Copy

View this email in your browser
Beste  <<First Name>>
Bijzondere ontmoetingen, bijzondere processen, keer op keer ben ik getuige van kantel momenten in levens. Momenten, dat jij komt dansen om te ijken: waar sta ik? De dansen en jullie dansers zijn mij trouw. Hier op de foto in 2001 20 jarig jubileum van OERDANS. We zijn nu 17 jaar later en juist door jullie deelname heb ik bijzondere processen mogen zien opbloeien. 
Dank voor het meedansen en of het financieel steunen van de Stichting Beweegreden en het dragen van het samen ontwikkelde gedachtengoed van DIADANS.
Dankbaar voor deze unieke ontwikkelingen, hoop ik je weer te zien           
                                                          Anneke Wittermans  
Diadans Nieuwsbrief Oktober
10-10-2018 Stichting Beweegreden 13 jaar
 
Stichting Beweegreden

Van OERDANS naar DIADANS

In 1981 ben ik begonnen met de dans als mijn professie. Eerst noemde ik het OERDANS. Die naam klopt voor mij. De dans brengt me terug naar oeroude kennis en weten. Mensen reageerde vaak O lekker een beetje stampen en dat was nu juist niet wat natuurvolken doen. Zij dragen hun lichaam en bewegen met waarde. 
In 2004 heb ik de naam daarom veranderd in DIADANS, dat betekent voormij :met dans lichtbrengen  door alle lagen heen. Op 10-10-2005 hebben we Stichting BEWEEGREDEN opgericht. Ik dans met reden en daaruit leer ik mijn beweegreden te herkennen en zij motiveren mij en veroorzaken keer op keer grotere precisie in de dans. De foto hier is genomen op mijn 20 jarige dansjubileum in 2001 in Katwijk .
Diadans is een trouwe maat 
Met te grote stappen buiten mijn vermogen, verlies ik de energie en de regie. Stappen buiten de eigen grens maakt de mens ontvankelijk voor beïnvloeding van buiten. Als ik binnen de passende maat stap, heb ik ook de regie over wat binnenkomt en kan ik keuzes maken wat bij mij past. ​
 
Wereldwijd staat de maand Oktober in het teken van borstkanker. Reden om naar een inspirerende lezing en performance te gaan over  
 


Ontboezemingen over de boezem en het hartdinsdagavond 9 oktober in #Voorhout 
woensdagavond 17 oktober #Epe
donderdagavond 18 oktober in #Regensburg
vrijdagochtend 26 oktober in #Amsterdam

 

Diadans Agenda

     Vrijdagen  Amsterdam 10.00-12.30  
        
Maandagen Groningen10.30-16.30 
       
Zondagen Utrecht 10.00-17.00 start 14/10
        
Weekend Regensburg  19-22/10
       
Midwinterdans 22 en 23/12 Voorhout 
       
Dinsdagen Voorhout 1/14 dg in overleg 
Lezingen
         
9 oktober 19.30 Voorhout
               Mammae, het voedende principe
         
17 oktober 19.30 Epe 
Mammae het voedende principe 
         
29 oktober 19.30 Epe of Amersfoort
               Vrijgeven, vieren van verbintenissen

Ontboezemingen over boezem, hart, ogen en tepels, borstvoeding en verbindende werking van oxytocine Wat betekenen tepels voor de man? Wat betekenen borsten voor de vrouw? Borsten en tepels van mannen en vrouwen zijn sensitief en sensueel. Borsten zijn de voorkamer van het hart. Ontwapenend kunnen we zijn, als we tepels en boezem in vrede dragen. De verfijning en vrede die tepels uit stralen zijn een lust voor het oog. Als mannen regelmatig zich toestaan te genieten van deze verfijning, scheelt dat aanzienlijk op hart en vaat ziekte. Meer weten? Anneke Wittermans danst en toont hoe de boezem de voorkamer is van het hart. Een lust en must voor mannen en vrouwen.
Stuur een mail diadans@planet.nl of bel 0578-610161
Geef je op via 0578-610161

Wil je mee dansen? 

                     Stuur mij  een mail diadans@planet.nl of  bel 06-15081719. 
Wil je een huiskamerlezing organiseren?
                      Vanaf oktobber ga ik elke maand een huiskamerlezing geven.
                      Vrijgeven, Laatste van de vrouwenlijn , Mammae, Nehalennia,
                      geheimminaarschap, levenslust, vitale energieën

Meer weten?
                         Sinds februari plaats ik  filmpjes op mijn Youtube kanaal  link 
                         en of bezoek mijn Vlogs  lees meer link

                                                                                                                                                              

Deel deze brief
en ondersteun met jouw deelname Diadans


De groepen zijn kleiner geworden zodat ik soms bijna prive les geef. Masterclasses noemen sommige dit. Inderdaad werk ik precies, intensief op maat voor mensen van allerlei leefdtijden en vaardigheden. Fijn als je deze nieuwsbrief deelt zodat de mensen die mij zouden willen ontmoeten en die hun levenslust willen activeren mij kunnen vinden. Stichting Beweegreden heeft een handvol trouwe donateurs. Deze financiele ondersteuning helpt om de website www.beweegreden.org in de lucht te houden en financiert soms de zaalhuur van het dansonderzoek. Dankbaar zijn we met u steun en aanmoediging. Ons werk is uniek en mag meer mensen bereiken.

Geven en Nemen

Het boezemgebied ligt dicht bij het hart. De kunst van het geven en nemen, hoe we ons verhouden met onze omgeving ligt na aan het hart. Het boezemgebied schenkt van nature vrede, rust en welzijn.De boezem is troostrijk en voedend. Het is van belang de boezem toe te eigenen en vrede te sluiten, met hoe het nu is.
Wanneer we onzeker zijn in ons bestaansrecht, kan het zijn dat we ergens toch een wederdienst verwachten en niet geheel onvoorwaardelijk geven.

Borsten en tepels zijn een van de gevoelige lichaamsdelen van de mens.
Het lichaam ademt, leeft en verteld een verhaal. Wij zijn levenslang met ons lichaam verbonden. Delen van ons lichaam welke wij negeren, of niet goed genoeg vinden en daardoor te weinig aandacht schenken, kunnen ervoor zorgen dat ons lichaam eronder lijdt. In beweging kan ons lichaam weer herinnerd worden aan zijn oorspronkelijke blauwdruk. Wanneer we onzeker zijn, schuld gevoel hebben of misschien schamen, wijzen we het lichaam af. Beweging en motivatie zijn met elkaar verbonden. Hoe wij over ons lichaam denken, bepaald mede hoe wij ons bewegen. Daarom is het van belang, het beeld en de eerdere verwachtingen van ons lichaam te herzien of te hercoderen en dat wat niet bij ons past, vrij te geven!
Meer weten over de boezem ondersteunt houding en eigenwaarde.​

                                                                                                                             

contact formulier Diadans
Vogels van koninglijke Allure 
30-9-2018
Bijzonder optreden bij 2 composities over vogels van Henk-Doeke Odinga die samen met Joost van Rheeden: klarinet, Jan Jakob Mooij: hobo  in de Buitenplaats Eelde . Suzan en ik hebben een  dansante bijdrage geleverd in dit concert. Mooi om zo met dans een toegevoegde waarde te kunnen brengen. Suzan heeft het gedicht van  Ida Gerhardt: De Profundis “Hadden we nimmer nog zwanen gezien…”   prachtig gezongen. De Kievit was een primiére en ook onze choreografie was specifiek gemaakt voor dit concert in deze nog niet eerder instrumentale uitgevoerde versie van de Zwaan in zijn complexe maat. o.a. in 4-3-4-3-4-3-4-2-4-3-2-4-2  . Wij, Anneke en Suzan zijn geljk de maandag erna uitgenodigd om 17-11-2019 een lezing te geven in de Orangerie
Copyright © *|2018|* *|Diadans|*, All rights reserved Anneke Wittermans.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat eerder heb aangegeven meer te willen weten.
fijn als je je opnieuw kan inschrijven 
uitschrijven  Inschrijven
Email Marketing Powered by Mailchimp