Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, oktober 2016.
Hallo beste (wens)ouder,
 
Heerlijk languit op de bank met dit onstuimige herfstweer. Voordat je in je nieuwe boek duikt, neem je uiteraard eerst de oktober editie van onze nieuwsbrief even door. Zo ben je weer op de hoogte van het laatste nieuws. Ook op onze website vind je het allerlaatste nieuws, alsmede de meest recente informatie over de geplande activiteiten. Middels deze nieuwsbrief willen we je alvast laten weten dat de inschrijving van de speeddate op 30 oktober sluit op 26 oktober aanstaande. Schrijf je snel in voor het uitverkocht is.

In deze nieuwsbrief
  • Laatste nieuws
  • Komende activiteiten
  • Oproepen en zo!!
  • Meer dan Gewenst in de pers
Van de Steur krijgt duizenden handtekeningen voor meerouderschapBron: COC NL – Foto Meeroudergezin: Janus van den Eijnden

Vorige maand riepen we onze achterban op een petitie te ondertekenen voor meerouderschap. COC-voorzitter Tanja Ineke overhandigde op donderdagmiddag 29 september bijna vijfduizend handtekeningen voor meerouderschap aan minister Van der Steur (Justitie). De ondertekenaars willen dat de minister snel een wet maakt waardoor kinderen meer dan twee ouders kunnen krijgen. De handtekeningen werden afgelopen weken verzameld door Ouders van Nu, Meer dan Gewenst en COC. Wij willen iedereen die de petitie heeft ondertekend heel erg bedanken. Op onze website kun je het uitgebreide artikel lezen.

Begin december gaat de staatscommissie onder andere advies uitbrengen omtrent juridisch ouderschap. Het werk van de Staatscommissie heeft te maken met juridische en maatschappelijke vraagstukken. Zij onderzoekt draagmoederschap en meerouderschap en –gezag (in de zin van meer dan twee ouders). Maar ook de manieren waarop juridisch ouderschap ontstaat en het recht op afstammingsinformatie. De commissie kijkt naar alles wat daarbij een rol kan spelen en beantwoordt de vraag of, en zo ja welke veranderingen in regelgeving wenselijk zijn.
De deskundigen spreken zich op 7 december uit over mogelijkheden om leefvormen naar individuele inzichten in te richten. Dit omvat de vraag of het huidige uitgangspunt dat een kind niet meer dan twee juridische ouders kan hebben en niet meer dan twee personen het gezag over het kind kunnen uitoefenen, moet veranderen. Als meerouderschap of meeroudergezag mogelijk moet worden, doet de commissie ook een voorstel voor de inhoud van een wettelijke regeling.

Walgelijke flyer verspreid in Amsterdam-West

Bron: coc.nl, d.d. 16 oktober 2016, aangevuld met het standpunt van MdG

In Amsterdam-West kregen bewoners afgelopen weekend flyers met antihomoteksten in de brievenbus. Het COC spreekt van ‘walgelijke teksten’ en roept de ontvangers op om aangifte te doen en zich te melden bij COC Amsterdam.

Op de flyers staat onder meer dat 29 procent van de kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders seksueel zou worden misbruikt. Moslims, Joden en Christenen zouden zich volgens de auteurs van het pamflet tegen homo’s moeten verenigen.

Commentaar van Meer dan Gewenst

Deze walgelijke folder suggereert misbruik van kinderen door homomannen en noemt daarbij een percentage zonder onderbouwing. Meer dan Gewenst wijst op de wèl bekende wetenschappelijke onderzoeken, waaruit blijkt dat het met kinderen in roze gezinnen net zo goed gaat als met kinderen die in gezinnen met één vader en één moeder opgroeien. We maken ons er wèl zorgen over dat haatzaaiende berichten als deze folder niet bijdragen aan acceptatie. Noch van kinderen van roze ouders, noch van kinderen van geloofsfundamentalisten als de kennelijke verspreiders van deze folder. We roepen ontvangers van de folder op aangifte te doen, en daarover contact te onderhouden met COC Nederland.

Documentaire Vader Onbekend is gecrowdfund

Bron: Voordekunst.nl, d.d. 24-09-2016

En nieuw filmproject van filmmakers Jorinda Teeuwen en Willemijn de Koning is met succes gecrowdfund door 131 donateurs! We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

“Duizenden mannen hebben tot 2004 hun zaad anoniem gedoneerd en tienduizenden vrouwen hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Daarna beseften doktoren en politici wat de gevolgen hiervan konden zijn voor donorkinderen; ze weten niet waar hun roots liggen. Daarom is deze mogelijkheid afgeschaft. Echter weten nu zo’n 40.000 kinderen nog steeds niet wie hun vader is, waaronder ikzelf."

Wil je hier meer over lezen? Check onze website.

Komende activiteiten in oktober en november 2016
Kinderwens speeddate op zondagmiddag 30 oktober 2016 om je medewensouders te ontmoeten
Op zondagmiddag 30 oktober 2016 organiseert Meer dan Gewenst een speeddate voor wensouders. Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor worden? Kom dan naar de speeddate! Voor de donor-constructie kan je je uit het hele land opgeven. Voor co-ouderschap focussen we op regio’s Amsterdam, Utrecht en Zuid-Holland. Je voert op die middag 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders.
‘Speed’ staat voor korte gesprekken, en snel beslissen of jullie mailadressen uit gaan wisselen. Daarna ga je uiteraard heel ‘slow’ verder, om de juiste keuze te kunnen maken. Schrijf je snel in voor de speeddate is uitverkocht.

Wensouder informatiebijeenkomst op zaterdag 19 november
Op zaterdagmiddag 19 november 2016 organiseren we een wensouderbijeenkomst bedoeld voor lesbische stellen, homostellen en singles met een kinderwens.
Het wordt een combinatie van veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal vertellen, en er zal aandacht zijn voor de juridische kant en wat er uit onderzoek naar roze gezinnen blijkt.
De bijeenkomst is bedoeld voor LHB’s met een kinderwens, maar ook  hetero’s die een roze gezin willen zijn van harte welkom! Reserveer een plaats.

Oproepen en zo!!

Media oproepen rondom advies staatscommissie
Bij Meer dan Gewenst krijgen we altijd veel media-verzoeken, maar verwachten rondom het advies van de staatstcommissie veel publiciteit en zoeken dus personen die media-bereid zijn. Heb je een roze gezin, of ben je wensouder en sta je open voor een interview, al dan niet met beeld, meld je dan nu aan. Wij geven je gegevens nooit aan derden, maar benaderen je wanneer er een passend verzoek is. Dan kun je op dat moment beslissen of je wel of niet mee wilt werken aan dat specifieke interview. Iedereen die media-bereid is, is van harte welkom, maar de komende tijd verwachten we veel verzoeken voor meeroudergezinnen en gezinnen die dankzij de hulp van een draagmoeder zijn ontstaan. 

Meer dan Gewenst zoekt algemeen bestuurslid

Dag achterban! Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid ter versterking van ons bestuur.

De persoon die we zoeken is hopelijk iemand die het geen probleem vindt om de mouwen uit de handen te steken voor het organiseren van onze activiteiten. We zijn daar succesvol in, maar het kost ook veel tijd. Nu onze achterban groeit en we bovendien veel aandacht krijgen van de media en in de politiek, willen we hier onze handen vrij voor maken. Hierdoor is er dringend behoefte aan iemand die onze maandelijkse activiteiten wil organiseren. Het is belangrijk dat je hier liefst wekelijks tijd voor hebt, het leuk vindt om dingen te regelen en handig bent met computers. We hebben een groep vrijwilligers die je meehelpt.
Ben je geïnteresseerd?
Voorwaarde is dat je een wensouder bent of ouder van een roze gezin. Is dat zo en ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een mailtje met je naam, gezinssituatie, ervaring met dit soort werk en motivatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer dan Gewenst in de pers

Op de allereerste speeddate van Meer dan Gewenst leerden acteur Rick Paul van Mulligen (die Harm-Jan speelt in populaire serie A'dam - E.V.A) en zijn vriend Rene wensmoeder Nina kennen. Samen zijn zij inmiddels de gelukkige co-ouders van Ko. (Lees hier een interview met hen). Nina sprak erg leuk op de laatste wensouderbijeenkomst van Meer dan Gewenst. En in de komende serie afleveringen van A'dam - E.V.A. gaat 'Harm-Jan' naar een fictieve speeddate van Meer dan Gewenst. De serie begint weer op 6 november. Op 13 november zit de speeddate in de aflevering. Kijken dus.


Copyright © 2016 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.
 This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Meer dan Gewenst · Stichting Meer dan Gewenst · Amsterdam, NH te · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp