Copy
View this email in your browser
De Stad Verbeeldt in 2021

De Stad Verbeeldt kijkt terug op een succesvol jaar. Ondanks de coronacrisis hebben wij alle activiteiten wel kunnen uitvoeren, soms met vertraging, maar vooral ook veel online georganiseerd. 
De Dubbelexpositie De Stad Verbeeldt - Generation Z: what's next? in Harculo, Zwolle-Zuid, was georganiseerd in samenwerking met de IJsselbiënnale (juni 2021).
In november 2021 hebben wij Expositie Zilveren Camera  en de exposities Generation Z: what's next? - Daily Life Deltion College - Harculo Fotoclub Zwolle in het Dienstengebouw van Harculo georganiseerd. Wij hebben veel bezoekers mogen ontvangen op deze unieke locatie in Zwolle. Ook de Stadsgesprekken met Kadir van Lohuizen en Ilvy Njiokiktjien waren zeer interessant.
En niet te vergeten de vijf FOTOLABS FOTO GAAF voor kinderen vanaf 6+, ouders, verzorgers, opa's en oma's. Samen met de Fotografische zwerftocht langs de IJssel voor amateurfotografen, gaan wij in 2022 beide activiteiten weer organiseren.

Beeld: Nanouk, 16 jaar                                     Beeld: Thijs, 8 jaar

Wij danken alle vrijwilligers en professionals voor hun inzet en enthousiaste samenwerking.
De vele bezoekers willen wij ook danken voor de positieve reacties op deze exposities in een prachtige cultuurhistorische omgeving Harculo, Zwolle-Zuid.

Beeld: Flora Madu, Studeren op kamer 20 - De Obrecht.

Vandaag in de Volkskrant d.d. 8 januari 2022 een mooi artikel met Flora Madu, één van de drie fotografen die voor De Stad Verbeeldt een prachtige fotoserie heeft gemaakt rond het thema Generation Z: what's next? Flora Madu, Linelle Deunk, fotograaf bij o.a. de Volkskrant, en Adrienne Norman, internationale fotograaf, hebben op indrukwekkende wijze jongeren van 15 - 25 jaar geportretteerd tijdens de coronacrisis.

Flora Madu heeft in 2017 de publieksprijs gewonnen tijdens de expositie De Stad Vertelt (voorloper van De Stad Verbeeldt). In datzelfde jaar kreeg zij de 1e prijs van de Kunstbende Overijssel voor Fotografie, en vervolgens de 3e prijs van de landelijke Kunstbende, categorie Fotografie. Mooi om te zien hoe een jong talent uit Zwolle landelijke bekendheid krijgt.
De hele serie is online te zien op https://www.destadverbeeldt.nl

Beeld: Anita Robbe, 1e prijs september-oktober 2021
Tweemaandelijkse foto- en filmwedstrijd december 2021 - januari 2022.
Thema: Samenleven doe je zo!


Professionals en amateurs kunnen een foto, een beeldverhaal, een film inzenden tot 1 februari 2022. Daarna zal de vakjury bestaande uit Gertjan Aalders Taal & Verhaal, docent VU Amsterdam, Bert Janssen, fotograaf en docent Foto Vakschool Apeldoorn, Amsterdam, en Gerlinde Schrijver, fotograaf, een selectie maken.
De 1e, 2e en 3e prijswinnaars worden ook geëxposeerd op de expositie De Stad Verbeeldt...weer! in september 2022 in Zwolle. 
Informatie en inzending: https://destadverbeeldt.nl/wedstrijd-destadverbeeldt-online

   

Beeld boven: Ferdinand de Groot en Henny Elbrink, Fotoclub Zwolle
Beeld onder: Gert Klos en Ferdinand de Groot, Fotoclub, Zwolle
 
Ateliers Visual Storytelling
Oog voor de ander - Oog voor de toekomst - Verhalen van Harculo.

Het komende jaar gaan wij aan de slag met deze drie nieuwe thema's binnen de ateliers Visual Storytelling. Amateurfotografen, amateurfilmers, interviewers, teksten schrijvers en onderzoekers zijn van harte welkom.
Zij maken een eigen beeldverhaal. Met name de Verhalen van Harculo zullen centraal staan.

De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar de persoonlijke verhalen van oud-werknemers, oud-dienstverleners, wijkbewoners over Harculo. De vakjury zal de selectie doen voor de expositie De Stad Verbeeldt....weer! in september 2022 in Zwolle.


Ken jij oud-werknemers, oud-dienstverleners, wijkbewoners die mee zouden kunnen doen? Graag even contact met ons opnemen via: info@destadverbeeldt.nl.


Cursusdata: 22 januari - 19 februari - 26 maart - 24 april 2022
Locatie: BrainZ, Lübeckplein 68, Zwolle
(in geval van lockdown dan worden de ateliers online gegeven via Teams).
https://www.destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2022.
Facebook
Instagram
Website
Email
Copyright © *De Stad Verbeeldt, programmamanager Fieke van 't Riet

Emailadres is:
info@destadverbeeldt.nl

Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen, dan kun je je uitschrijven via onderstaande link

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<info@destadverbeeldt.nl>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Stad Verbeeldt · Elfkolk · 31 · Zwolle, Overijssel 8017 NX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp