Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, januari 2017
Beste roze (wens)ouder,
 

Allereerst willen we jullie een gelukkig, gezond, vruchtbaar en vreedzaam 2017 wensen!
Er valt een hoop te vertellen. Uiteraard vooral over het goede advies dat de staatscommissie Herijking Ouderschap gaf aan de minister o.a. over meerouderschap en draagmoederschap.
Verder hebben we - naast alle activiteiten voor wensouders - op 15 januari een bijzondere bijeenkomst: eerst de vertoning van de documentaire GayBabyboom en daarna zal advocate Wilma Eusman een samenvatting geven van het advies van de staatscommissie. Interessant voor roze ouders én wensouders. Het familierecht gaat (hopelijk) op de schop, als deze wet er komt, dan zal Nederland (15 jaar na het homohuwelijk) weer gidsland zijn!
Op 11 maart vertonen we de documentaire Wenspapa, ook deze documentaire is interessant voor roze ouders én wensouders. En op 2 april is er weer een speeddate.
Ons bestuurslid Sara Coster is wederom genomineerd voor de You Go Girl media-award, stemmen zijn welkom!
We zijn heel hard op zoek naar vrijwilligers die iets voor Meer dan Gewenst willen doen, o.a. website content, website beheer, penningmeester en diverse andere taken.
Op onze website vind je het allerlaatste nieuws, alsmede de meest recente informatie over de geplande activiteiten. 
 


Staatscommissie Herijking Ouderschap geeft advies aan minister van der Steur

De Staatscommissie Herijking Ouderschap presenteerde op 7 december haar lang verwachte rapport.
Het bleek meer dan wat we hadden durven hopen; de aanwezige Meer Dan Gewenst bestuursleden konden hun ogen niet droog houden!

De commissie stelt niet alleen voor dat - onder voorwaarden - meer-ouderschap en -gezag mogelijk kunnen zijn, maar stelt ook voor om de regeling over draagmoederschap aan te passen. Daardoor zouden de wensouders vanaf de geboorte op de geboorte-akte kunnen staan.

Hoewel de Staatscommissie ook concrete voorstellen voor wetswijziging deed, vloeit er nog behoorlijk wat water naar de zee voordat dit eventueel wet wordt. We hebben alle mensen uit onze achterban nodig om het onderwerp “in scope” te laten. Ben je lid van een politieke partij? Help de standpuntbepaling! Ben je bereid in de media je verhaal te doen? Stuur ons een berichtje, zodat we af kunnen stemmen wat jullie wel en niet zouden willen doen. Dit kan echt bijdragen!

Het vervolgtraject bestaat uit onder meer consultaties van kamerleden met organisaties als Meer Dan Gewenst. Er wordt ook nog een congres georganiseerd, waar de politiek ook graag de kinderen waarover het gaat wil horen (zijn jullie niet media-bereid, maar zien jullie zo’n dagje Den Haag met de kinderen wel zitten en zijn de kinderen oud genoeg om wat zinnigs te kunnen zeggen (8+)? Laat het ons even weten!).

Vervolgens is het aan de volgende regering, en de nieuwe tweede kamer, om het advies in nieuwe wetgeving om te zetten. Als we met z’n allen de druk op de ketel kunnen houden, zou dat binnen twee à drie jaar geregeld kunnen zijn.

Nicoline Grijmans en Hélène Faasen lazen de 637 pagina's van het rapport en schreven een Quickscan voor jullie.
Op 15 januari zal Wilma Eusman (zij zat in de staatscommissie!) bij Meer dan Gewenst een samenvatting geven van de adviezen die in het rapport staan.

Meer dan Gewenst heeft bestuursleden en vrijwilligers nodig

Het gaat enorm goed met Meer dan Gewenst, de activiteiten en ook online worden worden we zeer goed bezocht, we worden veel geraadpleegd door roze ouders, wensouders, deskundigen en media. We lobby'en met de politiek, overleggen met allerlei partijen, en zijn veelvuldig in de media te zien/lezen. Maar tevens zijn we nu harder dan ooit op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers. We zoeken met spoed een penningmeester en mensen die de website onder hun hoede willen nemen, zowel de techniek "aan de achterkant" als de content. Verder zoeken we mensen die af en toe taken op zich willen nemen. Mocht je iets voor Meer dan Gewenst willen doen, mail ons! Er is enorm veel te doen en voor een groot aantal taken is de tijdsinvestering goed te overzien (denken wij ...). Kortom, neem contact op als je eventueel interesse hebt!

 

Media
 
Rondom en sinds het advies van de staatscommissie waren meerouderschap en draagmoederschap veel in de media. Bijna alle gezinnen die in beeld waren, kwamen uit onze achterban. Het helpt de maatschappelijke discussie enorm dat de kijker/lezer een beeld kan krijgen van deze gezinnen. Het werd zelfs meermalen genoemd bij de presentatie van het rapport, hoe belangrijk dit is!
We hebben echter te weinig gezinnen die geïnterviewd willen worden. Mocht je een meeroudergezin hebben (meer dan 2 ouders) of kinderen hebben dankzij de hulp van een draagmoeder en openstaan voor media-dingen, neem dan vooral contact met ons op!
Verder zijn we op zoek naar kinderen uit roze gezinnen die hun zegje willen doen. Leeftijd maakt niet uit.

Hieronder wat linkjes naar dingen in de media rondom roze ouderschap:
NOS op 3
Volkskrant 
Volkskrant (ander artikel)
Het Parool
Nieuwsuur dinsdag 6 december (vanaf 21 minuut 21)
Nieuwsuur woensdag 7 december (vanaf 23 minuut 12)
Speeddate Meer dan Gewenst in Adam - E.V.A.

Sara Coster genomineerd voor You Go Girl media award

Ons bestuurslid Sara Coster is wederom genomineerd voor de You Go Girl media-award. Sara zet zich enorm in voor Roze Ouderschap. Zij is veelvuldig in de media om als deskundige (bestuurslid MdG en als kinderwenscoach) over dit onderwerp te praten. Ook heeft zij achter de schermen veel contact met de media en dat helpt enorm voor de beeldvorming over Roze Ouderschap. We hopen dat Sara de award dit keer wint (vorige keer werd ze tweede). Wil je op haar stemmen?

Komende activiteiten 2017

- Vertoning documentaire Gay Babyboom zondag 15 januari met na afloop gelegenheid tot vragen stellen
- Samenvatting advies staatscommissie door advocate (en commissie-lid) Wilma Eusman (ook zondag 15-1)
- Wensouderbijeenkomst voor LHBT's en singles met kinderwens 15 januari
- Vertoning documentaire Wenspapa zaterdag 11 maart (mail ons als je wilt komen)
- Wensvaderbijeenkomst voor mannen met kinderwens 11 maart
- Kinderwens-speeddate voor wensouders op zoek naar mede-wensouder zondag 2 april

Zoals je ziet weer veel activiteiten voor wensouders, maar ook voor mensen die al een roze gezin hebben! Kom naar een van de documentaires en ga in gesprek met andere roze ouders of wensouders, of kom luisteren naar de samenvatting van het advies van de staatscommissie.
We hopen het goede advies met jullie te kunnen vieren de 15de!

Kinderwens speeddates om wensouders te ontmoeten
Meer dan Gewenst organiseert speeddates voor wensouders. Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor worden? Geef je dan op voor de vóórintekenlijst, we houden je dan op de hoogte waar en wanneer er een speeddate zal zijn. Op zondagmiddag 2 april is er in ieder geval een kinderwens-speeddate in Amsterdam voor wensouders uit de regio's Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. De ticketverkoop is geopend!

We wensen jullie allemaal een gezond, gelukkig en vruchtbaar 2017! Dat jullie wensen uit mogen komen! 


 


Copyright © 2017 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.
 This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Meer dan Gewenst · Stichting Meer dan Gewenst · Amsterdam, NH te · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp