Copy

NIEUWSBRIEF DE STAD VERBEELDT

NOVEMBER 2021

De Expositie Zilveren Camera voor de derde keer in Zwolle!

Van 30 oktober t/m 28 november 2021
Harculo, Dienstengebouw, IJsselcentraleweg 6, Zwolle

Verpleegster na de nachtdienst van een covid-afdeling in het Bernhoven Ziekenhuis, Jiri Büller

Winnaar Zilveren Camera Piet Franssen overlijdt aan corona, beeld Kees van de Veen, 2020
Expositie Generation Z: what's next?
Van 30 oktober t/m 28 november 2021 in Harculo.
Portrettenseries van Linelle Deunk, Adrienne Norman en Flora Madu. Indrukwekkende foto's van jongeren tussen de 15 en 25 jaar die in 2021 de coronacrisis hebben doorgemaakt thuis op de bank, in een studentenhuis in Den Haag, samen met vrienden muziek makend. Prachtig en sfeervol vastgelegd door drie top fotografen.
'Generation Z: what's next?' van Flora Madu, te zien bij Harculo
PROGRAMMA EN ACTIVITEITEN 2021

Verhalen van Harculo
Op 31 oktober 2021 van 14.00 - 16.30 uur hebben twee oud-werknemers Albert Veld en Jan Haanstra in gesprek met Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team, en Bert Janssen, lid artistiek team, verhalen over Harculo verteld. Centraal stond 60 jaar elektriciteitstransitie in de IJsselcentrale Harculo, de arbeidsomstandigheden, de activiteiten voor personeel, de kunst en cultuur in het gebouw. De Stad Verbeeldt gaat door met het interviewen van oud-werknemers, het beschrijven van de verhalen en het maken van  beeldverhalen. Zin om mee te doen? Of kent u mensen die hier gewerkt hebben? Laat het ons weten. Welkom op 29 november 2021 in Harculo van 20.00 - 22.30 uur in de kleine kantine. Deze beeldverhalen gaan wij volgend jaar exposeren bij de expositie De Stad Verbeeldt.....weer!

www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2021.

Beeld: Ferdinand de Groot, Fotoclub Zwolle, 2016.
FOTOLAB FOTO GAAF!
Op 7 november 2021 heeft De Stad Verbeeldt FOTOLAB FOTO GAAF voor kids10+, ouders, verzorgers, opa's en oma's in Harculo georganiseerd. Een groot succes met 12 kinderen en 6 volwassenen. Naast en bezoek aan de Zilveren Camera zijn zij op pad gegaan met een camera in en rond de gebouwen met als thema's Oude industrie - Verstoppertje - Faces.
Op 21 november 2021 van 14.00 - 16.30 uur FOTOLAB FOTO GAAF 2 onder begeleiding van professionele fotografen Margreet Vloon, Gerlinde Schrijver, Corine Aalvanger en Annemarie Zijl.
Aanmelding via: https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2021Verstoppertje van Gijs
STADSGESPREK MET KADIR VAN LOHUIZEN OVER KLIMAATVERANDERING
Op 15 november 2021 van 20.00 - 22.30 uur presenteert Kadir van Lohuizen, fotojournalist, zijn fotobeelden over klimaatverandering wereldwijd. Kadir heeft veel reizen wereldwijd gemaakt en zijn expositie Rijzend Water heeft veel belangstelling getrokken in Amsterdam. Hij kan hier ook prachtig over vertellen aan de hand van indrukwekkende fotobeelden. De Stad Verbeeldt heeft Kadir dan ook uitgenodigd in het kader van het thema Oog voor de toekomst dat o.a. centraal staat in 2021-2022.
Aanmelding via: https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2021


K
Kadir van Lohuizen
STADSGESPREK MET ILVY NJIOKITJIEN, FOTOGRAAF, OVER CO HOUSING
Op 22 november 2021 van 20.00 - 22.30 uur presenteert Ilvy Njiokitjien, fotograaf des vaderlands in 2013, haar fotoserie Co Housing over samen wonen, leven en werken met meerdere generaties bij elkaar. Zij heeft deze serie gemaakt in Nederland en België en in de New York Times is er een artikel over verschenen. Ilvy zit bijna wekelijks bij Buitenhof om de foto van de week te bespreken. Samen met Adrienne Norman en Flora Madu gaat Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team, het gesprek met hen en het publiek voeren. Welkom.
De Stad Verbeeldt heeft Ilvy uitgenodigd in het kader van het thema Oog voor de ander en Generation Z: what's next? die centraal staan in 2021-2022.

Aanmelding via: https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2021


Ilvy Njiokiktjien, fotograaf
Fotografisch zwerftocht langs de IJssel.
De fotografische zwerftocht langs de IJssel is verplaatst van 14 november 2021 naar 28 november 2021 van 14.00 - 16.30 uur.
Wij starten in de kleine zaal en gaan dan op pad met de camera onder leiding van Bert Janssen, fotograaf en docent Foto Vakschool Amsterdam en Apeldoorn. 
Er is nog plaats voor fotografen die zich willen laten verrassen door het prachtige natuurlandschap langs de IJssel in Zwolle. Welkom
Aanmelding via: 
https://destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2021


Langs de IJssel, Bert Janssen, fotograaf
UITSLAG TWEEMAANDELIJKSE FOTOWEDSTRIJD OOG VOOR DE ANDER
De 1e prijs gaat naar Anita Dobbe, fotograaf uit Zwolle voor een drietal foto's van een jonge vrouw met een oogziekte, die blindheid veroorzaakt. Een indrukwekkend portret van een krachtige vrouw.

Z Mirrows, Anita Dobbe, fotograaf, Zwolle
FOTOWEDSTRIJD SAMENLEVEN DOE JE ZO? 
De tweemaandelijkse foto- en filmwedstrijd voor de maanden december 2021 - januari 2022 staat in het teken van het thema Oog voor de ander met als titel Samenleven doe je zo? Professionele fotografen en amateurs kunnen hun foto/filmpje inzenden voor 1 februari 2022 via wedstrijd@destadverbeeldt.nl. Randvoorwaarden, criteria en aanmeldingsformulier vind je op: www.destadverbeeldt.nl/wedstrijd-destadverbeeldt-online
Titel: Studentenhuis in de Obrechtstraat Den Haag uit de serie Generation Z: what's next? van Flora Madu, fotograaf.
VERHALEN VAN HARCULO
Op 29 november van 20.00 - 22.30 uur wordt een eerste verkenning en training gegeven leren interviewen van oud-werknemers, van Harculo en wijkbewoners rond Harculo. Gertjan Aalders Taal; & Verhaal en oud docent Journalistiek Windesheim, zal deze training verzorgen.
De Stad Verbeeldt gaat op zoek met interviewers, schrijvers, amateur fotografen naar de geschiedenis van Harculo. Aan de hand van interviews met oud-werknemers en dienstverleners komen de verhalen tot leven. Mensen, die jaren hebben gewerkt in de voormalige IJsselcentrale Harculo, kennen de geschiedenis van deze belangrijke elektriciteitscentrale, die een nieuwe bestemming krijgt de komende jaren. De verhalen worden vastgelegd en volgend jaar gepresenteerd op de expositie De Stad Verbeeldt.......weer! in september 2022 in Harculo. ENGIE en BOEi werken samen met De Stad Verbeeldt om deze verhalen te presenteren aan een breder publiek.
Zin om mee te doen? Laat je verrassen.
Aanmelding: www.destadverbeeldt.nl@expositie-zilveren-camera-2021.

De IJsselcentrale, Dolf Henneke, 1959
Facebook
YouTube
Link
Website
Email
Twitter
Copyright © Stichting De Stad Verbeeldt 

Our mailing address is:
info@destadverbeeldt.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<info@destadverbeeldt.nl>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Stad Verbeeldt · Elfkolk · 31 · Zwolle, Overijssel 8017 NX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp