Copy

Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt - december 2020 

1e prijs Fotowedstrijd 'Maar om deze hoek een werelddeel' - juli-augustus 2020
Titel: Living in this crazy world 
Fotograaf: Soraya Ekkers, photo / styling / editing, Deventer

 
Deze nieuwsbrief vervangt de vorige verzonden nieuwsbrief met actueel nieuws over De Stad Verbeeldt
2020 - 2021
DSV 2020: de redactie blikt terug
 
Corona heeft de wereld in 2020 op zijn kop gezet. Op 9 maart kondigt premier Mark Rutte aan: 'We stoppen met handenschudden'. De houterige ellebooggroet wordt voorbereid, vanaf 12 maart werken mensen thuis, op 15 maart gaan de scholen en de horeca. Het aantal besmettingen stijgt sterk, de straten zijn verlaten. Woorden als 'lockdown' en 'pandemie' gonzen rond. Mensen leven tussen hoop en vrees. Wanneer kunnen we weer de stad in, naar school, naar oma en opa en het verzorgingstehuis? Niemand weet precies wat er aan de hand is. Hoe ernstig ís de situatie in deze 'anderhalvemetersamenleving'?
 
De medewerkers van De Stad Verbeeldt (DSV) vragen zich af welke activiteiten moeten worden gecanceld en welke in het voorjaar van 2020 nog wel doorgang kunnen vinden, eventueel met kunst- en vliegwerk. De programmamanager van DSV besluit in nauw overleg met het artistiek team en de ruim veertig (!) Vrijwilligers de bestaande artistieke en artistieke koers door te zetten en tegelijkertijd de ontstane situatie journalistiek-artistiek uit te buiten. Dat laatste begint april in een even actuele als historische visuele impressie van lege straten in Zwolle en ruime omgeving, gemaakt door studenten journalistiek van Windesheim.
 
De website wordt drastisch vernieuwd en geprofessionaliseerd, met dank aan Jan Carel Jansen Klomp. Dit maakt het mogelijk om een ​​online platform voor professionals en amateurs op te zetten, nodig om een ​​ander initiatief te huisvesten: de tweemaandelijkse fotowedstrijden waarin het coronathema centraal staat: 'Liefde in tijden van corona', 'De stilte voorbij' , 'Ik heb het gehad', 'Maar achter deze hoek een werelddeel' en 'Waar is iedereen? ' Steeds meer visual storytellers, fotografen en beeldmakers weten de weg naar De Stad Verbeeldt te vinden en zenden beelden en series in!

lees verder:https://destadverbeeldt.nl/blog

Namens 
bestuur en artistiek team, wensen wij een ieder fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Fieke van 't Riet, programmamanager
Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, GENERATION Z, foto Hanne van der Velde
Foto-opdracht Generatie Z: wat nu? aan drie professionele fotografen / beeldmakers
 
Stichting De Stad Verbeeldt (DSV) geeft ruimte aan drie professionele fotografen / beeldmakers om door middel van Visual Storytelling het steeds veranderende karakter van het concept 'stad' te onderzoeken en visueel vorm te geven. Uitgangspunt is 'het eeuwige verhaal' van de stad als ontmoetingsplek, waarin de grote veranderingen van deze tijd zich, binnen en meer recente sociaal-culturele infrastructuren, manifesteren.
 
Als onderdeel van het project De Stad Verbeeldt 2020-2022 ontwikkelt DSV een apart project voor professionals met als titel 'Generation Z: what's next?'Vragen, die wij ons stellen: hoe ziet de wereld van de verschillende generaties er uit, hoe gaan zij met elkaar om? Welke maatschappelijke discussies spelen er tussen hen? Welke waarden op het gebied van kunst en cultuur draagt ​​mannen op elkaar over, welke wegen slaat mannen in om oplossingen te vinden voor de enorme soort waarmee de (stedelijke) samenleving vandaag de dag wordt? Welke rol spelen begrippen als diversiteit en inclusie hierin?
 
Het is van belang dat deze vragen zich in een innovatieve en narratieve beeldtaal laten vangen. Concreet: wat wordt hoe vastgelegd? Welke visuele verhalenover de stad zullen er worden geschreven, welke beperkt blijven hangen en doorverteld worden? 
 

Ga de uitdaging aan, doe mee!

Meer informatie: https://destadverbeeldt.nl

 
De Stad Verbeeldt in de wijken
Hanzeland: sporten op het Lübeckplein
Spoorzone: Perron038

 
Berkum: sportvelden Be Quick
Herfte: de Kas van Kaat
De Stad Verbeeldt in de wijken.

Vanaf januari 2021 start De Stad Verbeeldt met vier ateliers voor wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten in de wijken: Spoorzone, Hanzeland, Veerallee en Berkum, Wijthmen,
Zalné , Herfte. Onder professionele begeleiding van Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, en Bert Janssen, fotograaf, docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, gaan de deelnemers met de camera op zoek naar hun eigen beeld. 
De deelnemers kunnen hun beeldverhalen inzenden bij de vakjury, die een selectie zal maken voor de Expositie De Stad Verbeeldt - Generation Z: what's next? die in 2021 wordt georganiseerd in Zwolle. 

Voor inschrijving en informatie: https://www.destadverbeeldt.nl/programma-wijken-2020-2021
Facebook
Twitter
Link
Website
Stichting De Stad Verbeeldt - Visual Storytelling
Stichting De Stad Verbeeldt - Visual Storytelling
Stichting De Stad Verbeeldt - Visual Storytelling
Stichting De Stad Verbeeldt - Visual Storytelling
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © * Stichting De Stad Verbeeldt - Fieke van 't Riet, programmamanager, Alle rechten voorbehouden.


Ons postadres is:
Stichting De Stad Verbeeldt
p / a Elftkolk 31
8017 NX Zwolle
info@destadverbeeldt.nl
https://destadverbeeldt.nl
 
 


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Stad Verbeeldt · Elfkolk · 31 · Zwolle, Overijssel 8017 NX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp