Paleolomaa, uusia tuulia, kesäkeittoa ja heinäheraa! | Heinäkuu 2014.

Helteistä heinäkuuta, <<Etunimi>>!


Uskaltaakohan sitä helteistä heinäkuuta toivottaakaan?! Kesä on tänä vuonna todella antanut odottaa itseään, mutta josko nyt kuun vaihtumisen myötä saataisiin kesä ihan säidenkin puolesta alkamaan. En tiedä, kuinka on sinun kesäfiiliksesi laita ollut kolean alkukesän aikana, mutta omani on ollut pahasti kadoksissa. Keho ja mieli ovat kaivanneet kovasti auringon valoa ja lämpöä!

Kolea kesäkuu oli ja meni emännällä jonkinlaisissa lomavalmistujaistunnelmissa. Tiedättehän ne miljoona pientä asiaa, jotka PITÄÄ hoitaa ennen kuin voi hyvällä omallatunnolla vaihtaa vapaalle?

Olen ainakin teoriassa ollut lomalla jo juhannuksesta lähtien, mutta käytännössä huomannut puuhaavani niitä miljoona pientä asiaa vielä viimeiset kaksi viikkoa. Kun viime torstaina istuin kolmen tunnin palaverissa syksyn kuvioita muiden kanssa miettien päätin, että nyt loppuu työasioiden vatvominen ja rajojen venyttäminen. Työasiat jaksavat kyllä odottaa syksyyn! Valmennettavat olen hätistänyt omille lomilleen aivan aikataulussa, mutta kun yrityksen pyörittäminen on muutakin kuin pelkkiä ohjaushetkiä.

Tämä on se aika vuodesta kun edellinen kausi pistetään pakettiin ja uutta pitäisi kovasti suunnitella, vaikka pää pyörii vinhasti vielä vanhoissa ajatuksissa ja on uusista tyhjä. Mutta tällä viikolla on vankka aikomus siirtyä ihan oikeasti nauttimaan auringosta ja muista Suomen suven antimista. Toivottavasti myös Sinä olet lomalla! Jos et ihan vielä, niin ainakin ihan kohta!

Paleokeittiötä en varsinaisesti kesäksi sulje vaan toimin, kuten tähänkin saakka - fiiliksellä. Ruoanlaittointo on ollut koko kesäkuun ajan hieman hakusessa ja kesällä pärjää muutenkin kevyemmin. Päivitystahti on hidastunut, mutta haitanneeko tuo, sillä uskon, että Sinäkin haluat tehdä kesällä jotain muuta kuin istua internetissä.

Antoisia hetkiä heinäkuun uutiskirjeen parissa!.

Tässä uutiskirjeessä...


~Vacations are a paleo nightmare, and I’m about go on one.~

Vinkkejä paleolomalle

Onko loma Sinulle paleopainajainen vai -paratiisi? Sen päätät Sinä! Jäätkö voivottelemaan kaikkia ihania kesäherkkuja, joita et voi syödä vai otatko ilon irti kaikista tuoreista herkuista, joita luonto meille kesällä tarjoaa? Paleo on mielentila. Alla muutamia vinkkejä, kuinka pärjätä loma-aikaan paleolla paremmin.
 • PÄÄTÄ - Päätä, missä menevät sinun paleorajasi lomalla; mitä sallit itsellesi ja mitä et. Sen jälkeen noudatat vain omaa viitekehystäsi eli pysy päätöksessäsi. Pidä mielessä, että ensimmäinen lipsahdus mietityttää eniten, seuraava sujuu jo helpommin ja sen jälkeen päätöksesi on mennyttä.
 • SUUNNITTELE - Mieti etukäteen, millaisiin tilanteisiin lomalla joudut ja kuinka aiot niistä selvitä. Jos syöt ulkona, niin tutustu ruokalistoihin ja valitse annoksesi sekä mahdolliset muokkaukset etukäteen.
 • KOKKAA - Valmista ruokasi itse aina kun se vain on mahdollista --> tiedät, mitä syöt.
 • VARUSTAUDU - Pidä mukanasi aina jotain pientä, soveliasta välipalaa. Kun sudennälkä yllättää ei ajattelusi toimi ja saat heittää hienoilla suunnitelmillasi vesilintua.
 • VALITSE - Valitse se parempi vaihtoehto. Mansikkajäätelö vai tuoreet mansikat? Jos parasta vaihtoehtoa ei ole saatavilla päädy siihen parempaan. Sellainen useimmiten löytyy. Suosi tuoretta.
 • SÄÄSTÄ - Säästä herkkuhetket erityistilanteisiin; erota loma-arki juhlahetkistä. Jokainen lomapäivä ei ole juhlapäivä. Tai vaikka olisikin, niin keksi muita keinoja juhlistaa lomaa kuin ruoka ja juoma.
 • TANKKAA - Syö kunnolla silloin kun syöt; oikeaa ruokaa vatsan täydeltä. Jatkuva napostelu on haitallisempaa kuin iso, hieman epäterveempikin ateria harvemmin. Naposteltavat ovat usein juurikin niitä epäterveempiä vaihtoehtoja.
 • JUO - Juo riittävästi. Vesi vanhin voitehista, mutta kokeile myös kookosvettä tai kesän koleinta juomaa.
 • LIIKU - Nauti säästä, maisemista ja luonnosta. Valitse jalat renkaiden sijaan. Treenata voi muuallakin kuin salilla; mene kävelylle metsään tai jumpalle merenrantaan.
 • TUNNISTA - Tunnista ja tunnusta omat heikkoutesi. Vältä mahdollisuuksien mukaan tilanteita, joissa tiedät "selkärankasi" joutuvan lujille.
 • RENTOUDU - Rentoudu ja etsi mielihyvää muualta kuin ruokapöydästä tai baaritiskiltä.
 • KERRO - Ole avoin valinnoistasi; kerro muille, missä ruokarajasi menevät. Sinun ei tarvitse syödä miellyttääksesi muita kuin itseäsi.
 • MUISTA - Muista, ettei sinun tarvitse olla täydellinen. Ole itsellesi armollinen. Tunnet ehkä hairahduksen nahoissasi, mutta ei maailma siihen kaadu. Unohda satunnainen poikkeama paleopolulta ja palaa takaisin suunnittelemallesi reitille.

