Copy
# UITNODIGING DIALOOG: MVO'S WORSTELING MET SYSTEEMKRACHTEN
1 juni 2015
View this email in your browser
WAAROM IS DE AFDELING MVO NIET AUTOMATISCH EEN KATALYSATOR VOOR VERNIEUWING?

De wereld verandert zo snel dat dit een enorme druk legt op organisaties om hun producten- en diensten portfolio duurzaam te vernieuwen. Het lijkt daarom logisch dat duurzaamheid experts een sleutelrol spelen in het vernieuwings- en innovatieproces van hun organisaties. Toch is dit in de praktijk zelden zo. Welke systeemkrachten spelen hierbij een rol en wat betekent dat voor hoe je hier als afdeling MVO of programmamanager duurzaamheid, mee om kunt gaan? 

Doe mee aan een socratische dialoog over dit onderwerp, waarbij een casus uit de praktijk centraal staat. Datum 1 juni. 

GREEN BRIDGES
MARTINE VERWEIJ : ) 
WAT LEVERT DEZE DIALOOG OP ? : )
  • Je verkent een praktijkvoorbeeld vanuit breder systeemperspectief. 
  • Je krijgt gevoel voor veel voorkomende feedbackstructuren die voor deze specifieke casus van belang zijn. 
  • Je ontwikkelt ideeën voor systeeminterventies met hefboomwerking: een kleine actie, met groot effect.
  • Je wisselt ervaringen uit met en leert van andere professionals die binnen hun organisatie bezig zijn met duurzame innovatie en daaraan gerelateerde systeemverandering.
Doe mee om met jouw collega's gemakkelijker het gesprek te kunnen voeren over de rol die jij als duurzaamheid professional hebt in het grotere organisatiesysteem

Doe ook mee als je wil ontdekken hoe jij de rol die jij zelf speelt in het grotere organisatiesysteem kan optimaliseren, door deze rol beter te begrijpen en dan slim te interveniëren. 
HET PROGRAMMA : )
Kennismaking
  • Introductie socratische dialoog & systeemdenken
  • Inbreng casus met behulp van systeemvisualisatie 
  • Inventarisatie vragen van deelnemers
  • DIALOOG RONDE 1- brede verkenning
Pauze
  • DIALOOG RONDE 2 - naar de essentie
Afsluiting
BEGELEIDER : )
: ) Martine Verweij is adviseur duurzaamheid en innovatie en gecertificeerd bij het ISEE-systems instituut. Zij werkt in de praktijk aan complexe duurzaamheid uitdagingen vanuit de principes van het systeemdenken en wil haar enthousiasme over deze manier van werken op andere professionals overbrengen: ‘systeemdenken is niet zo ingewikkeld als mensen denken en wel heel effectief, vooral als je dit met meerdere stakeholders samen doet.’

Zij is tevens geschoold in allerlei methodieken op het gebied van participatieve systeemverandering, waaronder de socratische dialoog. 
CASUÏSTIEK : )
: ) Tijdens deze dialoog staat een casus centraal van een groot internationaal bedrijf met meerdere bedrijfseenheden, elk met talloze vestigingen, dat zoals altijd financieel onder druk staat. De titel van de casus: waarom is de afdeling MVO niet automatisch katalysator van vernieuwing? De casus werd voor het eerst ingebracht tijdens de Masterclass Systeemdenken van Green Bridges op 27 november en is later verder uitgewerkt. 

Na aanmelding voor de bijeenkomst ontvangt u de casusbeschrijving (11-pagina's) uitgewerkt vanuit systeemperspectief. Tijdens de bijeenkomst zal de casusinbrenger zelf aanwezig zijn om met u het gesprek aan te gaan en tot verdere verdieping te komen. 
PRAKTISCHE ZAKEN : )
DATUM EN TIJD : )
1 juni van 14.30 tot 17.30, met aansluitend borrel
LOCATIE : ) 
de Ark, Café de Ceuvel,
Korte Papaverweg 2-6, Amsterdam (onder voorbehoud)

VOOR WIE : ) 
MVO en duurzaamheid verantwoordelijken
VOORBEREIDING : ) 
Als deelnemer word je gevraagd om vooraf de toegestuurde praktijk-casus te lezen en vast te reflecteren op de eigen praktijk. 
INSCHRIJVEN EN VOORWAARDEN: )
AANMELDEN : ) 
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar verweij@greenbridges.nl. De maximale groepsgrootte is 8 mensen, deelname op volgorde van aanmelding. Inschrijven kan tot uiterlijk 25 mei, liefst eerder in verband met de organisatie. Geef bij inschrijving aan welke datum de voorkeur heeft.  
VOORWAARDEN : ) 
Als je onverhoopt je deelname moet annuleren, kan je een andere deelnemer aandragen die in plaats van jou de bijeenkomst bijwoont. Lukt dit niet dan wordt 50 euro in rekening gebracht. 
BIJDRAGE AAN DE KOSTEN : ) 
Afhankelijk van jouw draagkracht en enthousiasme over de sessie kan je zelf kiezen of je voor deze sessie 50 euro (kostendekkend), 75 euro (kleine marge) of 100 euro (met complimenten) betaalt.

Mocht je niet financieel kunnen bijdragen, maar wel graag willen meedoen, dan worden creatieve en inhoudelijke vormen van waardering ook gewaardeerd: van feedback, tot een toepasselijk boek tot een tomatenplant!  

Sessie: inclusief koffie, thee en een drankje na afloop bij de Ceuvel. 

MARTINE VERWEIJ OVER WAARDEBEPALING ACHTERAF : )

Dit principe vind ik 'eerlijker en creatiever'. Jij bepaalt wat je de sessie, de voorbereiding en nazorg waard vond en bedenkt wat jij je kan veroorloven / wat jij te bieden hebt aan 'tegenwaarde'.  

MASTERCLASSES SYSTEEMDENKEN : )
Op 8 mei organiseert Green Bridges weer een Masterclass systeemdenken voor duurzaamheid professionals. Doe mee of tip iemand anders over deze masterclass! Meer informatie Masterclasses. 

MASTERCLASS PARTICIPATIEVE SYSTEEMVERANDERING  : )
Op 24 april organiseert Green Bridges een masterclass participatieve systeemverandering voor ervaringsdeskundigen. In deze masterclass leer je de principes achter methodieken waarmee je met verschillende actoren aan systeemverandering kunt werken. Denk aan: WorldCafé, Open Space, Future Search, Theory-U en Search Conferenties.  Deze Masterclass is een ideale opvolging van de MasterClass systeemdenken, maar kan je ook volgen als je nog niet aan die Masterclass hebt deelgenomen. Meer informatie. 
Schrijf je in voor de Nieuwsbrief 'Dancing with the System' en scherp daarmee voortdurend jouw systeembril aan. Blijf daarmee ook op de hoogte van events georganiseerd door Green Bridges. 
Share
Tweet
Forward
+1
Copyright © 2014 GREEN BRIDGES All rights reserved.

CONTACT US

verweij@greenbridges.nl
+31 (0)6307 36851