Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, maart 2015.
Hallo beste (wens)ouder,
 
Als het aan Dolce en Gabbana ligt hebben alle kinderen één vader en één moeder. Tenminste, dat heeft Elton John ze kennelijk horen zeggen.
 
Als het aan Meer Dan Gewenst ligt hebben kinderen vooral liefhebbende ouders, of dat nou een vrouwenstel, een mannenstel, een heterostel of wat voor combinatie van (wens)ouders ook is. En daar blijven we ons natuurlijk voor inzetten! In Den Haag, in Amsterdam, in Brussel, gewoon thuis, en in het begin van de zomer bijvoorbeeld ook in Maastricht!
 
Afijn, hoog tijd om weer even wat van ons te laten horen.
 

In deze nieuwsbrief
  • Dit weekeinde - Surrogacy conference in Londen!
  • 27 maart - Speeddate (de inschrijving sluit bijna!)
  • 11 april - Wensouderbijeenkomst
  • 3 mei - Wensvader event in Brussel
  • 19 en 20 juni - Meer Dan Gewenst in Maastricht (Roze Zaterdag)
  • Onderzoek!
  • Nieuwe manier om oproepjes te doorzoeken

Komende activiteiten

Dit weekend: Conferentie Families Through Surrogacy in Londen
Informatie nodig over draagmoederschap? Nog geen plannen voor het komende weekeinde?Families Through Surrogacy organiseert dit weekeinde een conferentie in het Strand Palace Hotel in Londen over draagmoederschap. Wil je meerdere opties, en mogelijkheden vergelijken van draagmoederschap trajecten in verschillende landen? Dan kan je op deze conferentie relevante informatie krijgen en met professionals (klinieken, organisaties, advocaten) spreken. De conferentie richt zich niet specifiek op homostellen met een kinderwens.
Check snel de site!


27-3-2015: Speeddate
Op 27 maart (over een paar dagen dus!) vindt er weer een speeddate plaats. Dé kans bij uitstek om op korte termijn snel andere wensouders te ontmoeten, en te kijken of er een 'klik' is om slow verder te praten. Sommige deelnemers weten al precies wat ze willen, en zijn op zoek naar iemand van het andere geslacht. Andere deelnemers vinden het vooral inspirerend andere wensouders te ontmoeten en verhalen te horen.
 
Heb je je nog niet ingeschreven? Meld je dan nu aan! Maar wacht niet te lang; de inschrijving sluit deze week. (Vooral mannen hebben zich nog niet zoveel ingeschreven.)


11-4-2015: Wensouderbijeenkomst
Wil je liever eerst geïnformeerd worden en ervaringsverhalen horen? Op 11 april houden we weer een reguliere wensouderbijeenkomst. Ook deze keer hebben we weer interessante ervaringsverhalen, en komt er een jurist vertellen wat de mogelijkheden zijn en waar je goed op moet letten. Meer lezen...

3-5-2015: Wensvader event in Brussel
Op 3 mei 2015 wordt er een uniek evenement georganiseerd. Voor het eerst zal er in West Europa een conferentie worden georganiseerd voor homomannen met een kinderwens, die zij via draagmoederschap of adoptie in de USA invulling willen geven. Het is de Amerikaanse organisatie Men Having Babies, o.a. met medewerking van Meer Dan Gewenst, gelukt om een groot aantal sprekers naar Brussel te halen. Waaronder vele agencies, klinieken, een ervaren draagmoeder en advocaten. In de USA zijn er veel mogelijkheden om als man(nenstel) je kinderwens invulling te geven, die goed aansluiten op de Nederlandse wetgeving. Dit is dan ook een unieke kans om agencies uit de USA te ontmoeten en alle mogelijkheden grondig te bekijken! Meer lezen...


4-5-2015: Dodenherdenking
Je zou haast vergeten hoe moeilijk het was om überhaupt 'roze' te zijn, nog maar zo’n 70 jaar geleden. Laat staan of het toen mogelijk was om invulling te geven aan je kinderwens.
Op 4 mei worden onder meer bloemen gelegd bij het Homo-monument, en het zou toch mooi zijn om daar te laten zien dat enkele decennia later je niet alleen rustig 'roze' kan zijn, maar vooral ook vader of moeder! We hopen dat er vele roze gezinnen komen. Naar het programma...


19&20-6-2015: Maastricht Colors You
Meer Dan Gewenst is natuurlijk ook van de partij op de Roze Zaterdag die dit jaar op 20 juni 2015 in Maastricht wordt georganiseerd in het kader van Maastricht Colors You.
Op vrijdag 19 juni organiseert Meer Dan Gewenst in Maastricht een event voor zowel wensouders als roze gezinnen. Anders dan bij een typische wensouderbijeenkomst, is hier ook aandacht voor vragen waar je als roze ouder tegenaan loopt. Nadere informatie en ticketverkoop via onze site is binnenkort te vinden op onze site. 

Onderzoek! Om de wereld (en Dolce & Gabbana) te laten weten dat kinderen heel goed op kunnen groeien in roze gezinnen staan er meerdere wetenschappelijke onderzoeken gepland. Alleen komen daar pas resultaten uit, als er genoeg mensen ('respondenten') meedoen.
 
Er zijn vele onderzoekslijnen lopend, en het maakt voor het participeren niet uit of je al kinderen hebt, of nog aan het begin van het proces zit. Nieuwsgierig? Of wil je wel meedoen aan een van de onderzoeken? Meld je dan aan!
 
Oproepjes zijn beter doorzoekbaar gemaakt Wist je dat de pagina met oproepjes van wensouders de meest bekeken pagina is van onze website? Elke maand wordt deze pagina ruim 1000x bezocht. Sinds januari dit jaar hebben we het zoeken op oproepjes vereenvoudigd. In deze nieuwe versie kan je zoeken op de verschillende kenmerken van advertenties zoals het soort wens, met wie je een wens hoopt te vervullen, in welke regio/stad en provincie. Hiermee wordt het hopen we eenvoudiger om een match te vinden! Ook kan je zien hoe vaak een oproep is bekeken.   

 

Copyright © 2015 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.