~If it works, don`t fix it.~

Uusia valmennustuulia?

Valmennusrintamalta ei mitään uutta. Sikäli, että kesätauon myötä aktiivisia valmennuksia ei tällä hetkellä ole käynnissä ja syyskauden kalenterikin on vielä täyttämättä. Suunnitelmia on, mutta aikatauluja ei ole lyöty lukkoon. Luvassa on kuitenkin aivan varmasti myös muutamia kaikille avoimia, todennäköisesti facebookissa totetutettavia, paleohenkisiä ryhmävalmennuksia.

Olen toiminut paleovalmentajana nyt kuusi vuotta ja mieli halajaa jo jotain uutta ja enemmän. Ongelmana on vain se, että vastaan ei ole tullut paleota parempaa eli koen sen edelleen olevan mieluinen, helppo ja yksikertainen sekä terveellinen ruokavaliopohja itselleni sekä muille omasta terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.


Nyt voin kuitenkin ilokseni ilmoittaa, että jotain uuttakin on par`aikaa mielessä ja työn alla. Opiskelen ja testailen nimittäin kesän aikana itse sekä lähipiirissäni itselleni täysin uutta ja Suomessakin melko tuoretta metodia hyvinvoinnin parantamiseksi.

Kyseessä on luonnollinen tapa aktivoida kehon prosesseja, jonka toivon voivani yhdistää eräänlaiseksi tehokeinoksi myös TehoPaleo™ -valmennuksiin. Olen aiheesta hyvin innostunut, mutta valitettavasti tässä vaiheessa on vielä liian aikaista avata aihetta tämän enempää. Sen verran voin kertoa, että kyse ei ole lisäravinteista tai muista suun kautta nautittavista aineksista vaan metodista, jossa tuhansia vuosi vanha tietämys yhdistyy "nykyteknologiaan". Melko kiehtovaa vai mitä?!

Kannattaa siis ehdottomasti pysyä kuulolla Paleokeittiössä, kun tässä muutaman viikon sisään aloittelemme varsinaista testijaksoa tarkoituksena kartoittaa metodin toimivuutta yhdessä TehoPaleon™ kanssa. Sinä, Paleokeittiön uutiskirjeen tilaajana olet nyt ensimmäinen, jolle kerron asiasta julkisesti. En vielä tiedä, minkä kanavan kautta tulen testijaksoa dokumentoimaan, mutta varmaa on, että sinä kuulet aiheeseen liittyvät uutiset ensimmäisenä!

Kuinka voin parhaiten palvella sinua?

Onko sinulle toiveita tai ajatuksia syksyn valmennuksiin liittyen? Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, kuinka voin syyskaudella palvella sinua parhaiten!

