Copy
Nieuwsbrief oktober
bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief oktober
Beste <<First Name>>

We zijn alweer een paar weken bezig. De nieuwsbrief van oktober staat weer vol nieuwtjes, weetjes en gratis uitstapjes.Klik hier voor het lesrooster van 2015-2016
 

De herfstvakantie is in aantocht.
We hebben vakantie van zondag 25 oktober tot 31 oktober. We hopen iedereen weer te zien op 1 november in de StadsBieb of later in de week.

In het nieuws! Agnes, vrijwilliger ABC leer mee.
Wij zijn trots op onze vrijwilligers!
 

Joyeux staat voor positief opvoeden. Jojeux is een pedagogisch adviesbureau dat online opvoedtips geeft voor kinderen van 0-12 jaar. Het kind staat centraal.
Joyce van Joyeux is iedere woensdag aanwezig in de StadsBieb te Rosmalen, van 10:00-12:00 uur.
http://www.joyeux.nu/

 
 

Marjohn en Willeke in het nieuws.

 

Leermeesters uit Den Bosch delen derde plaats voor prijs Leermeester 2015


DEN BOSCH - Willeke van Heumen en Marjohn van de Ven uit Den Bosch zijn vrijdag op de gedeelde derde plaats geëindigd bij de prijsuitreiking van Leermeester 2015. Een prijs die tijdens het Festival van het Leren in Lelystad werd uitgereikt.
De leermeesters namen het op tegen 9 andere genomineerden. Jo Consten uit Geleen eindigde op de tweede plek en Margriet van der Werf uit Rijswijk ging er met de hoofdprijs vandoor. Een leermeester is iemand die anderen aanzet tot leren en een voorbeeldfunctie heeft. Naast de huldiging voor Leermeester 2015 wordt tijdens het festival ook de Internationale Prijs uitgereikt en worden de Toppers 2015 bekend gemaakt.
 
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober vindt de tweede editie van het B*THERE festival plaats, midden op de Parade in Den Bosch. B*THERE festival is hét festival voor de Bossche student en jonge Bosschenaar en brengt naast een uitgebreide muzikale programmering een uitgebreid cultureel programma.
 
Op vrijdagavond zullen onder andere de heren van The Black Marble Selection het muzikale hart van menig bezoeker harder doen slaan met hun vernieuwende sixties sound. Daarnaast host het collectief Boomshakalak Soundsystem die avond de DJ stage. Hun Brabantse reggae zorgt ervoor dat ook daar de muzikale energie uit de boxen zal knallen.  
 
Op zaterdag komt danceformatie Nobody Beats The Drum het terrein onveilig maken met een DJ-set die de week daarvoor voor het eerst te zien zal zijn op Amsterdam Dance Event (ADE). Electroband Cairo Liberation Front zet als afsluiter de mainstage totaal op zijn kop met hun muzikale Arabische revolutie.
 
B*THERE festival is beide dagen geopend van 17 uur tot 1 uur in de nacht. 

 

Kinderboekenweek 2015; Raar, maar waar!

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Van 7 - 18 oktober 2015 vieren we de nieuwsgierigheid! 

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren wij in onze stadsBiEBs leuke activiteiten, zoals voorlezen en schminken. Ook kun je zelf gel of shampoo maken en zijn er verschillende theatervoorstellingen te zien. 

Kijk voor alle activiteiten rondom de Kinderboekenweek én voor boekentips op de speciale Kinderboekenweek-pagina op onze website.
img
 


 

Op 21 oktober vindt er in het JBAC (Jheronimus Bosch Art Centre) een lezing over Jeroen Bosch plaats. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis.

http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/
Open Expo

Oproep aan de kunstenaars onder ons. Er komt een Open EXPO.
Bosch Open Expo (B.O.E.) is de grootste tentoonstelling in Brabant die wordt samengesteld door open inschrijving. Iedereen vanaf 15 jaar kan zijn of haar kunstwerk inzenden en strijdt zo voor een plek in de tentoonstelling ‘BOSCH OPEN EXPO’ die in het voorjaar van 2016 in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt. Pak je kans en doe mee!

http://www.boschenopenexpo.nl/

Gratis kinderactiviteiten

Wat kun je samen, gratis, met uw kinderen (tot ca. 12 jaar) gaan doen? Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.
 

Plein Actief Boschveld: iedere vrijdagmiddag van 13:00u tot 14:30 uur zijn kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar welkom. Kinderen kunnen op het schoolplein spelen met allerlei sport- en spelmateriaal. Als het slecht weer is, en in de schoolvakanties gaat het niet door (06 54784859).

