Copy
Vergeten en verzwegen , vrouwenwijsheid mag weer boven water komen!
View this email in your browser
Wake van Nehalennia
Vrouwenwijsheid van eigen bodem weer boven water halen

In 1980 schrijf ik mijn kandidaats scriptie voor Bouwkunde over de  Matriarchale  Minoische en Anatolische culturen Kreta, Catal Huyuk en Hacilar. Ik las in die periode alles wat ik kon vinden over vrouwen maatschappijen en godinnen. Het vrouw zijn, het lichaam willen bewonen stimuleerde me om te gaan dansen.
Groot is dan ook mijn verbazing als ik in 2004 lees over de Godin Nehalennia in een boek over bomen,terwijl ik op zoek ben naar de betekenis van appels, rijpen, vrucht dragen. Een paar jaar daarvoor had ik haar naam ook gezien in de Priesteres van Avalon (Marion Bradley), als godin van de plaats Ganuenta in Upper Belgium, die ik nog even probeer op te zoeken in de atlas en dan weer gretig verder lees. Verwonderd ben ik en zelfs boos dat ik niet van godinnen van eigen bodem weet. Wat is er gebeurt met onze de wortels van het vrouwen weten.

Blij verrast ben ik door deze godin van eigen bodem!. Als ik me in haar ga verdiepen, merk ik bij mijzelf, dat zij waarden behoedt die ik bijna vergeten was. Nehalenia stimuleert me in het ontwikkelen van nieuwe dans projecten. Bijvoorbeeld Vrijgeven, Nehalennia verstaat de kunst van vaarwel zeggen. Ode aan de laatste van de vrouwenlijn, verzwegen overdracht via de vrouwenlijn, maar ook Nehalennia is een boegbeeld voor de  autonome vrouw van betekenis. De roep van Inanna, Circe (Oude naam van Zierikzee)  inwijdster in seksualiteit en luisteren naar je onderbewust zijn. Mammae, het voedende principe, de hoorn des overvloed en manden vol appels, de vrucht van de inwijding van goed en kwaad.

Nehalennia
vergeten vrouwen erfgoed

Nehallenia wordt gewekt uit Helle, de Keltische naam van de Noordzee. Af en toe komt zij boven water. Zij neemt ons mee in de Al-tijd, om ons in te lichten over het mysterie van duurzaam schoon zijn voordat zij zich weer door de wassende Noordzee laat verkwikken. Zij toont ons dat alle leeftijden kunnen bewegen en bewogen worden, kunnen sprankelen in pret en schitteren als parels. Nehalennia draagt haar eigen waarde in haar schoot. Zij is vrouw: vol, rijp en rond. In haar haven draagt zij een sprankelend vuur, een baken waarin zij investeert en mensen waarborgt en loutert.
300 votief altaren van een meter hoog
Nehalennia  wijdt ons in in het mysterie van diepzee emoties, daar waar fijnzinnige trillingen onze gemoederen balanceren en onze beweegredenen geboren worden. Daar waar we alle tijd hebben om te mijmeren en te luisteren naar onze eigen honingbron. Daar waar we wakker zijn en willen leven, reinigt en rijpt en veredelt de mens haar bestaan. Nehalennia dompelt ons onder in het levenselixer van de Al-tijd. Zodat vrouwen gaan stralen in hun schoot en mannen oprecht gaan staan in hun lood.
Nehalennia vrouwe van Schouwen en genoegens lees meer>>
Agenda Anneke Wittermans
Honselerdijk
6 november lezing
Ode aan de laatste van de vrouwenlijn
meer weten 6 november
21-23 november Middelburg
meer weten Middelburg
Amsterdam vrijdagochtend
Groningen
  3-11, 1-12, 5-1, 2-2, 2-3
Nijmegen  13-11, 11-12, 8-1,12-2,12-3
 Ode a/d laatste van de vrouwenlijn
Utrecht ,9-11, 14-12, 11-1,8-2, 8-3
Midwinterdans in voorbereiding
Oss / Ravenstein 9 maart
Diadans op Kreta/ zomerweken aan zee
mail voor informatie of om je aante melden
Copyright © *|2014|* *|Beweegreden|*, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp