nye eksemplarer der kan hentes ved henvendelse i have 38.
 

Og når du klipper og skramler rundt i weekenden.....

med el- eller motordrevne enheder.
Så husk lige at arbejdet skal være afslutte senest kl 13
Så kan vi nyde fulgesang og lyden af hjemisbilen resten af dagen.
Og du bliver ikke overanstrengt.
Det er den perfekte undskyldning for at sætte sig og slappe af :-)
                                                                                                
Mosteri Mester søges!
Da vi som sagt gerne vil have aktive kolonister i foreningen, vil vi gerne opfordre til, at der allerede nu laves et Mosterilaug eller lignende. Det betyder, at mosterilauget står for gennemførelsen af den årlige mosteridag senere på sæsonen.

Det er i sin tid et forslag, der er kommet fra kolonisterne, og det bliver til noget, hvis der er kolonister, der vil løfte den opgave. Foreningen skal nok hjælpe til, så godt vi kan. Er du interesseret i at hjælpe med at afholde mosteridag, så meld dig hos formanden på 27127627 eller på mail info@oldjorden.dk

       Det plejer at være hyggeligt...
 
Hæk højder
Højden på vores hække er max. 160 cm, medmindre det er en høj ud til grusvejen. Her er der givet særlig dispensation fra kommunen, så de må være 180 cm - så det tager lidt af støvet fra vejen.

Det er kommunen, der har bestemt vores hækhøjde, ikke Bestyrelsen. Og de kommer ind imellem med en målepind og tjekker. Det er bl.a. sådan noget vi lurer på, når Bestyrelsen er på den månedlige havevandring.
Køkkenskrald i Oldjorden !!!
Vi får tømt vores skraldespande hver tirsdag- tænk over det mandag aften hvis du ikke kan finde plads i containeren. Vent evt. eller kik ved den anden skraldeø om der er plads der. 
Ellers er der skraldeøer ved udkørslen til Silkeborgvej. Og lad være med at fylde skraldeposen helt op, oppe i haven. Så ved du den kan passe i hullet. Skub det gerne ud i hjørnerne så vi udnytter alle 660 liter pr. skraldecontainer vi har. Vi er ved at se på om der er en rentabel løsning. det er en tung post og vil medføre havelejestigning.
Indtil da henstiller vi til at Kolonisterne gør en indsats. TAK! 
Instagram og Oldjorden
Skulle man have lyst til at dele billeder fra haven på Instagram, er @Oldjorden nu oprettet og kan følges ved at søge på Oldjorden, ligesom man kan tagge opslag #oldjorden
Lad nu være med at flashe jeres nyeste havetraktor/værktøj og undgå tydelig adresse.
Af - og pålæsning

Jep, du må gerne holde ud for din have og læsse af og på.
Men både du, og især de håndværkere du måtte have gående skal køre på parkeringspladsen når i har læsse og losset.
Vores havegange er alt for smalle til at der kan holde en håndværkerbil en hel dag.

 
Vil du sælge din have?
Så henvend dig til formanden. Du skal skrive under på, at du ønsker at udtræde af foreningen. Herefter kontakter vurderingsudvalget dig. Det koster 1060 kr at få vurderet haven ved salg - se Kredsens faste priser her - og du må meget gerne være i haven ved vurderingen, til at fortælle lidt om stedet.

Vurderingsudvalget laver herefter en vurderingsrapport, som gives til formanden, der gennemgår den med dig.
Så afleverer du en nøgle, og så går fremvisninger ellers i gang. Vi bestræber os på at sælge haverne så hurtigt som muligt.

Har du løsøre du vil sælge, så udarbejder du en løsøreliste, som lægges oveni vurderingsprisen.
Køber behøver ikke købe dit løsøre, så indgår det ikke, skal du fjerne det inden salg.
Jeg har i en af vores mange flyttekasser med ting, fundet de gamle "Forhandlingsbøger" Det er håndskrevne referater fra Generalforsamlinger og bestyrelsesmøder.
Første side i denne bog henviser til at vi om sølle 4 år får meget travlt i foreningen i juni måned.
"For Onsdag 12 juni 1918 afholdtes i Inkassator Haarders have et møde af lejere af Havejord paa paracellen Oldjorden. Blandt deltagerne var der Enighed om at danne en Forening"
 

Bestyrelsen blev valgt, alle nævnt med titel- havnearbejder, lagerforvalter, assistent, formand, inkassator, lokomotivformand ( valgt til formand) og Guldsmed Koborg. Guldsmed Koborg fra Aarhus er faktisk ret kendt. I kan tjekke om i måske selv ejer noget med hans stempel E.A.K - han nøjedes dog i første omgang med at blive suppleant.
Men vi har altså jubilæum om 4 år - her på paracellen. 
Kontakt
Haveforeningen Oldjorden
Haveforeningen Oldjorden 1-146
Åbyhøj 8230
Denmark

Add us to your address book

Mail: info@oldjorden.dk
Tlf.: 2712 7627


Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet

Klik her for at ændre dine kontaktoplysninger
Copyright © 2014 Haveforeningen Oldjorden, All rights reserved.