Copy
Nieuwsbrief december
bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief december
Beste <<First Name>>

De laatste nieuwsbrief van 2015!

Van maandag 21 december tot en met zondag 3 januari zijn er i.v.m. de kerstvakantie geen lessen.


Klik hier voor het lesrooster van 2015-2016
 
BOSCH WINTERPARADIJS 2015
VAN 12 DECEMBER T/M 3 JANUARI


De Parade in 's-Hertogenbosch wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs! Jong en oud zijn welkom voor optredens, gezelligheid en winterse gerechten. Kortom: een winters dagje genieten bij het Bosch Winterparadijs!
Onder het genot van glühwein, poffertjes en warme chocolademelk, kun je 's-Hertogenbosch bewonderen in winterse sferen. Kom opwarmen bij de kerststal, of laat je meevoeren door prachtige concerten. Van 12 december tot en met 3 januari ben je elke dag van 12.00 tot 19.00 uur welkom bij het Bosch Winterparadijs. 
Leren is leuk!

Een fijne site is: http://www.languageguide.org/dutch/vocabulary/
Hierop zie je allerlei afbeeldingen per onderwerp. Het woord wordt uitgesproken, zodat je goed kunt oefenen. 

Kijk ook weer eens op:  http://www.jufmelis.nl/ of http://www.computermeester.be/

Versmarkt in Den Bosch wil klanten gevarieerder laten eten

Den Bosch is een nieuwe en bijzondere supermarkt rijker. Versmarkt Van Heinde in het Paleiskwartier wil mensen weer met hun eten verbinden en ze gevarieerder laten eten.

Volgens initiatiefnemer Casper Schoenmakers hebben gezinnen maar gemiddeld acht recepten waaruit ze dagelijks kiezen. Vaak wordt er alleen tijdens feestdagen van dat stramien afgeweken. 

Seizoensproducten
Van Heinde heeft het assortiment nu speciaal gericht op variatie en producten die minder bekend zijn, waaronder ook seizoensproducten. Klanten kunnen in de winkel uitleg krijgen over hoe ze dingen moeten bereiden, maar het kan ook door koks voor ze worden klaargemaakt. 

De winkel heeft een restaurantgedeelte en gaat workshops koken geven.

Wijktheater in BBS aan de Aa
 

Donderdag 17 december is er weer wijktheater.

Om 19.00 uur gaan de gordijnen open en stralen de grote en kleine artiesten weer op het podium. De kinderen die aan de klup-up activiteiten goochelen, theater en tekenen en schilderen hebben deelgenomen zullen laten zien wat ze geleerd hebben. Verder zal het koor de Bossche Jankers optreden en hebben we weer studenten van het KW1C die hun kunsten zullen vertonen.
Toegang is gratis.

 

In het jaar waarin Hotel Central haar 110-jarig jubileum viert, wilde directeur Karin Rademaker graag een cadeau aan de stad aanbieden. Dit cadeau kwam in de vorm van een korte film over Jheronimus Bosch (8 minuten). Bosschenaren en bezoekers van de stad ’s-Hertogenbosch kunnen zo kennismaken met deze Bossche schilder.

Wat maakt Jheronimus Bosch zo uniek en hoe symboliseert hij ‘Goed en Kwaad’? Welke boodschap gaf Jheronimus Bosch mee en welke sporen zijn er nog terug te vinden in zijn stad ’s-Hertogenbosch? In de werken van Bosch komen steevast de thema’s verleiding en zonde terug. “Als je in de Middeleeuwen iets bedenkt dat 500 jaar later nog actueel is , ben je toch wel heel bijzonder!” , vindt Karin Rademaker. “Ik hoop dat iedereen trots is op onze bekendste schilder en zich betrokken gaat voelen bij het bijzondere Jheronimus Bosch-jaar met alle culturele activiteiten die gepland staan. Langzaam begint de stad de sfeer van Bosch te ademen. Wij verbinden ons op deze wijze graag aan de stad en het Jheronimus Bosch-jaar.”

Vanaf heden kan iedereen dagelijks  de film komen bekijken in Hotel Central. Maandag tussen 11.00 - 13.00 uur, dinsdag t/m zaterdag tussen 09.00 uur - 11.00 uur en zondag tussen 11.30 uur – 13.30 uur en  tussen 16.00 uur – 19.00 uur. De toegang is gratis.

De kerststallenroute
Ook dit jaar is er weer een kerststallenroute. Van 11 december tot en met zondag 3 januari staan de stallen en groepen in de etalages in het centrum. Vooral op de Parade , Peperstraat, Verwersstraat, Krullartstraat, Kerkstraat en de Torenstraat. Natuurlijk is de mooie kerststal in de Sint Jan en het Winterparadijs op de Parade meer dan de moeite waard.
Gratis nieuwjaarsconcert in Den Bosch

DEN BOSCH - Het provinciebestuur Noord-Brabant biedt de inwoners van Brabant gratis kaarten aan voor het Nieuwjaarsconcert op zondag 3 januari in Den Bosch.

Stichting Philharmonie Zuidnederland geeft het concert. Het orkest speelt tijdens het concert licht klassieke muziek. Stukken van onder anderen Gershwin en Ravel zullen te horen zijn.

Het Nieuwjaarsconcert begint om 14.00 uur in het Provinciehuis van Den Bosch. De gratis kaarten voor het concert zijn te bestellen via de site: https://www.chasse.nl/

 

 

Joyeux staat voor positief opvoeden. Jojeux is een pedagogisch adviesbureau dat online opvoedtips geeft voor kinderen van 0-12 jaar. Het kind staat centraal.
Joyce van Joyeux is iedere woensdag aanwezig in de StadsBieb te Rosmalen, van 10:00-12:00 uur.
http://www.joyeux.nu/

 
 

Gratis kinderactiviteiten

Wat kun je samen, gratis, met uw kinderen (tot ca. 12 jaar) gaan doen? Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.
 

Plein Actief Boschveld: iedere vrijdagmiddag van 13:00u tot 14:30 uur zijn kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar welkom. Kinderen kunnen op het schoolplein spelen met allerlei sport- en spelmateriaal. Als het slecht weer is, en in de schoolvakanties gaat het niet door (06 54784859).

Speeltuinen

 • Speeltuin Bleekerstraatje: super leuk pleintje met een leuke speeltoestellen, een kleine zandbakje en een levensgroot schaakveld. 
 • Speeltuin Aartshertogenlaan: Lekker spelen, jeu de boules, voetballen of klimmen in bomen, spelen in speeltoestellen, voetballen in de voetbalkooi of rustig op en bankje even uitrusten.
 • Speeltuin De Hobbel: midden in een Bossche woonwijk gezellig buitenspelen en speelgoed lenen!
  Deze speeltuin wordt samen met een Kinderraad beheerd. Je kunt je er ook gratis speelgoed lenen met een gratis ‘hobbelpas’. Lees meer..
 • Natuurspeeltuin Oosterplas: een natuurlijke speelplaats in een park. Je kunt er fijn zwemmen, er zijn rolstoelvriendelijke paden en beschutte plekjes met veel verschillende bloemen en planten.
 • Speeltuin ‘t Kwekkeltje: een kabelbaan, glijbanen voor elke leeftijd en voor de allerkleinsten een zandbank met leuke speeltoestellen. Lees meer..
 • Speeltuin ’t Lijsterbos: een natuurspeeltuin en een dierenpark in Maliskamp waar je het hele jaar door gratis terecht kan voor het nodige speelplezier. Lees meer…
 • Speeltuin ’t Heike: klimmen, glijbaan en lekker ravotten in het zand in Nuland. Lees meer..
Heeft u of iemand in uw omgeving hulp nodig? Kijk op:
http://www.netwerktegenarmoede.nl/
 

Iedere zaterdag in de bieb; gratis juridisch advies

Kunt u wel wat juridisch advies gebruiken? Vanaf komende zaterdag stellen juristen van Stichting Jureka hun juridische expertise gratis beschikbaar in de bieb. In samenwerking met de afdeling Kennisklik van Tilburg University wordt juridisch advies toegankelijk gemaakt in zeven verschillende talen.

Iedere zaterdag kunt u terecht bij het gratis inloopspreekuur van Jureka. Of u nu een vraag hebt over arbeidsrecht, bestuursrecht, contract- en aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, ondernemingsrecht of personen- en familierecht, alle vragen zijn welkom.

Iedere zaterdag | stadsBiEB Centrum | 10.00 - 13.00 uur | gratis

Kijk voor meer informatie op www.jureka.nl
img
klik hier voor de nieuwsbrief van de BIEB

Lekker fietsen in je omgeving.

Iedere week  op woensdag een leuke fietstocht van 20 tot 40 km. Ook in de winter.
De consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Info in 't kort

Wanneer?

 

woensdag van 10.00 tot 13.00 uur

Waar?

 

Kasteeldreef 18

Kosten:

 

gratis

   

De consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Inschrijven:

 

Fietsclub Empel

   

Mevrouw A. Paijmans

Telefoon:

 

(073) 642 12 88

klik hier voor meer info

Geniet nu altijd en overal van luisterboeken!

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een gevarieerde selectie titels van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.  Voor leden en niet leden Gratis te downloaden

Diverse wandelingen


Het lezen van deze route is al een mooie gelegenheid om meer van de stad te weten te komen. Een echte aanrader om leuke stadswandelingen te zoeken:
http://www.youropi.com/nl/den-bosch/article/stadswandeling-9-1285

Wandeling Den Bosch Muntel

www.routesinbrabant.nl/media/docs/route1.pdf
 
wandeling Dommel

www.routesinbrabant.nl/media/docs/wandelboekje_dommel_definitief.pdf

wandeling Haverleij

www.routesinbrabant.nl/media/docs/route20.pdf
 

Wil je graag meer oefenen met Nederlands?

 

Uitbreiden van de woordenschat, begrijpend lezen of een ander taalonderdeel oefenen? Ga ga naar het overzicht hieronder met de handige oefensites die u met een klik op de knop al kunt inzien. Veel plezier!

Leestrainer.nl en computermeester.be voor taal en rekenoefeningen.

Klik de onderdelen aan die je wilt oefenen en waarmee je taal/ spelling of rekenen wilt verbeteren. Een fijne site voor jong en oud(er). Tip: start gewoon bij groep 3 of in het eerste leerjaar en maak van daaruit de keuze om daar te blijven of om naar een hogere groep/klas te gaan.

Kijk ook eens op de website van http://www.nt2taalmenu.nl voor oefening op divers taalniveau van beginners tot hoogopgeleiden, maar zeker ook voor oefeningen voor inburgeringsexamen, staatsexamen I en II. 
 

Voor de ijverige leerlingen: klik hier voor de lijst met sites om te oefenen
Ik wil de ABC Leer Mee nieuwsbrief ontvangen
Jouw eigen tip
Weet je iets dat voor anderen ook handig of interessant kan zijn?
Geef het via onderstaande link aan ons door en wij kijken of we het in de nieuwsbrief kunnen plaatsen.
 
Denk er aan, een goede tip vertelt:
 • wat er gaat gebeuren?
 • waar dat gaat plaatsvinden?
 • wanneer dat zal zijn?
 • en wat eventuele kosten kunnen zijn.
Wij kijken uit naar jouw bericht!
Stuur ons jouw tip


<<First Name>>. veel plezier en graag tot de volgende gratis taalles van ABC leer mee.Wij zijn te volgen via Twitter @abcleermee
Kijk ook op onze site 
http://www.abcleermee.nl
Copyright © 2015 ABC Leer Mee, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp