Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, september 2016.
Hallo beste (wens)ouder, welkom thuis!
 
En dan ineens is je vakantie voorbij en staat september weer voor de deur. We hopen dat je een fantastische vakantie hebt gehad en hebt genoten van je familie en vrienden. Misschien heb je nog een vakantie in het verschiet. Dan wensen we je veel plezier. Wij bij Meer dan Gewenst zijn al weer aan het werk en zijn druk bezig de bijeenkomsten voor dit najaar te organiseren. We hebben al weer aardig wat gepland. Verder op in de nieuwsbrief kun je meer lezen over de geplande bijeenkomsten. Vergeet niet regelmatig onze website te bezoeken. Daar vind je het allerlaatste nieuws en de laatste informatie. Veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief
  • Laatste nieuws
  • Komende activiteiten
  • Oproepen en zo!!

Homo, hetero, lesbo: elke ouder is gelijk. Dus teken de petitie gericht aan Ard van der SteurSteeds meer kinderen worden geboren in een ‘roze’ gezin met drie of vier papa’s en mama’s waarin bijvoorbeeld twee lesbische moeders en een hetero vader de opvoeding delen. Ouders van NU, COC Nederland en Meer dan Gewenst willen dat deze kinderen dezelfde rechten krijgen als kinderen die opgroeien bij een of twee ouders. Voor een kind zijn al die ouders gelijk. Voor de wet niet, want zoals het nu geregeld is, kan een kind maar twee ouders hebben. Dat is verwarrend en kan leiden tot allerlei praktische problemen. Of het nu gaat om het bezoeken van een ouderavond of toestemming geven voor een doktersbehandeling: een derde of vierde ouder is officieel niet bevoegd. Ook heeft zo’n vader of moeder geen recht op ouderschapsverlof en loopt het kind allerlei financiële voordelen mis.
Check onze website voor meer informatie. Tevens kun je via onze site ook de petitie ondertekenen. Kunnen we op je rekenen? Dank je wel.

Lesbiennes in de VS eisen nieuwe definitie 'onvruchtbaar'.

Bron: Telegraaf, 10 augustus 2016

NEW YORK – Vier Amerikaanse lesbische vrouwen hebben de Amerikaanse staat New Jersey aangeklaagd om de definitie van onvruchtbaarheid aangepast te krijgen. Momenteel is een vrouw in de staat pas wettelijk onvruchtbaar als ze na een jaar onbeschermde seks met een man niet zwanger is geworden. Hierdoor hebben vrouwen volgens de wet geen recht op vergoeding van peperdure vruchtbaarheidsbehandelingen door hun verzekeraar.

Wil je hier meer over lezen? Check onze website.

Komende activiteiten in september en oktober 2016
Wensouder informatiebijeenkomst op zaterdag 10 september 2016
Op zaterdagmiddag 10 september 2016 organiseren we een wensouderbijeenkomst bedoeld voor lesbische stellen, homostellen en singles met een kinderwens.
Het wordt een combinatie van veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal, en er is aandacht voor de juridische kant en wat er uit onderzoek naar roze gezinnen blijkt. De bijeenkomst is bedoeld voor LHB’s met een kinderwens, maar ook hetero’s die een roze gezin willen zijn van harte welkom! Wil je je aanmelden? Check onze website voor meer informatie.

Kennismakingsborrel voor wensouders op vrijdag 16 september 2016
Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar iemand om die wens samen mee te vervullen? Op vrijdagavond 16 september organiseren we een borrel waar wensouders andere wensouders kunnen ontmoeten. Homo, lesbisch, bi of single. Voor co-ouderschap of donor-constructie. Je zit niet gepland volgens een schema aan een tafeltje zoals bij een speeddate. Maar d.m.v. stickers kun je zien uit welke plaats andere wensouders komen en kun je zelf gesprekken met elkaar aanknopen. Reserveer een plaats.
 
Men Having Babies Conferentie: 24 en 25 september in Brussel
Op 24 en 25 september organiseert Men Having Babies voor de tweede maal een conferentie in Brussel. Men Having Babies richt zich op homomannen met een kinderwens, die via draagmoederschap of adoptie in de USA invulling willen geven. In de USA zijn er veel mogelijkheden om als man(nenstel) je kinderwens invulling te geven, die goed aansluiten op de Nederlandse wetgeving. Dit is dan ook een unieke kans om agencies uit de USA te ontmoeten en alle mogelijkheden grondig te bekijken! Koop hier je kaarten.

Spelbrekers - Wel een kind, geen relatie. Informatieavond op 29 september, Hasselt, België.
Spelbreker (de; m,v; meervoud: spelbrekers) 1. iem. die het spel, een plan enz. verstoor. In deze reeks laat Vormingplus Limburg ‘stoute mensen’ aan het woord die de regels aan hun laars lappen en lekker hun eigen weg zoeken. Ze laten zien dat het ook anders kan met het standaard gezin en het klassieke rolpatroon. Ze pakken het principe van de vlakke loopbaan en onze ‘picture perfect samenleving’ net eventjes anders aan. Kom je laten aansteken met hun streken!

Je bent single, homo of lesbisch en je hebt een kinderwens, wat dan? Een traditioneel gezin lijkt niet voor jou weggelegd? Wat dacht je van co-ouderschap, maar dan zonder dat hier een romantisch verhaal aan vooraf is gegaan? Maar hoe begin je hieraan? En is dit wettelijk wel mogelijk? Kinderwenscoach Sara Coster vertelt je haar verhaal. Deze activiteit is in samenwerking met Regenbooghuis Limburg. Meld je hier aan voor deze informatieavond.

Informatiemiddag voor mannen(stellen) met een kinderwens op zaterdag 8 oktober 2016
Op zaterdag 8 oktober organiseren we weer een informatiemiddag speciaal voor mannen/mannenstellen met een kinderwens. Het wordt een middag met veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal en er is aandacht voor sociale en juridische aspecten en ook voor de onderzoekskant. Geef je nu op voor deze bijeenkomst.

Kinderwens speeddate op zondagmiddag 30 oktober 2016 om je medewensouders te ontmoeten
Op zondagmiddag 30 oktober 2016 organiseert Meer dan Gewenst een speeddate voor wensouders. Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor worden? Kom dan naar de speeddate! Voor de donor-constructie kan je je uit het hele land opgeven. Voor co-ouderschap focussen we op regio’s Amsterdam, Utrecht en Zuid-Holland. Je voert op die middag 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders.
‘Speed’ staat voor korte gesprekken, en snel beslissen of jullie mailadressen uit gaan wisselen. Daarna ga je uiteraard heel ‘slow’ verder, om de juiste keuze te kunnen maken. Meld je alvast hier aan voor deze bijeenkomst.

Oproepen en zo!!

Onderzoek Universiteit van Amsterdam
Voor een onderzoek naar de behoefte aan voorlichting en begeleiding van wensouders is de Universiteit van Amsterdam op zoek naar wensouders. Wil je hier meer over weten of zou je mee willen doen aan het onderzoek? Dan kun je een bericht sturen naar Anne Schrijvers, a.m.schrijvers@uva.nl.

Media oproepen
Bij Meer dan Gewenst krijgen we altijd veel media-verzoeken. De laatste tijd zien we hierin een enorme stijging. Vooral voor meeroudergezinnen en mannenstellen die kinderen hebben dankzij de hulp van een draagmoeder. Ben jij media-bereid?
Alle gezinsconstructies zijn welkom! Mail sara@meerdangewenst.nl en vermeld je mobiele nummer, woonplaats en in het kort je situatie en of je media-bereid bent met of zonder beeld. Op onze website kun je de huidige media-vezoeken lezen.

Vrijwilligers gezocht
Meer dan Gewenst kan niet zonder een aantal actieve of incidentele vrijwilligers. De bestuursleden zijn vrijwilligers, maar we hebben ook actieve vrijwilligers die activiteiten mee helpen organiseren of vrijwilligers die op onze bijeenkomsten hun verhaal vertellen. Ook worden we regelmatig benaderd door de media en zoeken we zelf vaak de publiciteit op. Dit helpt de publieke opinie over roze ouderschap! Interesse? Meld je dan hier aan als vrijwillger.


 


Copyright © 2016 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.