Paleokeittiön virallinen kesäkeitto

Jos matcha -jäätee on kesän kolein juoma, niin kesän kolein keitto on ehdottomasti Andalusian lahja maailmalle eli kylmä gazpacho, josta kermaisen tekee avokado. Niinkuin luolamies sen valmistaisi - luonnollisesti, ilman leipää!
 

Kermainen gazpacho

3 -4 annosta / ~8-10 dl
 • 4-5 KYPSÄÄ luomutomaattia
 • 1/2 avokado
 • 1/2 – 1 punainen luomupaprika
 • 1/2 - 1 pieni sipuli
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • puolikkaan sitruunanmehu
 • tukko tuoretta persiljaa (tai basilikaa)
 • 1 keskikokoinen luomukurkku
 • luraus laadukasta luomuoliiviöljyä
 • loraus luomubalsamiviinietikkaa
 • mausteeksi rouhittua mustapippuria, hieman laatusuolaa ja ripaus caynnepippuria
 1. Huuhtele ja pilko kasvikset.
 2. Surauta tehosekoittimessa kaikki muut paitsi tomaatit sileäksi soseeksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
 3. Lisää tomaatit viimeisenä keiton joukkoon ja pyöräytä rakenne kevyesti rikki. Sileäksi tehosekoitetut tomaatit tekevät keitosta helposti hieman kitkerää. Vaihtoehtoisesti voit myös poistaa kitkerää makua tuovat tomaatinsiemenet.
 4. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, balsamietikkaa ja/tai mausteita. Sekoita lisämausteet joukkoon käsin.
 5. Nauti kylmänä; sellaisenaan, kera pienittyjen kasvisten tai notkeutetun smetanan. Parasta hieman jääkaapissa tekeytyneenä. Säilyy hyvin jääkaapissa myös päivän, jopa pari.

Heinäkuun kampanja - Heinäherat -20%

Lupasin yhteistyössä Northforce Oy:n kanssa toteutettavan Heinäherat -kampanjan tiimoilta jotain pientä extrakivaa uutiskirjeen tilaajille. Sinulla on nyt mahdollisuus hankkia kesän heraproteiinit entistäkin edullisemmin! Nothforce haluaa nimittäin tarjota sinulle heinäherat huikealla 20%:n alennuksella!

Tarjous koskee Northforcen maustamatonta ja maustettuja heraproteiinivalmisteita ja on voimassa vain tämän viikon, joten toimi NYT! Alennuksen saat lunastettua koodilla PALEOKEITTIÖ VIP. Tutustu kampanjaan tarkemmin lukemalla kampanjapostaus Paleokeittiöstä.


 

Northforce | Heraproteiinit -20%

Jos tämä uutiskirje menee sinulta syystä tai toisesta ohitse, niin ei huolta! Voit edelleen hankkia heinäherat 15% alennuksella aina kuluvan kuun loppuun saakka. Lisätiedot Kampanjat -sivulta ja kampanjapostauksesta.

Northforce Oy ja Paleokeittiö toivottavat hyviä palautus- ja helppoja välipalahetkiä kesääsi!

Kesäkuun suosituimmat reseptit

Kesäkuu jatkui toukokuun makeahkossa hengessä. Kolean kuun viisi suosituinta reseptiä satunnaisessa järjestyksessä olivat...

Ajankohtaisia arkistojen aarteita

Poimin arkistoista inspiraatioksi muutamia kesäisiä reseptejä. Joko olet testannut näitä?

Kiitos kiinnostuksestasi! Kaunista kesää, helteistä heinäkuuta ja lomailijoille rentouttavaa lomaa!


Toivottaa,
Paleokeittiön emäntä Johanna
Uutiskirjeen sinulle toimitti Johanna; Paleokeittiön emäntä, valmentaja ja hyvinvointialan yrittäjä vuodesta 2007. Elämäni sekä valmennusteni kantavina ajatuksina ovat paleopohjainen ruokavalio sekä crosstraining -tyyppinen harjoittelu. Blogeihin olen kirjoittanut ajatuksia vuodesta 2003.

Missioni on edistää terveempää ja energisempää elämää herättämällä ajatuksia ja kyseenalaistamalla yleisiä ajatusmalleja; ohjaamalla, opettamalla ja haastamalla ihmisiä ottamaan vastuu omasta hyvinvoinnistaan sekä tarjoamalla käytännönläheisiä työkaluja yksilön terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi.
Mielipiteelläsi on merkitystä! Anna palautetta Paleokeittiön uutiskirjeestä tai muusta toiminnasta. Kiitos!
Copyright © 2014 UNIQ Consulting, All rights reserved.


Lopeta uutiskirjeen tilaus    Päivitä tilauksen tiedot 

Email Marketing Powered by Mailchimp