Copy
Selkäliiton uutiskirje 3/2016
Avaa selaimessa

Ryhtiä syksyyn!


Syksy on aktiivista aikaa. Moni aloittaa uuden harrastuksen tai tekee muunlaisen ryhtiliikkeen elintavoissa. Liikuntaharrastuksen ohella liikettä voi myös lisätä arkeen ja yhdistää muihin askareisiin, voi esimerkiksi liikkua enemmän jalan ja pyörällä tai tehdä pihatöitä.

Hyvä ryhti on tärkeä selälle ja koko kehon toimivuudelle. Kun ryhti säilyy hyvänä eri asennoissa, selkä kuormittuu tasapuolisesti. Tulevalla Selkäviikolla haluamme kiinnittää huomiota ryhdin ja liikkumisen merkitykseen selän hyvinvoinnissa. Voit lukea lisää Selkäviikosta ja muista ajankohtaisista aiheista uutiskirjeestämme.  

PS. Muistathan hyödyntää Tempur-tyynytarjouksen uutiskirjeen lopusta!

Ryhdikästä syksyn jatkoa!
Toivottaa: Selkäliiton väki

Oikaise itsesi ja liiku Selkäviikolla


Tänä vuonna valtakunnallista Selkäviikkoa vietetään 10.-16. lokakuuta. Selkäviikko huipentuu Maailman Selkäpäivään, jota vietetään vuosittain 16. lokakuuta.

Selkäviikon ja Maailman Selkäpäivän tämän vuoden teema on "Oikaise itsesi ja liiku" (Straighten Up and Move). Teemalla halutaan kiinnittää huomiota ryhdin ja liikkumisen merkitykseen selän terveydessä ja selkäkipujen ehkäisyssä.
 

Maksuttomia yleisötapahtumia

Selkäviikolla paikalliset selkäyhdistykset eri puolilla Suomea järjestävät maksuttomia ja kaikille avoimia tapahtumia. Lisäksi Selkäliitto järjestää pop up -selkäneuvontaa Helsingissä maanantaina 10. lokakuuta.
 

Osallistu somessa

Voit osallistua Selkäviikkoon ja Maailman Selkäpäivään myös sosiaalisessa mediassa jakamalla oman tapahtumasi, selkätarinasi tai -kuvasi aihetunnisteilla #selkäviikko ja #maailmanselkäpäivä. Maailman Selkäpäivän kansainväliset hashtagit ovat #worldspineday ja #mybackstory.

Lue lisää Selkäviikosta ja sen tapahtumista
Selkäviikon mediatiedote 
 

Tosimiehen selkätreenissä oppia ja vinkkejä miesten liikuntaan  


Järjestimme syyskuun alussa Idea- ja koulutuspäivän teemalla Tosimiehen selkätreeni. Koulutukseen osallistui selkäyhdistysten liikuntaryhmien ohjaajia ja muita liikunta-alan ammattilaisia.

Päivän aikana oppia miesten liikuntaan motivointiin jakoivat fysiatri Veli-Pekka Valkonen, FT Arto Tiihonen ja ft OMT Martti Alanko. Käytännön harjoitusvinkkejä liikunnan ohjaamiseen selkäoireisille miehille antoivat fysioterapeutit Riku Virtanen ja Jari Tissari.

Koulutuspäivä oli onnistunut. Miesteema on ajankohtainen ja haluamme edistää miesten hyvinvointia. Jatkamme miesten liikuntateemaa ja siihen liittyviä koulutuksia myös ensi vuonna.

Lisätietoja ja ideoita koulutuksiin: toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio, kirsi.toyryla@selkaliitto.fi 

Lisätietoa Tosimiehen selkätreeni -teemasta

Kyykyillä lisää lihasvoimaa


Uusimmassa Hyvä Selkä -lehdessä olivat keskiaukeaman liikuntaohjeena kyykyt.

Kyykkyliike on mitä parhainta toiminnallista lihaskuntoharjoittelua. Pelkästään oman kehon painolla tehdyt kyykyt harjoittavat tehokkaasti reiden etu- ja takaosan sekä pakaran seudun lihasvoimaa. Lisäksi kyykyissä harjaantuvat keskivartalon lihakset sekä lonkka-, polvi- ja nilkkanivelten liikkuvuus. Kyykkyharjoittelua voi tehdä niin työpaikalla kuin kotona, se tauottaa hyvin paikallaan oloa ja istumista.

Lehden kyykkyjuliste on ladattavissa myös Selkäkanava-sivultamme.

Tutustu myös muihin jumppaohjeisiimme ja -videoihimme.
 

Oppaita myös ruotsiksi


Suositut oppaamme – Selkäkipuisen käsikirja, Ryhdikäs selkä, Odottavan selkä ja Hoida itse niskaasi – ovat nyt tilattavissa myös ruotsinkielisenä.

Oppaita voi tilata Selkäliiton toimistosta, puh. 09 605918 tai selkaliitto@selkaliitto.fi. Minimitilausmäärä on 10 kappaletta. 

Yksittäisiä oppaita voi myös ladata ja tulostaa ilmaiseksi pdf-muodossa sivultamme Oppaita selän hoitoon

 

Hyödynnä Selkäviikon etutarjous


Selkäviikon kunniaksi yhteistyökumppanimme Tempur tarjoaa kaikille uutiskirjeemme tilaajille 20 prosentin alennuksen normaalihintaisista Millenium-tyynyistä. Lisätietoja Millenium-tyynystä on saatavilla Tempurin sivuilta.

Tilaukset Selkälliiton toimistosta selkaliitto@selkaliitto.fi. Tarjous on voimassa 23.10.2016 asti.
Selkäliitto
Selkäkanava
Selkäkanava
Selkäkanava
Jumppakissa
Selkäliiton uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa selän terveydestä ja Selkäliiton palveluista. 
Osoitelähde: Selkäliitto ry:n osoiterekisteri
Copyright © 2016 Selkäliitto

Selkäliitto ry, Eerikinkatu 16 A 2, 00100 Helsinki  | selkaliitto@selkaliitto.fi | www.selkaliitto.fi

Tilaa uutiskirjePäivitä tietosi | Peru uutiskirje

Email Marketing Powered by Mailchimp