Copy 


Reminder:
DOEN-Denkers
MEETUP #2 
Een initiatief van het Energy Consciousness Collective
 
Energie in de wereld: een ander verhaal?
Een World Café-bijeenkomst met bijzondere tafelheren
Café de Ceuvel - Amsterdam - 17 december 2014 - inloop 18.00 uur, start programma en eten om 19.00 uur in het Workship (Ceuvel-terrein), borrel na afloop bij Café de Ceuvel
Energie-armoede, energie-politiek en energie-oorlogen - maar ook: technologie leapfrogging, slimme samenwerking en wereldwijze energie-pioniers

In DOEN-Denkers meetup #2 staat de internationale context van het wereldwijde energievraagstuk centraal: 

Hoe zie jij de relatie tussen de energietransitie in Nederland en de internationale energie uitdaging? Wat is er te doen voor DOEN-Denkers in de internationale energie-context?


INLOOP 18.00 Café de Ceuvel // PROGRAMMA en ETEN 19.00 - 21.00 Workship (Ceuvel-terrein) // BORREL vanaf 21.00 Café de Ceuvel

Moderator: Martine Verweij, die deze zomer met haar partner naar Almaty fietste op zoek naar 
Zijn we met 25 mensen of meer dan gaan we tijdens deze DOEN-Denkers bijeenkomst in 3 ronden van 20 minuten met elkaar het gesprek aan onder leiding van o.a. de volgende tafelheren en dames: 

DOEN-Denker Liset Meddens leidt de internationale campagne-beweging Fossiel-Vrij in Nederland. Zij switcht voortdurend tussen een internationaal en lokaal perspectief. Wanneer lukt haar dat het beste? 

DOEN-Denker Felix van Gemen bouwt in Cranendonck zijn eigen energie-neutrale huis. Geen gas meer: doet hij dat ook vanwege Rusland?

Als correspondent bij de Energiegroep onderzoekt Huib de Zeeuw regelmatig de internationale context van de energie problematiek. Hoe staan zijn bevindingen als journalist in relatie tot zijn eigen denken en handelen? 
 
Jo Peters is SG bij Nogepa (een  belangenvereniging voor olie & gas), oud directeur Shell, maar ook oud-voorzitter van de denktank sociale-cohesie Amsterdam-Noord. Wat heb je aan een internationaal perspectief als je lokaal bezig bent? En andersom?  
 
Femke de Jong werkt bij Carbon Market Watch en neemt CO2-markten onder de loep. Wordt ons klimaat op een goede manier beschermt door CO2-markten? En hoe ziet zij de relatie tussen haar werk en de energietransitie in Nederland? 

Worldcafé is een methodiek voor grootschalige groepsdialoog die tot verdieping en tot kruisbestuiving van ideeën leidt. Voor meer info: www.theworldcafe.com
‘DOEN-denkers’ is een netwerkavond voor ‘Jonge Professionals en Creatieven (van geest)’ georganiseerd door het Energy Consciousness Collective: een groep mensen die gelooft in de kracht van verwondering als het gaat om veranderingen in onze maatschappij, economie en energiesysteem. 
Café de Ceuvel is een café in Amsterdam-Noord dat op ontdekkingstocht is hoe het zo zelfvoorzienend mogelijk kan zijn en 'wat goed eten' is. Het zit op het terrein van een voormalige scheepswerf die in het afgelopen jaar is getransformeerd tot een zelfvoorzienend kantorenpark, waarbij oude woonboten op het land zijn getild en uitgerust met de meest duurzame technieken. 
Cafe de Ceuvel kookt voor ons tijdens dit event: dus eet voor 15 euro een hapje mee! Biologisch, vegetarisch, lokaal én heel lekker!

Wil je mee-eten: stuur dan uiterlijk dinsdagavond een mailtje naar verweij@squarewise.com. 


December 2014
17FOLLOW ON
TWITTER

FRIEND ON
FACEBOOK
 

FORWARD TO
A FRIEND


Copyright © 2014 Energy Consciousness Collective All rights reserved.


Unsubscribe Update subscription preferencesEmail Marketing Powered by Mailchimp