Copy
Heldenpost februari 2015

De lente hangt gewoon alweer in de lucht en daar word ik heel erg blij van! Na een fijne overwintering op Bali en omstreken, zijn er in dit korte begin van 2015 alweer fijne dingen gebeurd voor Held! die ik gráág met jullie deel. Zo heb ik een groot besluit genomen en nieuwe waardevolle contacten gelegd met mooie organisaties. 

Verder in deze heldenpost: 

 • Artikel over 4 vragen die jezelf kan stellen met betrekking tot het contact met je kind
 • De Held! Masterclass voor ALLE ouders!
 • Een speeltip over video's 

Veel leesplezier! 

Spring
er 
eens 

IN!
Artikel:
4 vragen die je jezelf kan stellen met betrekking tot het contact met je kind ...


Sinds Held! bestaat ontvang ik regelmatig grote complimenten over Held! Zo ontmoet ik mensen die graag iets met Held! willen doen, maar niet gescheiden zijn. Ook interessante organisaties geven aan Held! waardevol te vinden. Dus ik neem een besluit ... Held! is voor helden.

Hoe Held! mij hielp om mijn besluit te nemen

Het was bijzonder om te beseffen dat mijn eigen methodiek me geholpen heeft om deze keuze te maken. Laten we eens kijken hoe ik dat deed.
Hier en nu (de H): ik luisterde goed naar mensen om mij heen die regelmatig zeiden "Wat leuk, Held! da's écht wat voor mij, maar ik ben niet gescheiden."
Eenvoud (de E): misschien dacht ik wel te moeilijk. Held! op zich al is een manier van werken waar mensen blij van worden.
Loslaten (de L): ik moest het idee loslaten dat ik alleen maar gescheiden mensen kan helpen.
Durf (de D): ik gá ervoor, en gaandeweg vogel ik uit wat werkt.

De Held! kon mij dus goed helpen om erachter te komen hoe ik nu verder wil gaan.

Stel jezelf eens een vraag
Oók als je twijfels hebt over het contact met jouw kinderen (thuis of op je werk), kan je jezelf de volgende vragen stellen. Bewustwording is nog altijd de eerste stap naar verandering.

 1. Hoor en zie ik mijn kind écht?
 2. Hoe kan het makkelijker?
 3. Wat vind ik moeilijk om los te laten?
 4. Durf ik het fout te doen?

Deze vragen helpen je om meer zicht te krijgen op de situatie en je eigen aandeel hierin. Als je er bijvoorbeeld achter komt dat je je kind de afgelopen dagen niet écht hebt gezien of gehoord, dan kan je een bewuste keuze maken om dat vanavond juist wél te doen. En er eens even lekker voor te gaan zitten. Het zal jou én je kind goed doen.

Held! helpt om mensen met méér aandacht in contact met kinderen te laten zijn.
Als Held!-trainer sla ik de brug tussen volwassenen en kinderen. Het maakt me niet uit WIE die volwassenen zijn, zolang ze open staan voor mijn vernieuwde aanpak. Bijna iedere ouder en/of professional weet hoe lastig het is om met aandacht bij kinderen te zijn. En ze hebben het vaak zo hard nodig, zeker in tijden van veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Scheiding en samengestelde gezinnen
 • Overlijden van dierbaren
 • Ziekte van dierbaren
 • Verhuizing
 • Geboorte
 • Gezinsleden met een beperking
 • Werkloosheid

Ik geloof dat alle mensen die - op wat voor manier dan ook- met hun gezin of in hun werk tegen veranderingen aan lopen, gebaat zijn bij Held! 

H e l d ! 

H - In het Hier en nu zijn, met aadacht voor je kind
E - Eenvoudig denken en doen
L - Loslaten van controle en remmende gedachten
D - Durven om stralend te falen! 
NIEUW
Masterclass Held!
 
-over nieuw ouderschap-
Voor ALLE ouders organiseer ik in april de Masterclass Held!
In deze masterclass over nieuw ouderschap krijg je praktische tools aangeboden gebaseerd op de Held!-methode. Doel is meer bewustzijn over ouderschap én met meer aandacht in contact met je kinderen.
Wil je meer weten?
Klik hier

Speeltip: videofilm maken

Gegarandeerd een succes is het maken van een videofilmpje met kinderen. Niet alleen omdat kinderen erg dol zijn op smartphones, maar ook omdat het leuk én eenvoudig is om te doen.
In het voorbeeld zie je hoe wij een video maakten op de dag dat we met ons neefje en nichtje naar de Winterefteling gingen. Telkens als we een leuk of grappig moment hadden of verzonnen, namen we een heel kort filmpje. Natuurlijk kan je ook thuis samen iets grappigs te verzinnen en hier een filmpje van te maken.
Razend leuk om terug te kijken en bovendien een echte herinnering!
Voor iOS zijn de apps 'Roadmovie' (gratis) en 'Spark' echte aanraders. Voor Android 'Snapmovie'.


Alweer een hele tijd blog ik over spelen met kinderen vanuit Held! methode. Dit doe ik als gastblogger op de website van Tischa Neve (bekend van het programma 'Schatjes') Ik raad je zeker aan om op haar website te kijken, omdat daar veel leuke en interessante weetjes en artikelen staan die te maken hebben met opvoeding en ouderschap

PS. Op mijn eigen website kan je de blogs natuurlijk óók lezen! 

Over Lobke Rooswinkel

Als bedenker en oprichter van Held! wil ik ouders zélf laten ervaren hoe ze een Held! kunnen zijn. In de methode die ik daarvoor heb ontwikkeld komen een aantal passies samen. Ten eerste mijn passie voor communicatietraining, daarnaast mijn passie voor improvisatietheater en tot slot mijn achtergrond als orthopedagoog.

Ik begeleid ouders en professionals om op een Held! manier hun (gezins)situatie te kijken, en ze weer met oprechte aandacht bij kinderen te laten zijn.

"Ik sla de brug tussen volwassenen en kinderen; door te spelen!"
Doel van Held! is om de verbinding met kinderen te optimaliseren en duurzaam te verbeteren. Zodat we 100% zeker weten dat het goed met onze kinderen gaat én we daar verantwoordelijkheid voor nemen. 
Leuk als je me volgt 
Facebook
Twitter
Website
LinkedIn
Tof als je dit deelt
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2014  Held! | Lobke Rooswinkel, All rights reserved. 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je graag op de hoogte blijft van wat Held! doet of omdat je een workshop gevolgd hebt. 


Het adres van Held! is:
Held! | Lobke Rooswinkel
1e jacob van campenstraat 19-2r
1072 BB Amsterdam
 
uitschrijven     voorkeuren bewerken