Copy
Activitats de l'Arxiu Versió web

 

III Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona

Amb motiu del dia mundial dels arxius, l'Arxiu Municipal de Barcelona organitza diferents activitats. Una d’aquestes activitats és una jornada bianual en la qual participen els arxius dels barris i que tindrà lloc l'11 i 12 de juny de 2021.

L'AHPN participa enguany amb la presentació de la metodologia de treball amb Sistemes d'Informació Geogràfica que estem utilitzant. Es a dir, com situar en un mapa els llocs amb interès històric.

Aquests són els enllaços per a la retransmissió en directe dels dos dies que dura la Jornada: 

 • Divendres, 11 de juny, a partir de les 18.15 h: https://youtu.be/ZB0jDchzuo0
 • Dissabte, 12 de juny, a partir de les 9.45 h: https://youtu.be/rtxugFM9pPA
Més informació a la web de les jornades

Despatx a la Casa de Vàlvules!

Continuem atenent a l'espai de la Casa de Vàlvules a la plaça Ramon Calsina els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00.

Ara no atenem presencialment a Can Felipa i poc a poc estem traslladant tota la nostra activitat a la Torre.

Si vol consultar alguna cosa tant de l'arxiu com de la seva condició com a soci pot utilitzar qualsevol d’ aquests canals:

 • per email a info@arxiuhistoricpoblenou.cat
 • omplint el formulari a la web de l'Arxiu
 • presencialment a la Torre els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00.
 • telefònicament durant l'horari presencial. El telèfon és 677442237.

En qualsevol cas, recomanem que s’utilitzi els canals no presencials que tenim a la seva disposició i que segueixi les recomanacions de les autoritats sanitàries en els seus contactes socials. Recorda que podem atendre't des del formulari d'atenció de la nostra web.

Si vol consultar algun document de l'Arxiu, te a la seva disposició des de casa els següents recursos:

 • Preguntes frequents: A la web hi ha una secció de preguntes frequents i enllaços a recursos on pot trobar altres informacións rellevants.
 • Revistes Icària: Hi ha l'índex de les revistes i també alguns dels números publicats en format digital. Estem treballant per posar totes les edicions en format digital i ja estan disponibles les revistes dels números 1 al 22.  
 • Fotografies: El nostre arxiu compta amb més de 16.000 fotografies digitalitzades (d un fons de més de 18.000). Pot navegar pitjant aqui i també pot realitzar cerques. Si vol còpies de les fotografies per incloure-les en una publicació ha de tenir en compte que nosaltres no gestionem els drets d'autor i que les còpies tenen un cost que és destina al manteniment de l'Arxiu. 
 • Llibres: Pot trobar els nostres llibres en les biblioteques municipals. La llista de publicacions està aqui.
 • Altres recursos. En aquest enllaç (sota l'enllaç Botigues del Poblenou) trobarà informació recollida per un dels nostres col·laboradors i que fa referència a l'evolució dels locals comercials instal·lats de Poblenou. Faci un cop d'ull per si la informació que cerca pogués estar aquí.

Nous horaris de visites a la Torre

Davant de la situació per la COVID a Barcelona, les activitats culturals han patit un gran impacte.

En el cas de la Torre de les Aigües, hem iniciat les visites amb cautela i amb la limitació de l'aforament a 10 persones.

Des del mes d'abril hem ampliat l'horari i ara fem visites els dissabtes a les 11:00 i a les 12:30. A més, durant el mes de juny hem obert també una visita els diumenges a les 11:00.

Durant l'estiu l'horari de visites serà només els dissabtes i els diumenges a les 11:00.

Pot comprar les entrades a la web de la Torre.

Estem preparats per a adaptar-nos a futures recomanacions de les autoritats sanitàries.

Quota de soci 2020

Aquest any a causa de la situació per la COVID19 encara no hem passat el rebut de la quota de soci de l'Arxiu del 2020. Recordem que l'import és de 18 €.

Estem preparant la remesa de rebuts i per tant demanem que si ha canviat de domicili, o de compte bancari, si us plau posis en contacte amb nosaltres el més aviat possible, des d'Internet en el següent enllaç, i escolli el motiu "Sóc soci".

En l'Arxiu no ens hem aturat

A causa de la situació pel COVID19, a l’Arxiu ens hem adaptat a aquesta nova realitat.

Durant l’estat d’alarma, a l’Arxiu ha pogut consultar el nostre catàleg disponible a la web fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat, on pot trobar les fotografies i altres documents disponibles.

A més, molts usuaris de Facebook ens han fet arribar les seves consultes i qüestions. També hem actualitzat els nostre perfil de Facebookd’Instagram, per compartir retalls de la història i hem publicat vídeos al Youtube.

Canals d'atenció

Us recordem els canals d’atenció que hi ha disponibles per a consultes:

 • Preguntes freqüents. Trobi respostes i aprengui de l’experiència d’altres que han fet la seva pregunta abans que vostè.
 • Formulari al web. Visiti la secció Qui Som > Contacte i empli el formulari per fer-nos arribar les consultes.
 • Visites a l’Arxiu. Hem suspès l’horari d’atenció a Can Felipa i ara atenem a la Torre de les Aigües del Besós presencialment els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00. Recomanem que s’utilitzi preferentment els recursos online a nostra web.
 • Telèfon. Ara també pot contactar amb nosaltres per telèfon al 677442237 els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00.

Voleu més informació del que fem?

Si vol participar més activament en l'associació, aquí té exemples de participació.

Davant la situació del COVID19, hem suspès l'atenció presencial a Can Felipa, i ara només atenem a la Torre de les Aigües del Besòs. Posis en contacte amb nosaltres mitjançant els nostres canals d'atenció.

L'Alícia, en Ramon, la Maria Antònia, la Montse o l'Anna tenen cura dels documents, les donacions i les consultes al despatx, i l’ajudaran a orientar-te.  

Altres persones com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, o l'Àfrica Ragel contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem. L'Isidoro Cervantes i el Quique Tàrraga fan treballs de recerca històrica.

El Manel i el Ramon organitzen sortides i activitats per als socis.

El Robert, a més de documentar amb la seva càmera el que passa al barri és qui porta els números.

El Ramon, el Sarsanedas, el Manel i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes els grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri. També organitzem passejades i fem xerrades de temes diversos a demanda.

A la web de l'Arxiu hi ha les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Inés.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, es pot comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura que fa el Pere Parera. Si teniu fotografies, vídeos o qualsevol document de valor històric, ja sabeu on estem.

També tenim una col·lecció de cartells que documenten les activitats que s'han fet al barri. Els recull i els arxiva la Irene.

Al Facebook i l’Instagram, la Sheila manté el contacte entre el Poblenou actual i el Poblenou històric. També tenim canal de Youtube i de Telegram.

També ens pots seguir al Facebook, l’Instagram i Youtube.
Website
Email
Facebook
Instagram
YouTube
© 2021 Arxiu Històric del Poblenou.
Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Torre de les Aigües del Besòs

Pl. Ramon Calsina 1
08019 Barcelona, Catalunya

Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferències

Email Marketing Powered by Mailchimp