Speeltuinen

 • Speeltuin Bleekerstraatje: super leuk pleintje met een leuke speeltoestellen, een kleine zandbakje en een levensgroot schaakveld. 
 • Speeltuin Aartshertogenlaan: Lekker spelen, jeu de boules, voetballen of klimmen in bomen, spelen in speeltoestellen, voetballen in de voetbalkooi of rustig op en bankje even uitrusten.
 • Speeltuin De Hobbel: midden in een Bossche woonwijk gezellig buitenspelen en speelgoed lenen!
  Deze speeltuin wordt samen met een Kinderraad beheerd. Je kunt je er ook gratis speelgoed lenen met een gratis ‘hobbelpas’. Lees meer..
 • Natuurspeeltuin Oosterplas: een natuurlijke speelplaats in een park. Je kunt er fijn zwemmen, er zijn rolstoelvriendelijke paden en beschutte plekjes met veel verschillende bloemen en planten.
 • Speeltuin ‘t Kwekkeltje: een kabelbaan, glijbanen voor elke leeftijd en voor de allerkleinsten een zandbank met leuke speeltoestellen. Lees meer..
 • Speeltuin ’t Lijsterbos: een natuurspeeltuin en een dierenpark in Maliskamp waar je het hele jaar door gratis terecht kan voor het nodige speelplezier. Lees meer…
 • Speeltuin ’t Heike: klimmen, glijbaan en lekker ravotten in het zand in Nuland. Lees meer..
Heeft u of iemand in uw omgeving hulp nodig? Kijk op:
http://www.netwerktegenarmoede.nl/
 

Iedere zaterdag in de bieb; gratis juridisch advies

Kunt u wel wat juridisch advies gebruiken? Vanaf komende zaterdag stellen juristen van Stichting Jureka hun juridische expertise gratis beschikbaar in de bieb. In samenwerking met de afdeling Kennisklik van Tilburg University wordt juridisch advies toegankelijk gemaakt in zeven verschillende talen.

Iedere zaterdag kunt u terecht bij het gratis inloopspreekuur van Jureka. Of u nu een vraag hebt over arbeidsrecht, bestuursrecht, contract- en aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, ondernemingsrecht of personen- en familierecht, alle vragen zijn welkom.

Iedere zaterdag | stadsBiEB Centrum | 10.00 - 13.00 uur | gratis

Kijk voor meer informatie op www.jureka.nl
img

Lekker fietsen in je omgeving.

Iedere week  op woensdag een leuke fietstocht van 20 tot 40 km. Ook in de winter.
De consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Info in 't kort

Wanneer?

 

woensdag van 10.00 tot 13.00 uur

Waar?

 

Kasteeldreef 18

Kosten:

 

gratis

   

De consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Inschrijven:

 

Fietsclub Empel

   

Mevrouw A. Paijmans

Telefoon:

 

(073) 642 12 88

klik hier voor meer info

Geniet nu altijd en overal van luisterboeken!

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een gevarieerde selectie titels van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.  Voor leden en niet leden Gratis te dwnloaden

Diverse wandelingen


Het lezen van deze route is al een mooie gelegenheid om meer van de stad te weten te komen. Een echte aanrader om leuke stadswandelingen te zoeken:
http://www.youropi.com/nl/den-bosch/article/stadswandeling-9-1285

Wandeling Den Bosch Muntel

www.routesinbrabant.nl/media/docs/route1.pdf
 
wandeling Dommel

www.routesinbrabant.nl/media/docs/wandelboekje_dommel_definitief.pdf

wandeling Haverleij

www.routesinbrabant.nl/media/docs/route20.pdf
 
klik hier voor de nieuwsbrief van de BIEB

Wil je graag meer oefenen met Nederlands?

 

Uitbreiden van de woordenschat, begrijpend lezen of een ander taalonderdeel oefenen? Ga ga naar het overzicht hieronder met de handige oefensites die u met een klik op de knop al kunt inzien. Veel plezier!

Leestrainer.nl en computermeester.be voor taal en rekenoefeningen.

Klik de onderdelen aan die je wilt oefenen en waarmee je taal/ spelling of rekenen wilt verbeteren. Een fijne site voor jong en oud(er). Tip: start gewoon bij groep 3 of in het eerste leerjaar en maak van daaruit de keuze om daar te blijven of om naar een hogere groep/klas te gaan.

Kijk ook eens op de website van http://www.nt2taalmenu.nl voor oefening op divers taalniveau van beginners tot hoogopgeleiden, maar zeker ook voor oefeningen voor inburgeringsexamen, staatsexamen I en II. 
 

Voor de ijverige leerlingen: klik hier voor de lijst met sites om te oefenen
Ik wil de ABC Leer Mee nieuwsbrief ontvangen
Jouw eigen tip
Weet je iets dat voor anderen ook handig of interessant kan zijn?
Geef het via onderstaande link aan ons door en wij kijken of we het in de nieuwsbrief kunnen plaatsen.
 
Denk er aan, een goede tip vertelt:
 • wat er gaat gebeuren?
 • waar dat gaat plaatsvinden?
 • wanneer dat zal zijn?
 • en wat eventuele kosten kunnen zijn.
Wij kijken uit naar jouw bericht!
Stuur ons jouw tip


<<First Name>>. veel plezier en graag tot de volgende gratis taalles van ABC leer mee.Wij zijn te volgen via Twitter @abcleermee
Kijk ook op onze site 
http://www.abcleermee.nl
Copyright © 2015 ABC Leer Mee, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp