Copy
Activitats de l'Arxiu Versió web

 

Visites a la Torre

Davant de la situació pel COVID a Barcelona, les activitats culturals han sufrit un impacte.

En el cas de la Torre de les Aigües, hem iniciat les visites amb cautela, amb la limitació de l'aforament a 6 persones, els dissabtes a les 11.00. El 5 de desembre no es faran visites.

Pots comprar les entrades al web de la Torre.

Les condicions per a les visites seran:

  • Grups de màxim 6 persones. 
  • Amb mascareta.
  • Ateses les recomanacions sanitàries vigents a cada moment.

La situació evoluciona de dia en dia i estem preparats per a adaptar-nos als nous esdeveniments que es produeixin i a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Ens traslladem!

Hem començat a traslladar algunes parts de l'arxiu a la Casa de Vàlvules.

És una tasca delicada, perquè cal assegurar-se que tot el material arriba correctament al seu destí.

Per al trasllat necessitem braços forts i un vehicle tipus furgoneta, amb disponibilitat un dissabte o diumenge.

Si vols donar un cop de mà d'alguna forma, posa't en contacte amb nosaltres per correu electrònic en info@arxiuhistoricpoblenou.cat

Quota de soci 2020

Aquest any degut a la situació pel COVID19 encara no hem passat el rebut de la quota de soci de l'Arxiu. Recordeu que l'import es de 18 €. 

Estem preparant la remesa de rebuts i per tant et demanem que si t'has canviat de domicili, o de compte bancari, si us plau posa't en contacte amb nosaltres al més aviat possible, des d'Internet, amb el següent enllaç, i escolliu el motiu "Sóc soci".

Bombardejos durant la Guerra Civil

Continuem treballant en aquest projecte sobre els bombardejos al Poblenou durant la Guerra Civil, amb mes dades.

Compartim un tastet del que estem preparant, com veieu és un projecte viu que anirà creixent.

Necessitem també la vostra ajuda per a millorar aquest treball, en el qual ens estem documentant de fonts oficials i històriques. Volem afegir els testimoniatges i la història amb minúscules.

Recordes on estaven els refugis i els bombardejos de Poblenou? Tens algun testimonis sobre ells? Coneixes a algú que ho tingui?

Emplena el formulari de la nostra web, deixa’ns les teves dades de contacte i explica’ns breument (breument, si us plau) el que coneixes, i ens posarem en contacte amb tu.

En l'Arxiu no ens hem aturat

A causa de la situació pel COVID19, a l’Arxiu ens hem adaptat a aquesta nova realitat.

Durant l’estat d’alarma, a l’Arxiu has pogut consultar el nostre catàleg disponible al web fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat, on pots trobar les fotografies i altres documents disponibles.

A més, molts usuaris de Facebook ens han fet arribar les seves consultes i qüestions. També hem actualitzat els nostre perfil de Facebookd’Instagram, per compartir mossegades de la història i hem publicat vídeos al Youtube.

Nova situació COVID19

Davant la situació provocada pel COVID19, les següents activitats de l'Arxiu queden suspeses fins a nou avís:

  • l'horari de consulta lliure al despatx de Can Felipa, per motius de seguretat. Hem actualitzat els nostres canals d'atenció.
  • Consultes a la Casa de Vàlvules.
Quedem a l'espera de l'evolució de la situació per a prendre una decisió quant a la resta d'activitats de l'Arxiu.

Canals d'atenció

Us recordem els canals d’atenció que hi ha disponibles per a consultes:

  • Preguntes freqüents. Troba respostes tu mateix i aprendre de l’experiència d’altres que han fet la teva pregunta abans que tu.
  • Formulari al web. Visiteu la secció Qui Som > Contacte i empleneu el formulari per fer-nos arribar les vostres consultes.
  • Visites a l’Arxiu amb cita prèvia. Hem suspès l’horari d’atenció presencial dels dimarts i dijous al vespre. Pots utilitzar els canals de comunicació Online a nostra web.

Voleu més informació del que fem?

Si vols participar més activament en l'associació, et donem recursos i exemples de participació.

Davant la situació del COVID19, hem suspès l'atenció presencial al nostre despatx. Possa-t en contacte amb nosaltres mitjançant els nostres canals d'atenció.

L'Alícia, en Ramon, la Maria Antònia, la Montse o l'Anna ten cura dels documents, les donacions i les consultes al despatx, i t'ajudaran a orientar-te en l'arxiu i a l'Arxiu. Ara mateix les consultes s'han suspès, però les iniciarem tan aviat com sigui possible.

Alguns com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, o l'Àfrica Ragel contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem. L'Isidoro Cervantes i el Quique Tàrraga fan treballs de recerca històrica.

El Manel i el Ramon organitzen sortides i activitats per als socis.

El Robert, a més de documentar amb la seva càmera el que passa al barri és qui porta els números.

El Ramon, el Sarsanedas, el Manel i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes als grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri des de les escoles. També organitzem passejades i fem xerrades de temes diversos sota petició.

Al web de l'Arxiu teniu les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Inés.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, podeu comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura del Pere. Si teniu fotografies, vídeos o qualsevol document de valor històric, ja sabeu on estem.

També tenim una galeria de cartells que documenten les activitats que s'han fet al barri, els recull i arxiva la Irene.

Al Facebook i l’Instagram, la Sheila manté el contacte entre el Poblenou actual i el Poblenou Històric. També tenim canal de Youtube i de Telegram.

També ens pots seguir al Facebook, l’Instagram i Youtube.
Website
Email
Facebook
Instagram
YouTube
© 2020 Arxiu Històric del Poblenou.
Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Centre Cívic Can Felipa

Pl. Josep Maria Huertas Claveria (c. Pallars, 277)
08005 Barcelona, Catalunya

Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferències

Email Marketing Powered by Mailchimp