Copy
Properes activitats a i sobre la Torre de les Aigües del Besòs

Jornada “El càncer de mama: Vivències dialogades”

L’Arxiu Històric del Poblenou en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha organitzat una jornada de Cultura i Salut en el marc de l'exposició “La Victòria de les (Samo-) Mamatràcies” i del programa PINSAP (Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública).

La jornada “El càncer de mama: Vivències dialogades” dona veu a professionals i dones afectades. Us convidem a assistir i participar el proper dimecres, dia 23 de maig del 2018 a les 18:00 hores a la Torre de les Aigües del Besòs (plaça Ramon Calsina s/n).

- "Aquest projecte sorgeix d’una experiència personal: el càncer de pit i el procés pel qual he passat. Nick Cave deia que després de la catàstrofe 'algú ha de cantar els estels, algú ha de cantar la pluja, la sang i el dolor'. 'La Victòria de les Samo Mamatràcies' és el meu cant, un so amb duresa sense crueltat". (Francisca Serrano Báez)

Programa de l'acte

18:00 Acollida de l'Arxiu Històric del Poblenou.

18:05 Visita guiada a l'exposició i lectura de fragments literaris, a càrrec de Francisca Serrano Báez Pintora i autora de l'exposició.

18:30 Vivències dialogades. Dr. Agusti Barnadas, Director del Servei d’Oncologia Mèdica, Hospital Sant Pau, amb dones participants en el projecte “La Victòria de les (Samo-)Mamatràcies”.

19:15 El PINSAP, la cultura i la salut. Carmen Cabezas, Subdirecció general de Promoció de Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya.

19:20 Cloenda i trobades informals amb pica-pica

Vermuts musicals 26 i 27 de maig

L'Arxiu Històric del Poblenou us convida a gaudir en un espai excepcional, la Torre de les Aigües del Besòs, propostes musicals singulars.

El dissabte 26 de maig del 2018 ens visiten Del Blanco, Arizu i Camarasa, tres músics habituals en l'escena catalana. Uneixen les seves energies i els seus instruments, el violí, el violoncel i l'acordió, per crear un so captivador que es mou entre el jazz, el pop, el folk, l'avantguarda i la música d'arrel.

Dissabte, 26 de maig del 2018 a les 12:30:
Jaime Del Blanco - Violí
Edurne Arizu - Acordió
Mariano Camarasa - Violoncel

Entrada: 5 €

El dia 27 de maig a les 12:30 l'Arxiu Històric Poblenou presenta "Semdos" en la Torre de les Aigües del Besòs. El duo uneix al guitarrista menorquí Fran Torres i al barceloní Manel Ruiz a la trompeta en una cerca de sons íntims que ens acosten a la connexió mística a través de les seves improvisacions.

Diumenge, 27 de maig del 2018 a les 12:30:
Manel Ruiz - Trompeta
Fran Torres - Guitarra
Entrada: 5 €

Nova data per la reforma de la Casa de les Vàlvules

Com recordareu, el ple del districte de Sant Martí va acordar posar en marxa les obres de la Casa de Vàlvules al mes d'abril o maig de 2018.

El passat mes de març hem mantingut una reunió amb els responsables de les obres del Districte de Sant Martí i ens han informat que les obres s'endarrereixen i començaran al mes de juliol de 2018.

Les obres s'estendran durant uns 5 mesos, durant els quals se suspendran les activitats que realitzem habitualment a la Torre i a la Casa de Vàlvules: visites guiades, concerts, dansa, etc. 

Esperem que la Torre i la Casa de Vàlvules tornin a estar obertes al primer trimestre del 2019.

Si voleu conèixer més detalls de les obres, podeu passar pel despatx de Can Felipa.

Us agrada el que fem a la Torre de les Aigües?

Si t'interessa la història del barri i t'agradaria contribuir a preservar-la i donar-la a conèixer, a l'Arxiu Històric del Poblenou donem la benvinguda a nous socis.

Si vols saber quines altres coses fem, consulta el web de l'Arxiu o vine a veure'ns a la Torre o a Can Felipa.

Vols més informació del que fem?

Si vols participar més activament en l'associació, pots passar qualsevol dimarts o dijous de 18:00 a 20:00 per la nostra oficina al centre cívic Can Felipa (c. Pallars 277, 2a planta).

L'Alícia, en Ramon, en Robert, la Maria Antònia, la Montse o l'Anna t'atendran i t'ajudaran a orientar-te en l'arxiu i en l'Arxiu. A més et donem més recursos i exemples de participació.

Ara mateix, socis com en Jordi Fossas, en Ramon Pascual, en Rosendo Calvet, en Joan Carles Luque, en Alex Carratalà, en Pere Parera, l'Uli Hake o l'Orestes Sánchez s'encarreguen de les activitats a la Torre de les Aigües del Besòs: visites guiades, exposicions, concerts, etc...

Alguns com el Nicasi Camps, el Jordi Fossas, el Josep Sarsanedas, la Maria Favà, l'Andreu Mitjans, el Joan Carles Luque, la Yolanda Pirla, la Pilar Natali, l'Àfrica Ragel i molts dels de dalt contribueixen a la creació de la nostra revista Icària i els llibres que publiquem.

El Manel Vidal i el Ramon Pascual organitzen sortides i activitats per als socis.

Altres com el Jordi Díaz o el Rosendo Calvet donen xarrades com les del cicle de l'aigua o la història dels safareigs.

El Ramon, el Sarsanedas i el Rosendo són els nostres "Avis Savis", que acompanyes als grups escolars per tal de donar a conèixer la història del barri des de les escoles.

Al web de l'Arxiu teniu les novetats, a càrrec de l'Orestes i la Inés.

A la galeria de fotos de l'Arxiu, podeu comprovar com creix l'arxiu digital amb la cura del Pere Parera. Si teniu fotografies de valor històric, ja sabeu on estem.

I com sempre estem a Can Felipa dimarts i dijous de 18 a 20, i a la Torre de les Aigües del Besòs els dissabtes i diumenges de 11 a 14, veniu a veure'ns.

Ja heu fet alguna de les nostres visites? Ens ajudeu amb la difusió?


Al web tenim una selecció amb algunes de les ressenyes dels nostres visitants, també tenim testimonis als nostres perfils al Tripadvisor, al Google+, al Facebook. Si ja ens heu visitat, podríeu deixar-nos el vostre testimoni o fer-nos una menció al Twitter (@torreaigues) o al Facebook?
També ens pots seguir al Facebook o al Twitter.
© 2018 Arxiu Historic del Poblenou.

Torre de les Aigües del Besòs

plaça Ramon Calsina s/n
08019 Barcelona
Gestionat per l'Arxiu Històric del Poblenou

Contacta'ns a:
Arxiu Històric del Poblenou 
Pl. Josep Maria Huertas Claveria 
(c. Pallars, 277)
08005 BarcelonaCatalunya


Cancel·la la teva subscripció    Administra les teves preferèncias

Email Marketing Powered by Mailchimp