Copy
Activitats de l'Arxiu Versió web

 

Obertura de la Casa de les Vàlvules

Des del passat 4 de març de 2020, l'Arxiu torna a la Casa de les Vàlvules.

Encara resta solucionar diverses incidències i estem en contacte amb els responsables del Districte per a avançar ràpidament en la seva resolució.

Les obres, que estaven inicialment previstes començar a l'abril de 2018, es van endarrerir i no van començar fins a desembre de 2018. Amb una durada inicial de cinc mesos, la seva durada ha estat de catorze mesos.

Us comptem els canvis i millores a la Casa de Vàlvules:

  • Climatització. Una de les millores més esperades.
  • Planta baixa. Es disposa d'una recepció i de panells horitzontals per tal de presentar la història de l'edifici. Des d'aquí es pot accedir per l'escala o l'ascensor a les plantes superiors.
  • Entresòl. Serà la futura seu de l'Arxiu, on traslladarem el contingut de l'arxiu i on atendrem els visitants que vulguin aprofundir en l'Arxiu.
  • Segona planta. Una sala audiovisual per la realització d'activitats.
  • Domòtica, per a controlar les llums, projector, persianes, etc.

A més de les incidències pendents, cal tenir en compte que el projecte de rehabilitació inclou també enriquir l'experiència de la visita a la Torre amb més eines museogràfiques a la disposició dels visitants de la Torre, i per aquest motiu encara continuen els treballs a la Torre. No obstant això, estem planejant obrir les visites a la Torre el mes de maig de 2020.
 

Portes obertes per als socis

Ja estem preparant el trasllat a la Casa de Vàlvules i no volem esperar per a ensenyar la futura seu als socis.

Us convidem a visitar la Casa de Vàlvules (només la Casa de Vàlvules, les visita a la Torre començaran al maig), per a conèixer les millores i el resultat de la rehabilitació.

Vine a coneixer la nova Casa de les Vàlvules!


El dissabte 14 de març de 2020, d'11.00 a 13.00 us ensenyarem les millores i ... alguna sorpresa!

Nou horari d'atenció

Volem anar escalfant motors per a quan estiguem definitivament instal·lats.

Encara que no estiguem definitivament instal·lats a la Casa de Vàlvules, i el contingut de l'arxiu continuarà estant ara com ara en Can Felipa, oferirem un nou horari d'atenció a la Casa de les Vàlvules els dimecres de 18.00 a 20.00. Serà a partir de l'11 de març.

Visita als jardins Mas Ravetllat

Ens plau anunciar-vos que el proper dissabte 25 d’abril de 2020 farem una nova sortida que consistirà a veure els jardins del Dr. Pla i Armengol. La visita als jardins serà guiada per en Jordi Diaz, soci de l’Arxiu, que ha participat en la restauració del jardí noucentista i en l’execució de l’obra.

Aprofitarem també per veure la col·lecció de moble antic de la fundació Ramón Pla. Per a realitzar la visita ens acompanyarà el conservador de la col·lecció.

La duració de la sortida serà des de les 9:45 h del matí, davant de Can Felipa, fins aproximadament al migdia. L’anada es farà amb autocar i la tornada per compte de cadascú. Farem un pica-pica al acabar les visites.

La conversió de l’antiga finca del Mas Ravetllat en jardí públic forma part també de les actuacions del connector ecològic entre el Parc dels Tres Turons i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en el marc del Corredor Ciutadella-Collserola.

En la recent actuació s'ha plantat una àrea total de més de 20.000 m2, amb un total de 112.000 plantes arbustives de més de 139 espècies diferents, i un total de 105 arbres de més de 20 espècies arbòries diferents.

La col·lecció Nuria Pla de moble antic està considerada com una de millors d’Europa. Està composta principalment per moble espanyol dels segles XVI al XVIII. Majoritàriament per “bargueños” - escritoris, també anomenats secreters-, taules i “alacenas” -armaris de rebost-. També conté una bona mostra de mobiliari italià de gran valor artístic.

Inscripcions presencialment a l’Arxiu (dimarts i dijous de 18:00 a 20:00 h de la tarda), segona planta de Can Felipa, plaça Josep Maria Huertas Claveria 1 (abans carrer Pallars 277).
Places limitades a 40 persones.

Preu Final…. Socis 25 euros.
                       No socis 30 euros.

Quota de soci 2020

Els rebuts de la quota de soci per 2020 per un import de 18 € es passaran a cobrament pròximament. 

Si t'has canviat de domicili, o de compte bancari, si us plau posa't en contacte amb nosaltres  al més aviat possible. T'oferim diverses maneres de fer-ho:

  • Des d'Internet, amb el següent enllaç, i escolliu el motiu "Sóc soci". 
  • Al despatx de Can Felipa, a la segona planta, els dimarts o dijous de 18:00 a 20:00 hores.

Voleu més informació del que fem?

Si vols participar més activament en l'associació, pots passar qualsevol dimarts o dijous de 18:00 a 20:00 per la nostra oficina al centre cívic Can Felipa a la plaça Josep Maria Huertas Claveria (abans c. Pallars 277) 2a planta.
I ara també els dimecres de 18:00 a 20:00 a la Casa de Vàlvules (plaça Ramón Calsina s/n).

L'Alícia, en Ramon, la Maria Antònia, la Montse o l'Anna t'atendran i t'ajudaran a orientar-te en l'arxiu i a l'Arxiu. A més et donem més recursos i exemples de participació.

Ara mateix, entre tots organitzem diverses activitats: visites guiades, exposicions, concerts, etc...

Alguns com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, o l'Àfrica Ragel contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem.

El Manel i el Ramon organitzen sortides i activitats per als socis.

El Robert, a més de documentar amb la seva càmera el que passa al barri és qui porta els números.

El Ramon, el Sarsanedas, el Manel i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes als grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri des de les escoles. També organitzem passejades i fem xerrades de temes diversos sota petició.

Al web de l'Arxiu teniu les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Inés.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, podeu comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura del Pere. Si teniu fotografies de valor històric, ja sabeu on estem.

També tenim una galeria de cartells que documenten les activitats que s'han fet al barri, els recull i arxiva la Irene.

Al Facebook i l’Instagram, la Sheila manté el contacte entre el Poblenou actual i el Poblenou Històric. També tenim canal de Youtube i de Telegram.

I com sempre estem a Can Felipa dimarts i dijous de 18 a 20h.

També ens pots seguir al Facebook, l’Instagram i Youtube.
Website
Email
Facebook
Instagram
YouTube
© 2020 Arxiu Històric del Poblenou.
Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Centre Cívic Can Felipa

Pl. Josep Maria Huertas Claveria (c. Pallars, 277)
08005 Barcelona, Catalunya

Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferències

Email Marketing Powered by Mailchimp