Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF DE STAD VERBEELDT - MAART 2021

Deze Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt bevat de volgende onderwerpen:

- Interview met Ilvy Njiokiktjien
- Uitslag selectie Foto-opdracht Generation Z: what's next?
- Expositie 'De Stad Verbeeldt - Generation Z: what's next?' van 18 juni t/m 14 juli 2021 in Harculo, Zwolle
- Uitslag Foto-en Filmwedstrijd Zolang wij erin zitten - januari/februari 2021

- Nieuwe Foto- en Filmwedstrijd Ik kan niet wachten - maart/april 2021

                          Foto Ilvy Njiokiktjien, fotograaf Bert Janssen

Interview met Ilvy Njikotjien 

Tekst Gertjan Aalders, fotografie Bert Janssen

De alledaagse werkelijkheid van Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien is lid van de selectiecommissie van de foto-opdracht ‘Generation Z: what’s next?’ die wordt georganiseerd door Stichting De Stad Verbeeldt in afstemming met Noorderlicht Groningen. Zij is een geëngageerd fotojournalist die de werkelijkheid afpelt en zo een diepere betekenis geeft. Een interview over haar visie op de fotojournalistieke praktijk.  Naar het interview

Wilmarie Deetlef (24) and Zakithi Buthelezi (27) kiss in his car after a night out in Johannesburg (2018),
foto Ilvy Njiokiktjien

Selectie Foto-opdracht Generation Z: what's next?

Het bestuur van De Stad Verbeeldt heeft op advies van de selectiecommissie 'Generation Z: what's next?' drie professionele fotografen de foto-opdracht gegeven.
De foto-opdracht bestaat uit het maken van een portrettenreeks of fotoserie van 10 - 15 foto-, eventueel in combinatie met filmisch beeld met als titel 'Generation Z: what's next?'  De resultaten worden geëxposeerd tijdens de expositie De Stad Verbeeldt - Generation Z: what's next? van 18 juni t/m 14 juli 2021 in Centrale Harculo, Zwolle.
De selectiecommissie bestaat uit: Gertjan Aalders, voorzitter selectiecommissie en voorzitter artistiek team/docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf/docent en lid artistiek team, Ilvy Njiokiktjien, fotograaf, winnaar Prijs voor Storytelling Zilveren Camera 2019, Cigdem Yuksel, fotograaf, winnaar Zilveren Camera 2016 en Wim Melis, curator Noorderlicht Groningen.


De drie geselecteerde fotografen 

Flora Madu, een jonge fotograaf met Zwolse wortels, die sinds 2019 in Den Haag in een studentenhuis woont. Zij heeft de Foto Vakschool doorlopen na haar vo diploma. Momenteel volgt zij de Bachelor Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Flora Madu heeft meerdere prijzen gewonnen bij o.a. Kunstbende Overijssel en Nederland, categorie Fotografie. In 2017 won zij de publieksprijs in de fotowedstrijd ‘Een speciale kijk op het dagelijks leven’, georganiseerd in Zwolle en geëxposeerd tijdens de World Press Photo Expositie in het Academiehuis.Linelle Deunk is eerder opgeleid als bewegingswetenschapper en later epidemioloog aan de VU in Amsterdam. Ze was promovenda bij de faculteit huisartsgeneeskunde van het Radboud UMC, maar is hiermee gestopt na 4 jaar. Daarna is een fotografieopleiding aan de Fotoacademie gaan volgen en na haar afstuderen in 2010 won ze een Zilveren Camera categorie portret) met een serie uit het project ’Nestgeur’. Sindsdien werkt ze als vaste freelancer voor De Volkskrant, Psychologie Magazine en veel andere magazines, instanties en bedrijven en is ze verbonden aan Kahmann Gallery te Amsterdam. Linelle is vooral gespecialiseerd in portretten, voornamelijk van ‘mensen met een verhaal’.  Linelle zal ook Zwolse jongeren opnemen in haar portretserie.Adrienne Norman is een portret & reportage fotograaf,  heeft een uitgebreid portfolio en exposeert in binnen- en buitenland. Zij heeft de Nederlandse-Amerikaans nationaliteit en woont en werkt in Amsterdam. Adrienne heeft op diverse locaties geëxposeerd: Naarden Festival (2001) met ‘Dicht op het Huid’, Musée de l’Elysée, Lausanne, CH (2004) met ‘Making Faces’, Breda Photo (2005) met ‘Constructed Beauty’, Nederlands Foto Museum Rotterdam (2005) met ‘Undercover/Onthecover’, Dark Room Galery, Vermont, USA (2015) ‘Faces’, Almere City Hall, NL (2014) met Ongegeneerde schoonheid’ /Reinier de Graaf / Jacqueline Tellinga en Borneo Architectuur Centrum, Amsterdam, NL (2019) met ‘Stadsranden’/ ‘City limits’/ with artist Peter Spaans.
De Stad Verbeeldt - Generation Z: what's next? exposeert tijdens de IJsselbiënnale
 

1e prijs maart 2020:
"Verbondenheid", Inge Koppenol, Dwingelo
fotowedstijd Liefde in tijden van corona

De expositie De Stad Verbeeldt 2020, die van 6 maart t/m 28 maart 2021 in de Statenzaal zou worden tentoongesteld, is geannuleerd wegens de coronamaatregelen. Deze expositie is te zien onder de nieuwe titel De Stad Verbeeldt - Generation Z: what's next? tijdens de IJsselbiënnale in Centrale Harculo Zwolle, van 18 juni t/m 14 juli 2021.

Het thema Generation Z: what's next? is verstrekt aan drie fotografen: Flora Madu, een jong talent met Zwolse wortels, uit Den Haag, Linelle Deunk, fotograaf en winnaar Zilveren Camera 2020 - Internationaal documentair, uit Herveld, en Adrienne Norman, portret en reportage fotograaf uit Amsterdam.

Daarnaast worden de beeldverhalen uit de wijken Binnenstad, Aalanden, Spoorzone, Hanzeland, Veerallee, Berkum, Wijthmen, Zaln
é en Herfte van door wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten tentoongesteld.

Ook zullen fotografen uit andere regio's van Nederland en uit Vlaanderen hun beeldverhalen exposeren rond het thema De Stad Verbeeldt en het thema De Stad Verbeeldt in tijden van corona. 


https://ijsselbiennale.nl


Samenwerking De Stad Verbeeldt - IJsselbiënnale
De Stad Verbeeldt werkt samen met de IJsselbiënnale, het kunst- en cultuurfestival dat van 18 juni t/m 19 september 2021 wordt gehouden van Doesburg tot Kampen. 26 kunstenaars exposeren op diverse plekken en locaties hun kunstwerken. Daarnaast worden er veel activiteiten binnen het programma georganiseerd. Centrale Harculo wordt de nieuwe culturele hotspot van Zwolle, een uitgelezen kans voor De Stad Verbeeldt om hier te kunnen exposeren.
De expositie bestaat verder uit beeldverhalen van professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten. Studenten van  038Games/ICT Windesheim/Cibap, Journalistiek Windesheim en ArtEZ zullen ook vertegenwoordigd zijn.

Volg onze informatie via: https://destadverbeeldt.nl
Uitslag Foto- en Filmwedstrijd Zolang wij erin zitten - januari / februari 2021

De vakjury, bestaande uit Gertjan Aalders, voorzitter vakjury/docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf/docent Fotovakschool Apeldoorn en Amsterdam, en Gerlinde Schrijver, fotograaf, maakt de volgende prijswinnaars bekend:

1e prijs

Titel: Muziek in lockdown. Van een keer per week op de bühne tot iedere dag op de bank
Fotograaf: Ronnie Zeemering, Groningen


2e prijs

Titel: Een danser, gevangen in een cocon, wachtend om vrij te zijn 
Danser: Salomé Oliveira
Fotograaf:  Till Schmitz, Den Haag


3e prijs

Titel: Een vrij wezen kan de mens alleen door zichzelf worden.
Fotograaf: Geertjan Kuper, Zwolle


Foto - en Filmwedstrijd IK KAN NIET WACHTEN - maart/april 2021
De Stad Verbeeldt organiseert voor de maanden maart/april 2021 de foto- en filmwedstrijd voor professionals en amateurs met als titel 'Ik kan niet wachten'. Maart 2020 is de wereld terecht gekomen in de coronacrisis met alle gevolgen van dien. Een jaar later zitten wij in de 3e lockdown en wordt het vaccinatieprogramma volop uitgevoerd in de hoop dat wij van de zomer weer meer bewegingsvrijheid hebben. Vandaar het thema 'Ik kan niet wachten'.
Tot 1 mei 2021 kunnen foto's, beeldverhalen ('max. 7 foto's), films (3 min) worden ingezonden naar wedstrijd@destadverbeeldt.nl.
Zie voor meer informatie: https://destadverbeeldt.nl
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © * Stichting De Stad Verbeeldt - Fieke van 't Riet, programmamanager, Alle rechten voorbehouden.
 

Ons postadres is:
Stichting De Stad Verbeeldt
p / a Elftkolk 31
8017 NX Zwolle
info@destadverbeeldt.nl
https://destadverbeeldt.nl

 
Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uit deze lijst afmelden .U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uit deze lijst afmelden
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Stad Verbeeldt · Elfkolk · 31 · Zwolle, Overijssel 8017 NX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp