Copy
Activitats de l'Arxiu Versió web

 

NECESSITEM VOLUNTARIS!! 

L’Arxiu Històric del Poblenou està obert i atén al públic els dimarts, els dimecres i els dijous de les 17:00 a 19:00 a la Torre de les Aigües de la plaça Ramón Calsina. 

Però hem valorat que caldria obrir també les tardes del dilluns i del divendres i per això ens calen mans. I fem des d’aquí una crida a les persones voluntàries que tinguin disponibilitat i els hi vingui de gust dedicar dues hores del seu lleure per atendre al públic a la Torre de les Aigües. 

Si teniu disponibilitat, podeu utilitzar qualsevol d’aquests canals per posar-vos en contacte amb l’Arxiu: 

 • per email a info@arxiuhistoricpoblenou.cat 
 • omplint el formulari a la web de l'Arxiu
 • presencialment a la Torre els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00.
 • telefònicament durant l'horari presencial. El telèfon és 935647703.

Presentació de la revista Icària 23

El proper dijous 7 d'octubre de 2021 presentem la revista Icària número 23 dedicada als Icarians i al moviment anarquista al Poblenou.

En l’acte de presentación comptarem amb la participació de la Laia Prats i en Jaume Fabrè, que són dos dels autors que han col·laborat en aquest número de la revista. També ens acompanyarà el Jordi Fossas, el president de l’Arxiu Històric del Poblenou i l’editora de la revista, la Maria Favà.

La presentació es farà a la sala d'actes de la biblioteca Poblenou-Manel Arranz, del carrer Joncar 35, a les 18,30

Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb la llibreria Etcètera.

Despatx a la Casa de Vàlvules!

Si vol consultar alguna cosa tant de l'arxiu com de la seva condició com a soci pot utilitzar qualsevol d'aquests canals:

 • per email a info@arxiuhistoricpoblenou.cat
 • omplint el formulari a la web de l'Arxiu
 • presencialment a la Torre de les Aigües de la plaça Ramón Calsina els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00.
 • telefònicament durant l'horari presencial. El telèfon és 935647703.

En qualsevol cas, recomanem que s'utilitzi els canals no presencials que tenim a la seva disposició i que segueixi les recomanacions de les autoritats sanitàries en els seus contactes socials. Recorda que podem atendre't des del formulari d'atenció de la nostra web.

Si vol consultar algun document de l'Arxiu, te a la seva disposició des de casa els següents recursos:

 • Preguntes frequents: A la web hi ha una secció de preguntes frequents i enllaços a recursos on pot trobar altres informacións rellevants.
 • Revistes Icària: Hi ha l'índex de les revistes i també alguns dels números publicats en format digital. Estem treballant per posar totes les edicions en format digital i ja estan disponibles les revistes dels números 1 al 22.  
 • Fotografies: El nostre arxiu compta amb més de 17.500 fotografies digitalitzades (d'un fons de més de 18.000). Pot navegar pitjant aqui i també pot realitzar cerques. Si vol còpies de les fotografies per incloure-les en una publicació ha de tenir en compte que nosaltres no gestionem els drets d'autor i que les còpies tenen un cost que és destina al manteniment de l'Arxiu. 
 • Llibres: Pot trobar els nostres llibres en les biblioteques municipals. La llista de publicacions està aqui.
 • Altres recursos. En aquest enllaç (sota l'enllaç Botigues del Poblenou) trobarà informació recollida per un dels nostres col·laboradors i que fa referència a l'evolució dels locals comercials instal·lats de Poblenou. Faci un cop d'ull per si la informació que cerca pogués estar aquí.

En l'Arxiu no ens hem aturat

A causa de la situació pel COVID19, a l’Arxiu ens hem adaptat a aquesta nova realitat.

Durant l’estat d’alarma, a l’Arxiu ha pogut consultar el nostre catàleg disponible a la web fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat, on pot trobar les fotografies i altres documents disponibles.

A més, molts usuaris de Facebook ens han fet arribar les seves consultes i qüestions. També hem actualitzat els nostre perfil de Facebookd’Instagram, per compartir retalls de la història i hem publicat vídeos al Youtube.

Canals d'atenció

Us recordem els canals d’atenció que hi ha disponibles per a consultes:

 • Preguntes freqüents. Trobi respostes i aprengui de l'experiència d'altres que han fet la seva pregunta abans que vostè.
 • Formulari al web. Visiti la secció Qui Som > Contacte i empli el formulari per fer-nos arribar les consultes.
 • Visites a l’Arxiu. A la Torre de les Aigües del Besós presencialment els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00. Recomanem que s'utilitzi preferentment els recursos online a nostra web.
 • Telèfon. Ara també pot contactar amb nosaltres per telèfon al 935647703 els dimarts, dimecres i dijous de 17:00 a 19:00.

Voleu més informació del que fem?

Si vol participar més activament en l'associació, aquí té exemples de participació.

Atenem a la Torre de les Aigües del Besòs. Posis en contacte amb nosaltres mitjançant els nostres canals d'atenció.

L'Alícia, en Ramon, la Maria Antònia, la Pepa, la Montse o l'Anna tenen cura dels documents, les donacions i les consultes al despatx, i l’ajudaran a orientar-te.  

Altres persones com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, o l'Àfrica Ragel contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem. L'Isidoro Cervantes i el Quique Tàrraga fan treballs de recerca històrica.

El Manel i el Ramon organitzen sortides i activitats per als socis.

El Robert, a més de documentar amb la seva càmera el que passa al barri és qui porta els números.

El Ramon, el Sarsanedas, el Manel i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes els grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri. També organitzem passejades i fem xerrades de temes diversos a demanda.

A la web de l'Arxiu hi ha les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Laura.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, es pot comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura que fa el Pere Parera. Si teniu fotografies, vídeos o qualsevol document de valor històric, ja sabeu on estem.

També tenim una col·lecció de cartells i papers que documenten les activitats que s'han fet al barri. Els recullen i els arxiven la Irene i la Montse.

Al Facebook i l’Instagram, la Sheila manté el contacte entre el Poblenou actual i el Poblenou històric. També tenim canal de Youtube i de Telegram.

També ens pots seguir al Facebook, l’Instagram i Youtube.
Website
Email
Facebook
Instagram
YouTube
© 2021 Arxiu Històric del Poblenou.
Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Torre de les Aigües del Besòs
Pl. Ramon Calsina 1 (en c. Selva de Mar entre c. Ramon Turró i passeig del Taulat)
08019 Barcelona, Catalunya

Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferències

Email Marketing Powered by Mailchimp