Copy

Gefeliciteerd!
Je hebt de Access Bars® Class gedaan!
(En nu...?)

Gefeliciteerd <<Voornaam>> met het certificaat dat je hebt behaald met de Access Bars® cursus! Ik vond het een heerlijke dag, dankjewel voor jouw bijdrage aan de class en deze fijne dag. 

We weten dat er veel informatie op je af komt tijdens deze dag en hebben daarom deze email voor jou gemaakt, zodat je alles thuis nog eens rustig kunt nalezen. Pak ook jouw manual er nog eens bij! En nog eens, en nog eens. Zelfs als je al jaren de Bars kent, lees je soms ineens dingen die je voorheen nog niet zag. Vind je het een beetje overweldigend allemaal? Maak je geen zorgen, ook dat is helemaal oké. Gun jezelf de tijd om te oefenen en je eventueel te verdiepen in de materie en onthoud; de Bars zijn de punten op het hoofd, als je die weet te vinden kan je een Bars sessie geven. Al het andere is extra informatie. Je bent altijd van harte welkom om contact op te nemen als je vragen hebt of gewoon om jouw verhaal te delen, we horen je graag! 

~ Petra ~

P.S. Hoe was de cursus voor jou? Wil je jouw ervaring delen zodat ook anderen kunnen lezen hoe een Access Bars® cursus met mij zou kunnen zijn? Dan kan je jouw verhaal vertellen op de website door op onderstaande knop te klikken. Via een filmpje, een mail of mijn Facebookpagina is dat natuurlijk ook leuk. Wat past bij jou? Alvast bedankt!

Deel jouw ervaring
De audio opname van de cursus kun je hier downloaden. Veel luisterplezier!
 
Download opname
The Clearing Statement
Tijdens de cursus hebben we de Clearing Statement gebruikt, hierover vind je uitgebreide uitleg in de manual. Ook kan je naar de website gaan waar je informatie en een filmpje vindt van Dr. Dain Heer over The Clearing Statement. 

Alles wat jou niet toestaat plezier en gemak te hebben met de Bars en de Clearing Statement, wil je dat vernietigen en ontcreëren? Right and Wrong, Good and Bad, POC and POD, All9, Shorts, Boys and Beyonds.
Website Clearing Statement
Voordat je begint...
Voordat je aan een sessie begint is het fijn als je aan jezelf denkt, zorg er bijvoorbeeld voor dat je naar de wc bent geweest, geen honger of dorst hebt en zet eventueel een glaasje water binnen handbereik voor kriebelende droge kelen. Zorg dat je lekker kunt zitten (of staan als je dat fijner vindt) tijdens de sessie. Des te comfortabeler jij bent, des te rustiger zal de ontvanger zich voelen. 

Een Bars sessie levert het grootste resultaat op als er zo veel mogelijk ruimte is voor de sessie om te zijn wat die is. Alle oordelen en verwachtingen die bestaan over de persoon, de Bars en over jezelf, zijn een beperking in die ruimte. Deze kan je eventueel Clearen met de volgende Clearing: 
Alle besluiten, oordelen, verwachtingen, conclusies, berekeningen en projecties die ik heb over mij, de cliënt, deze sessie en de resultaten ervan wil ik nu vernietigen en ontcreëren. Right & Wrong, Good & Bad, POC & POD, All Nine, Shorts, Boys and Beyonds. (of POC & POD in het kort)

Ook kan je een vraag stellen, bijvoorbeeld:
Welke energie, ruimte en bewustzijn kan ik zijn om met gemak en plezier deze sessie te faciliteren?
(Als je er een clearing van wilt maken vervolg je de vraag met: Alles wat dat niet toestaat wil ik nu vernietigen en ontcreëren. Right & Wrong, Good & Bad, POC & POD, All9, Shorts, Boys and Beyonds.)


Deze clearingen kun je voor of tijdens de sessie in je hoofd doen, het hoeft niet hardop.
Intensiteit tijdens een sessie
Tijdens een sessie kan iemand in slaap vallen, heerlijk ontspannen zijn en/of er lustig op los kletsen. Ook komt het wel eens voor dat er tijdens een sessie dingen naar boven komen die intens zijn voor de cliënt. Over het algemeen laten we de dingen die boven komen zijn wat ze zijn en doen we daar niets mee. Maak het niet belangrijk en ga er geen betekenis aan geven. Het betekent namelijk niet meer en niet minder dan dat er tijdens het proces dingen worden losgelaten die zich nog even laten zien voor ze echt weg zijn en dat de Bars hun werk doen. Die dingen gaan al weg, dus je hoeft er niets extra's mee te doen. 

Soms is het wel fijn om wat extra begeleiding te geven hierin. Wanneer er tijdens een Access Bars sessie iets naar boven komt bij de ontvanger wat hij/zij als onprettig of intens ervaart, of als iets wat ‘vast’ zit, kun je hem of haar er wat vragen over stellen om het makkelijker te maken en de energie (meer) te laten stromen. Bijvoorbeeld:
‘Kun je ermee zijn?’ 
(Bij pijnervaring) ‘Is het pijn of intense energiestroom?’
‘Waar ervaar je het in jouw lichaam?’ Omschrijf vervolgens vanaf die plek de route van de energie die men in het lichaam merkt, om het weg te laten stromen. Voorbeelden: richting de voeten naar de aarde, richting de handen naar de aarde, richting het hoofd en uit de kruin van het hoofd naar buiten.
 
Ook kun je de Clearing Statement gebruiken als je dat wilt kiezen. (Meer over de Clearing Statement vind je op de website die in deze mail vermeld staat. Over het praktische gebruik van de Clearing Statement leer je (o.a.) in de Foundation.) 

Je kunt altijd stoppen met de sessie wanneer de cliënt daarom vraagt.
Volg wat jij weet en merk wat licht en zwaar is voor jou! (Meer over licht en zwaar vind je in de Bars Manual)
Waarnemen
Tijdens het geven (en ontvangen) van een sessie kun je van alles waarnemen. Beelden, energie, pijn, kleuren, gevoelens etc. Stel altijd de vraag ‘is dit van mij?’ 99% van alles wat je voelt en denkt is niet van jou. Laat de waarneming stromen, laat het door en langs je heen gaan, zodat het niet vastzet in jou / jouw lichaam. Laat het dan ook een waarneming zijn, alsof je naar de tv kijkt. 'hey, hoofdpijn is op tv, interessant.' Als iets op tv is, is het niet in jou, het heeft geen effect op jou of jouw lichaam. Je kunt wel zien en merken dat het er is. Zo werkt het ook met dingen waarnemen bij anderen in jouw omgeving. Tijdens een sessie kan dat wat je waarneemt (bijvoorbeeld) zijn van de persoon die de sessie ontvangt. Deze persoon hoeft dat echter zelf niet te weten, vaak zijn het dingen die door de Bars even voorbij komen, waar de energie mee aan het werk is en waar de ontvanger niet per sé cognitief iets van merkt. Voordat je iets over jouw waarnemingen tijdens de sessie gaat zeggen, stel dan een vraag aan jezelf ‘Kan deze persoon dit nu ontvangen?’ / ‘Kan ik dit nu zeggen?’ / ‘Is het een bijdrage om dit nu te benoemen?’ en merk dan even of dat licht is of zwaar is. 

Petra heeft over dit onderwerp meerdere blogs geschreven. Een ervan vind je via onderstaande knop.
Blog 'gevoelig of bewust?'
IPOV (Interesting Point Of View)
Vaak reageren we meteen wanneer iemand een oordeel heeft of ergens op een bepaalde manier tegenaan kijkt. We zijn het ermee eens of we gaan ertegenin. En vooral wanneer we het ergens niet mee eens zijn, kan het heel vervelend gaan voelen. We hebben het gevoel ons standpunt te moeten verdedigen, of om met de ander mee te gaan om de vrede te bewaren. Maar als meningen, oordelen of standpunten niet goed of fout zijn, heeft er dan ooit iemand gelijk?

Je kunt bij jezelf blijven en in toelating zijn van het standpunt van de ander door te zeggen (of denken) 'goh, dat is een interessant gezichtspunt.'
 
Hoe lang houd ik zo'n Barspunt vast?
Anton Klijnsma heeft een handig document gemaakt waarop de tijden per handgreep (per plaatje van jouw Bars kaart) vermeld staan voor een Bars sessie. Volg altijd jouw bewustzijn, jouw weten en de cliënt tijdens een sessie. Het document is er alleen als hulpstuk, als mogelijkheid, het is een voorbeeld en geen vast gegeven. Het pdf document kun je downloaden door hier te klikken.
Een korte sessie geven
Een Access Bars sessie kan je eigenlijk zo lang of zo kort maken als je wilt. Onze ervaring is dat wanneer je minder dan 45 minuten de tijd hebt, het niet altijd een bijdrage is om alle punten (handgrepen) in die tijd te doen. De tijd per punt is dan soms te kort en dat kan frustrerend werken voor de ontvanger. Wij houden meestal 45 minuten aan als minimum voor een volledige sessie (bij een volwassene!), veel liever gaan we voor minimaal een uur. Merk altijd wat fijn is voor de cliënt en hoe de energie stroomt.

Heb je minder tijd of wil je proefsessies gaan geven, dan kun je als volgt te werk gaan, we gaan even uit van een proefsessie van 20 minuten:
  • Begin met de Energy Pulls (hoofd, voeten, handen, het eerste plaatje op jouw kaart)
  • Wij vinden het een aanrader om altijd de Implant Band (tweede plaatje op jouw kaart) mee te nemen in de sessie, deze doe je dan vijf minuten.
  • Wil je op bewustzijn kiezen, stel dan de vraag 'welke Bars zijn nu een bijdrage aan deze persoon?' En merk waar je aandacht naar toe gaat, de een zal meteen weten waar de handen te plaatsen, de ander ziet het voor zich en weer een ander ziet een plaatje op de kaart. Er is geen juiste of verkeerde manier om te kiezen welke punten je doet, dus als je liever 'met je hoofd' iets kiest is dat helemaal prima. 
  • Kies op de manier die werkt voor jou twee handgrepen (plaatjes van jouw kaart) en laat deze beide 4 minuten stromen.
  • Rond de sessie af door nog 4 minuten het 'Herstructureren van de Lichamen' te laten stromen.
Nu heb je een sessie van ongeveer 20 minuten gegeven, heb je meer tijd dan kan je per 4 minuten dus een Bars combinatie toevoegen of sommige punten langer vasthouden. Onthoud dat er geen juiste vaste manier is, volg je gewaarzijn, volg de klok, volg de persoon die ontvangt, het maakt niet uit; kies altijd wat werkt voor jou en de ontvanger. Je kunt het niet verkeerd doen. Wij zeggen altijd 'Beter één minuut Bars dan geen Bars'. Dus laat ze stromen en heb er plezier mee!
Mupke

Op de website van Renée Brillemans kun je 'Mupke' bestellen. Je hebt verschillende soorten om uit te kiezen. Mupke assisteert je graag bij het vinden van de Bars, het geven van een sessie, het uitleggen van de Bars aan jouw cliënten of misschien zelfs aan jouw toekomstige classdeelnemers. Uiteraard staat Mupke ook nog eens leuk en trekt hij de aandacht van eventuele cliënten in jouw praktijk of bijvoorbeeld op een beurs of bijeenkomst. Renée geeft ook workshops om deze assistent zelf te maken. Klik hier voor de website van Renée.
WhatsApp groep voor uitwisselen Bars
Als je de Access Bars Class hebt gedaan, is het natuurlijk super om lekker die Bars toe te gaan passen. En hoe heerlijk om dan ook zelf regelmatig een sessie te ontvangen? Daarnaast is het ook een leuke manier om mensen te ontmoeten. 

Als je het op prijs stelt, kan je toegevoegd worden aan een Bars Whatsapp groep voor de omgeving waar je woont, zodat je met gemak mogelijkheden kunt vinden om Bars uit te wisselen. Mocht je daar belangstelling voor hebben, klik dan op onderstaande knop om een overzicht te zien van groepen bij jou in de buurt. Je kunt je aanmelden voor de groep door te klikken op de naam die erachter staat en een persoonlijk bericht naar deze persoon te sturen. Lukt dit niet, vraag ons dan even.
Swap Groepen
Zelf Access Bars Classes geven
Als je drie Bars cursussen gevolgd hebt bij drie verschillende Bars Facilitators kun je zelf ook Bars Facilitator worden. Je vraagt dan de certificering aan bij Access Consciousness en betaalt daar dan een bedrag voor. Het certificaat kun je jaarlijks verlengen, tijdens het jaar vóór de verlenging moet je dan een aanvullende kern class van Access Consciousness gevolgd hebben. Meer informatie hierover vind je ook achter in jouw Bars manual.

Het Bars Facilitators certificaat kun je aanvragen op de Access website. Meer informatie en de aanmeld link vind je door op de knop hieronder te klikken. De site is wel in het Engels. Dit gedeelte is nog niet vertaald. Ben je hulp nodig bij het aanvragen van jouw certificaat of heb je andere vragen hierover, neem dan vooral contact met ons op!
Bars Facilitator worden
Begin van Access
Gary Douglas en Shannon O'Hara hebben een mooi filmpje gemaakt waarin ze het ook hebben over het begin van Access. Door de knop hieronder te klikken kom je bij het filmpje. Het bestaat uit drie delen, via het eerste filmpje kom je vanzelf bij de andere twee. Je ziet ze ook in de kolom aan de rechterkant als je op YouTube bent.
Gary en Shannon
Wetenschappelijk onderzoek
Er zijn meerdere onderzoeken geweest naar de (werking van) Access Bars. Een ervan is het onderzoek van Dr Fannin, de whitepaper met informatie kan je hier downloaden. Over dit onderzoek is ook dit filmpje te vinden op YouTube. Je kunt Nederlandse ondertiteling aanzetten door op het tandwieltje rechts onderin het filmweergavescherm te klikken, vervolgens op 'ondertiteling' en daar Nederlands te kiezen.
Ook Dr Lisa Cooney deed onderzoek, middels thermometrie, hierover vind je dit filmpje op YouTube.
Er is ook onderzoek geweest naar de frequentie van de hersengolven tijdens een sessie, over dit onderzoek kan ik helaas geen informatie vinden. De frequentie gaat tijdens een Access Bars sessie naar theta, welke je ook hebt vlak voordat je in slaap valt.
Kort geleden is dit artikel gepubliceerd, een verslag van een kleinschalig onderzoek over de invloed van de Bars sessie op angst/(over)bezorgdheid en depressie. Er is een filmpje over te vinden hier op YouTube.
Beyond Words
Deze prachtige documentaire heeft ook ondertiteling, aan te zetten door op het tandwieltje rechts onderin het filmweergavescherm te klikken, vervolgens op 'ondertiteling' en daar Nederlands te kiezen.
Being you, changing the world
Dr. Dain Heer

Een boek boordevol verhalen en tools die je kunt gebruiken om meer en meer jezelf te zijn en te blijven. Wanneer je jezelf bent, verander je de wereld. Je vind het boek via deze link op Bol.com
Living Beyond Burnout
Lisa Murray

Bij Burn-out kan dit boek een bijdrage zijn met het veranderen en voorkomen ervan, naast dat het herkenning en erkenning biedt. Je kunt het boek bestellen via Bol.com  en o.a. als e-book ook via de website van Lisa.

Lisa komt op 17 en 18 november een fantastische tweedaagse cursus geven in Nederland over het creëren van jouw toekomst. Meer informatie daarover vind je hier.
Stoel of tafel?

Of je het liefst met een stoel of een massagetafel werkt als je de Bars sessie geeft is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Beide zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar.

Tafel
Ga je voor een massagetafel, kijk dan of deze in hoogte verstelbaar is en hoe zacht de toplaag is. Mensen liggen lang tijdens een Bars sessie, een zachte ondergrond is dan fijn. Hoeveel comfort wil je bieden? Veel tafels zijn uitgerust met verstelbare delen zoals een schuin te zetten rugdeel, voor de Access Bars sessie zijn dit overbodige functies. Een hoofdsteun kan wel fijn zijn, dit verlengt je tafel voor langere mensen en je kunt je benen makkelijker neerzetten zoals het voor jou fijn is wanneer je de hoofdsteun gebruikt.

Stoel
Wil je een stoel gebruiken, dan zijn die bij vele tuincentra en campingwinkels wel verkrijgbaar. Het merk Lafuma heeft degelijke stoelen en de Intratuin heeft in het seizoen ook een fijne stoel in het assortiment. Let op de draagkracht van de stoel en of het hoofdeinde ver genoeg naar beneden wil om comfortabel de sessie te kunnen geven.

Wil je meer?

Zoals je tijdens de cursus wellicht al hebt gemerkt, is er binnen Access Consciousness nog véél meer te beleven en leren. Binnen Nederland en over de hele wereld zijn honderden cursussen en facilitators te vinden. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden die wij de komende tijd aanbieden. Ben je op zoek naar een specifieke class, dan kunnen we die ook eventueel voor jou organiseren, vraag ons! Daarnaast kan je goed terecht op Facebook of de website van Access Consciousness om veel cursussen en evenementen te vinden. De links naar deze pagina's vind je onderaan deze email. 
Energetische Facelift
Met de Energetische Facelift nodig je alle lichaamscellen (dus ook van de huid) uit te verjongen, dat doe je door met jouw handen op bepaalde plaatsen op het lichaam specifieke energieën te laten stromen. Daarbij nodig je ook de energie van de persoon uit om te verjongen. Zowel de energie als het lichaam krijgen een facelift. Het gezicht gaat er stralender en levendiger uit zien en zo voelt het lichaam zich ook! Daarnaast heeft het ook diepgaande effecten op de geest, op het denken. Wat als je met meer gemak en plezier in de spiegel kunt kijken of over straat kunt gaan? Zou jij het dan kiezen?
Meer info Energetische Facelift
Trauma veranderen zonder drama
Trauma dat zich steeds blijft afspelen in je hoofd, een gedachtencirkel waar je maar niet uit komt, gebeurtenissen die zich lijken te herhalen. Het zijn allemaal voorbeelden van dingen waarvoor je de Trifold Sequencing Systems zou willen kennen, dit lichaamsproces haalt je namelijk uit de herhaling, uit de lus. Tijdens de Bars Class hebben we besproken hoe je deze toe kunt passen bij de Bars sessie en ook in je manual staat er informatie over. Je kunt deze en een andere energie ook toepassen als lichaamsproces en er zijn clearingen (verbale processen) die je zou kunnen doen om trauma, klein of groot, op energetisch niveau te veranderen. Tijdens deze dag word je gefaciliteerd door Petra Siemers, daarnaast leer je twee lichaamsprocessen en de toepassingsmogelijkheden ervan. Je kunt het voor jezelf doen, om jouw trauma zonder drama te kunnen veranderen. Je kunt het ook leren om de sessie aan anderen aan te kunnen bieden. Wat kies jij?
meer info TSS cursus
MTVSS is een zeer waardevol, ontspannend, weldadig, energetisch proces dat wordt uitgevoerd door de handen op specifieke punten op het lichaam te plaatsen en de MTVSS energie te laten stromen. Deze sessie kan ingezet worden als ontspanning, als boost voor het immuunsysteem en waar en wanneer het lichaam ook maar enige vorm van disfunctioneren laat merken. Een veelzijdig energetisch proces dat als een Zwitsers zakmes voor van alles en nogwat in te zetten is. Hoeveel mogelijkheden wil jij in handen hebben?
 
Meer info MTVSS cursus
Bars Classes
Ben je enthousiast en ken je iemand waarvan je denkt 'dat is wel iets voor die persoon!'? Stuur ze gerust door naar één van onze volgende classes. Ze zijn te vinden op de website waar je komt door op onderstaande knop te klikken.
 
Bars Classes
Links.

Facebookpagina's
Petra Siemers (persoonlijke pagina)
Jij Bewust! (Petra's bedrijfspagina)
Anton Klijnsma (persoonlijke pagina)
Anton Klijnsma (bedrijfspagina)
Partners in Joy
Access Consciousness Nederland
Access Consciousness Nederlandstalig

Websites
Jij Bewust!
Anton Klijnsma
Access Consciousness Nederland
Access Consciousness
The Clearing Statement
YouTube kanaal van Access Consciousness
YouTube kanaal van Dr Dain Heer
 
Tot ziens!
Geniet van de Bars! Hopelijk mogen we je nogmaals ontmoeten. Neem met vragen vooral contact met (één van) ons op. Je bent welkom.
Petra Siemers
Facilitatie en creatie
petra@jijbewust.com
06-18482807
Anton Klijnsma
Facilitatie, creatie en administratie
info@antonklijnsma.nl
06-28273483
Copyright © 2018 Petra Siemers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp