Copy
Activitats de l'Arxiu Versió web

Novetats

Xerrada 80è aniversari Batalla de l’Ebre

Recordareu que l'Arxiu va organitzar una sortida al mes de maig per visitar l'escenari d'aquesta batalla. Es van visitar indrets històrics com Vilalba dels Arcs, el Coll del Moro, Gandesa, Corbera d’Ebre, Miravet, etc. El guiatge de les visites va anar a càrrec de membres de l'Arxiu Històric del Poblenou. 

El passat 4 d'octubre vam organitzar la primera xerrada sobre el 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre. Us voldríem agrair la vostra assistència que va fer de l'acte un èxit rotund, amb gran participació.


Encara organitzarem una altra xerrada el 15 de novembre de 2018 (data en la qual va finalitzar aquesta cruenta fita de la Guerra Civil, fa 80 anys) en col·laboració amb la Coordinadora d'Entitats del Poblenou, on compartirem també els moments de la sortida amb els assistents i obrirem un debat sobre aquest històrics fets.

Les xerrades seran a càrrec de Rosendo Calvet i Orestes Sanchez.

Propera xerrada: El desenllaç. 80 aniversari de la Batalla de l’Ebre 1938-2018
Dijous 15 de novembre de 2018, 19:15h. Al Casal de Barri del Poblenou, Rambla del Poblenou 49.

Visita guiada a l'exposició fotogràfica "d'Icària a la Vila Olímpica"

En Robert Nebot, un dels socis fundadors de l'Arxiu i àvid fotògraf del barri, ens convida a l'exposició "d'Icària a la Vila Olímpica" en commemoració del 25 aniversari. És una selecció de més de 900 fotografies des de l'any 1986 fins al 1992, que va realitzar a un barri en plena transformació.

No us deixarà indiferents, el material aportat és de gran qualitat i podeu trobar al fotògraf també a la mateixa sala. Pot ser que reconeguis algú lloc oblidat i trobaràs molts llocs familiars. 

L'exposició inicialment tenia prevista la seva clausura la passada setmana, però l'èxit de la mateixa ha permès que s'ampliï la seva durada una setmana més.

Això ens dóna l'oportunitat d'organitzar una visita guiada* de la mà del propi Robert, el proper divendres dia 16 de novembre de 2018 a les 19h. Inscripcions al despatx de Can Felipa (c. Pallars 277, 2a planta), el dimarts i dijous de 18 a 20h.

Si voleu visitar l'exposició pel vostre compte, en el Casal de Barri de Can Gili Nou al c. del Taulat 3, fins al 16 de novembre de 2018. Horari: de dimarts a divendres de 10:30 a 13:00 i de dilluns a divendres de 16:00 a 21:00.

* Aforament limitat

 

Vols més informació del que fem?

Si vols participar més activament en l'associació, pots passar qualsevol dimarts o dijous de 18:00 a 20:00 per la nostra oficina al centre cívic Can Felipa a la plaça Josep Maria Huertas Claveria (abans c. Pallars 277) 2a planta.

L'Alícia, en Ramon, en Robert, la Maria Antònia, la Montse o l'Anna t'atendran i t'ajudaran a orientar-te en l'arxiu i en l'Arxiu. A més et donem més recursos i exemples de participació.

Ara mateix, socis com en Jordi Fossas, en Ramon Pascual, en Rosendo Calvet, en Joan Carles Luque, en Alex Carratalà, en Pere Parera, l'Uli Hake o l'Orestes Sánchez s'encarreguen de les activitats a la Torre de les Aigües del Besòs: visites guiades, exposicions, concerts, etc...

Alguns com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, la Yolanda Pirla, la Pilar Natali, l'Àfrica Ragel i molts dels de dalt contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem.

El Manel Vidal i el Ramon Pascual organitzen sortides i activitats per als socis.

Altres com el Jordi Díaz o el Rosendo Calvet donen xerrades com les del cicle de l'aigua o la història dels safareigs.

El Ramon, el Sarsanedas, el Manel i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes als grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri des de les escoles.

Al web de l'Arxiu teniu les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Inés.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, podeu comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura del Pere Parera. Si teniu fotografies de valor històric, ja sabeu on estem.

Al nostre Facebook, la Sheila García manté en contacte entre el Poblenou actual i el Poblenou Històric.

I com sempre estem a Can Felipa dimarts i dijous de 18 a 20h.

També ens pots seguir al Facebook.
© 2018 Arxiu Històric del Poblenou.
Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Centre Cívic Can Felipa

Pl. Josep Maria Huertas Claveria (c. Pallars, 277)
08005 Barcelona, Catalunya

Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferències

Email Marketing Powered by Mailchimp