Copy
Nieuwsbrief april
bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief van april
Beste <<First Name>>

Koningsdag in aantocht

Koningsdag en -nacht is een evenement voor en door bewoners uit Den Bosch en omstreken. Het start allemaal op 26 april 's avonds met de Koningsnacht en eindigt op 27 april in de vroege uurtjes. In de binnenstad vind je elk jaar op diverse buitenpodia muziek, dans, cabaret, straattheater, kunst, spelen, rommelmarkt en veel spontane acts met humor. Tussen de podia in liggen de straten waar straatartiesten optreden of waar mensen hun eigen oude spullen op de markt brengen.   

Vrijmarkt Den Bosch

Ook in Den Bosch wordt jaarlijks een vrijmarkt (rommelmarkt) georganiseerd. Officieel is deze alleen voor kinderen, maar de laatste jaren krijgt de vrijmarkt echt het karakter van een gezellige rommelmarkt. De vrijmarkt vindt plaats in het centrum van Den Bosch, start om 08.00 uur en is gratis toegankelijk. Locaties: Verwersstraat, Hinthamerstraat en Burgemeest Loefplein.Wil je het gehele programma bekijken? Ga dan naar de site van Koningsdag Den Bosch.

 

Klik hier voor het lesrooster van 2015-2016
 
Expositie in het Groot Tuighuis


In het Tuighuis loopt momenteel een tentoonstelling met beeld en geluid. Er staan maquettes, figuren uit de tijd van Jeroen Bosch doen zelf hun verhaal en er is een film in vogelvlucht (in 3D) over de middeleeuwse stad. Met name de stadspoorten komen hier goed in beeld. Daarnaast speelt er een documentaire over de Jeroen Boschexpo van 1967. 
 
Inkijk door stadspoorten in 
het Groot Tuighuis in de Bethaniëstraat.


foto's © paul kriele, 31 maart 2016.
Open Dag - Music'scool 's-Hertogenbosch
- 10 april - win leuke prijzen!- 

Op zondagmiddag 10 april organiseert Music'scool 's-Hertogenbosch van 13:00 tot 17:00 uur de Open Dag bij Jongerencentrum de Poort. De docenten van Music'scool geven diverse workshops voor gitaar, basgitaar, drums, saxofoon, piano, keyboard en zang. Er komen diverse muzieksoorten voorbij, zoals pop, rock, musical, singer-songwriter, metal, blues, enz... Verder is er veel live-muziek, je mag uiteraard zelf ook alle muziek-instrumenten uitproberen, en worden er leuke prijzen weggegeven!
Het adres is 't Geerke 8, 5235 HH te 's-Hertogenbosch - Maaspoort
Op deze locatie worden ook reguliere muzieklessen door Music'scool gegeven. Wil jij lekker muziek gaan maken? Kom dan langs bij de Open Dag, de entree is gratis!
 
Weet je een kind dat graag wil sporten, op ballet- of muziekles wil, maar dat niet kan omdat het te duur is? Een gezin dat weinig geld heeft en nog het schoolgeld moet betalen? Voor deze en andere vragen over ondersteuning kun je contact opnemen met een ambassadeur DOE MEE! Zij kunnen helpen zoeken naar een oplossing.
Contactpersonen  zijn:

Annelies Moens 0621626769
anneliesdoetmee@gmailcom
BBS de Graaf

Cootje Brobbel 0629922497
Cootjedoetmee@gmail.com
BBS Nieuw Zuid

Angelique van Houtum 0615452935
Angeliquedoetmee@gmail.com
KC de Vlieger en KC Jeroen Bosch

Francis Gockel 0615428817
Francisdoetmee@gmail.com
BBS aan de Aa

Anna-Petra Lips 0629579675
Annapetradoetmee@gmail.com
BBS aan de Aa

Wim Zoete 0629341859
Wimdoetmee@gmail.com
BS Oberon
Tentoonstelling: Waanzin en werkelijkheid

Op 6 maart opent Kunstlocatie Würth in nauwe samenwerking met de Rabo Kunstcollectie de tentoonstelling Waanzin en Werkelijkheid. In deze tentoonstelling worden ruim 80 moderne en hedendaagse kunstwerken uit de Rabo Kunstcollectie en de Verzameling Würth verbonden met de werken van Jheronimus Bosch. De meeste werken worden nu voor het eerst publiekelijk getoond. Dit jaar herdenkt ’s-Hertogenbosch dat Jheronimus Bosch 500 jaar geleden overleed. Dit is voor Kunstlocatie Würth en de Rabo Kunstcollectie de aanleiding tot het maken van de gezamenlijke tentoonstelling Waanzin en Werkelijkheid. 
De tentoonstelling is gratis toegankelijk van zondag tot en met vrijdag, van 11.00 – 17.00 uur.
FIETSLES voor volwassenen
 
 
Wil je leren fietsen? Doe dan mee met de fietsles van MEER! met elkaar en 'S-PORT.
                                 
De cursus bestaat uit 10 lessen, op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Kosten: €10,- voor de hele cursus. De eerste les is op 14 maart. Locatie: BBS aan de Aa, Acaciasingel 77, 5213 VC s-Hertogenbosch
 
Er zijn fietsen aanwezig. Aanmelden of vragen? Bel of mail Brenda van Dinther 06 – 46 75 28 49 / b.vandinther@divers.nl
 
Hambaken actief!
Een leuke site met informatie en activiteiten in de wijk Hambaken.
Leren is leuk!

Elke dag even oefenen op: http://www.beetjespellen.nl of http://www.beterspellen.nl

Een fijne site is: http://www.languageguide.org/dutch/vocabulary/
Hierop zie je allerlei afbeeldingen per onderwerp. Het woord wordt uitgesproken, zodat je goed kunt oefenen. 

Kijk ook weer eens op:  http://www.jufmelis.nl/ of http://www.computermeester.be/

Van zondag 20 maart tot en met 20 juni zijn er in Kunstlocatie Würth 7 kunstwerken van kunstenaars te zien die deelnemen aan de Bosch Open Expo. 

Bosch Open Expo is een unieke tentoonstelling die is samengesteld op basis van open inschrijving. Jong talent, gearriveerde professionals en amateurs konden werk insturen waarvan zij van mening zijn dat het goed past in de slagschaduw van de grote Jheronimus Bosch tentoonstelling. Een deskundige jury maakte in november 2015 een selectie uit 700 kunstwerken.

Gratis activiteiten
Gratis kinderactiviteiten
 

Joyeux staat voor positief opvoeden. Jojeux is een pedagogisch adviesbureau dat online opvoedtips geeft voor kinderen van 0-12 jaar. Het kind staat centraal.
Joyce van Joyeux is iedere woensdag aanwezig in de StadsBieb te Rosmalen, van 10:00-12:00 uur.
*NIEUW* Joyeux gestart met vloggen *NIEUW*

Heb jij een opvoedvraag?
En zou je daar graag antwoord op willen hebben?

Joyeux plaatst voortaan iedere week een vlog waarin een opvoedvraag behandeld wordt.

http://www.joyeux.nu/
 

Wil je graag meer oefenen met Nederlands?

 

Uitbreiden van de woordenschat, begrijpend lezen of een ander taalonderdeel oefenen? Ga ga naar het overzicht hieronder met de handige oefensites die u met een klik op de knop al kunt inzien. Veel plezier!

Leestrainer.nl en computermeester.be voor taal en rekenoefeningen.

Klik de onderdelen aan die je wilt oefenen en waarmee je taal/ spelling of rekenen wilt verbeteren. Een fijne site voor jong en oud(er). Tip: start gewoon bij groep 3 of in het eerste leerjaar en maak van daaruit de keuze om daar te blijven of om naar een hogere groep/klas te gaan.

Kijk ook eens op de website van http://www.nt2taalmenu.nl voor oefening op divers taalniveau van beginners tot hoogopgeleiden, maar zeker ook voor oefeningen voor inburgeringsexamen, staatsexamen I en II. 
 

klik hier voor de nieuwsbrief van de BIEB

Iedere zaterdag in de bieb; gratis juridisch advies

Kunt u wel wat juridisch advies gebruiken? Vanaf komende zaterdag stellen juristen van Stichting Jureka hun juridische expertise gratis beschikbaar in de bieb. In samenwerking met de afdeling Kennisklik van Tilburg University wordt juridisch advies toegankelijk gemaakt in zeven verschillende talen.

Iedere zaterdag kunt u terecht bij het gratis inloopspreekuur van Jureka. Of u nu een vraag hebt over arbeidsrecht, bestuursrecht, contract- en aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, ondernemingsrecht of personen- en familierecht, alle vragen zijn welkom.

Iedere zaterdag | stadsBiEB Centrum | 10.00 - 13.00 uur | gratis

Kijk voor meer informatie op www.jureka.nl
img

Geniet nu altijd en overal van luisterboeken!

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een gevarieerde selectie titels van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.  Voor leden en niet leden Gratis te downloaden

Diverse wandelingen


Het lezen van deze route is al een mooie gelegenheid om meer van de stad te weten te komen. Een echte aanrader om leuke stadswandelingen te zoeken:
http://www.youropi.com/nl/den-bosch/article/stadswandeling-9-1285

Wandeling Den Bosch Muntel

www.routesinbrabant.nl/media/docs/route1.pdf
 
wandeling Dommel

www.routesinbrabant.nl/media/docs/wandelboekje_dommel_definitief.pdf

wandeling Haverleij

www.routesinbrabant.nl/media/docs/route20.pdf
 
Voor de ijverige leerlingen: klik hier voor de lijst met sites om te oefenen
Ik wil de ABC Leer Mee nieuwsbrief ontvangen
Jouw eigen tip
Weet je iets dat voor anderen ook handig of interessant kan zijn?
Geef het via onderstaande link aan ons door en wij kijken of we het in de nieuwsbrief kunnen plaatsen.
 
Denk er aan, een goede tip vertelt:
  • wat er gaat gebeuren?
  • waar dat gaat plaatsvinden?
  • wanneer dat zal zijn?
  • en wat eventuele kosten kunnen zijn.
Wij kijken uit naar jouw bericht!
Stuur ons jouw tip


<<First Name>>. veel plezier en graag tot de volgende gratis taalles van ABC leer mee.Wij zijn te volgen via Twitter @abcleermee
Kijk ook op onze site 
http://www.abcleermee.nl
Copyright © 2016 ABC Leer Mee, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp