Copy
Activitats de l'Arxiu Versió web

Novetats

Inauguració "A través de l'esquerda com a metàfora"

El dia 12 de setembre de 2019 a les 20h a La Flor de Maig s'inaugura l'exposició del projecte de La Escocesa on ha participat l'Arxiu.

L'artista resident a La Escocesa, Guillermo Moreno Mirallas, ha convidat a diferents entitats del barri a reflexionar sobre el significat de les esquerdes, tan físiques, com emocionals i socials. El resultat d'aquesta feina conjunta es podrà veure en l'exposició de La Flor de Maig.

El dia de la inauguració es projectarà el documental que recull les reflexions i el procés artístic de tots els participants en aquestes jornades organitzades per La Escocesa.

L'Espai Subirachs als Tallers Oberts de Poblenou (TOP)

Juli Martí Casals (Barcelona, 1980) ha creat un mapa biogràfic inspirat en la trajectòria artística de Josep M. Subirachs, obra que presentarà en la 23a edició dels Tallers Oberts Poblenou.

El dissabte 14 de setembre, a les 12:00h, l'artista Juli Martí Casals comentarà la seva obra en un diàleg amb Judit Subirachs-Burgaya, historiadora de l'art i directora de l'Espai Subirachs.

Durant els Tallers Oberts Poblenou 2019, podreu visitar l'Espai Subirachs:

  • Dijous 12 i divendres 13 de setembre, de 17:00 a 20:00h
  • Dissabte 14 de setembre, d'11:00 a 14:00h i de 16:00 a 20:00h
  • Diumenge 15 de setembre, d'11:00h a 14:00h
Podeu visualitzar el video de presentació.

C. Batista, 6
Poblenou 08005 Barcelona

a Can Saladrigas, descobriu Barcelona: tambe en llibres!

La llibreria Etcètera ha organitzat la presentació de tres llibres per a descobrir Barcelona.

LA CIUTAT MISTERIOSA

Sí, la Vila oculta secrets; alguns són producte del seu llegat (estem parlant de 4.000 anys d'història), però també n'hi ha altres d'inimaginables, com una pista de tenis a sobre d'un cementiri, també de curiosos, com una casa vaixell. Amb el seu autor, Xavi Casinos, i en Jordi Fossas de l'AHPN.
dijous 5 de setembre a la Biblioteca Poblenou 19h (c. Joncar 35)

LA CIUTAT I LES BOMBES

Les autores del llibre TOPOGRAFIA DE LA DESTRUCCIÓ de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939), Laia Aranyo i Mireia Capdevila recullen en aquest llibre el procés metòdic de destrucció de Barcelona entre febrer de 1937 a gener del 1939, i l'ús de les bombes per crear el terror entre la població civil; amb la Mireia Capdevila i en Joan C. Luque de l'AHPN.
dijous 12 de setembre a la Biblioteca Poblenou 19h (c. Joncar 35)

LA CIUTAT INTERROMPUDA

Farem un especial Poblenou de de la nova edició d'aquest llibre de Julià Guillamon. I és que la Ciutat (el barri) i la seva crònica es pot descriure a partir del disseny, els costums i les telesèries. Una vetllada amb l'autor i amb moltes curiositats.
dijous 26 de setembre a la Biblioteca Poblenou 19h (c. Joncar 35)
 

Concert de Bossa Nova Jazz

Danilo Pinheiro (guitarra) i la nostra socia Araceli Aiguaviva (veu) fan una fusió especialment càlida dels millors estandards de la Bossa Nova amb el millor estil clàssic i modern del Jazz. Un homenatge a la Bossa Nova, amb l’eternitat i riquesa de les seves cançons.

Podeu disfrutar del concert gratuït el dijous 12 de setembre de 2019 a partir de les 21:30, al c. Marià Aguiló entre c. Llull i c. Joncar.

organitza: Comissió de Festes Marià Aguiló-Llull-Joncar

Horari d'atenció

Després del descans estiuenc, tornem a Can Felipa en el nostre horari habitual, dimarts i dijous de 18:00 a 20:00. A partir del dia 3 de setembre de 2019.

Vols més informació del que fem?

Si vols participar més activament en l'associació, pots passar qualsevol dimarts o dijous de 18:00 a 20:00 per la nostra oficina al centre cívic Can Felipa a la plaça Josep Maria Huertas Claveria (abans c. Pallars 277) 2a planta.

L'Alícia, en Ramon, en Robert, la Maria Antònia, la Montse o l'Anna t'atendran i t'ajudaran a orientar-te en l'arxiu i en l'Arxiu. A més et donem més recursos i exemples de participació.

Ara mateix, socis com en Jordi Fossas, en Ramon Pascual, en Rosendo Calvet, en Joan Carles Luque, en Alex Carratalà, en Pere Parera, l'Uli Hake o l'Orestes Sánchez s'encarreguen de les activitats a la Torre de les Aigües del Besòs: visites guiades, exposicions, concerts, etc...

Alguns com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, la Yolanda Pirla, la Pilar Natali, l'Àfrica Ragel i molts dels de dalt contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem.

El Manel Vidal i el Ramon Pascual organitzen sortides i activitats per als socis.

Altres com el Jordi Díaz o el Rosendo Calvet donen xerrades com les del cicle de l'aigua o la història dels safareigs.

El Ramon, el Sarsanedas, el Manel i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes als grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri des de les escoles.

Al web de l'Arxiu teniu les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Inés.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, podeu comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura del Pere Parera. Si teniu fotografies de valor històric, ja sabeu on estem.

Al nostre Facebook, la Sheila García manté en contacte entre el Poblenou actual i el Poblenou Històric.

I com sempre estem a Can Felipa dimarts i dijous de 18 a 20h.

També ens pots seguir al Facebook.
© 2019 Arxiu Històric del Poblenou.
Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Centre Cívic Can Felipa

Pl. Josep Maria Huertas Claveria (c. Pallars, 277)
08005 Barcelona, Catalunya

Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferències

Email Marketing Powered by Mailchimp