Copy

Nieuwsbrief stichting Meer dan Gewenst
(augustus 2014)
 

  • Geplande activiteiten
  • Van onze Facebook pagina
  • Media
  • Onderzoek
View this email in your browser
Beste (wens)ouder,

De zomervakantie is inmiddels voorbij. En door het slechte weer van de laatste weken, hebben wij tijd gehad om onze nieuwsbrief te verbeteren. Een nieuwe layout en eenvoudiger om je aan- of af te melden. We hopen dat deze nieuwsbrief je bevalt. Mocht jij nieuws hebben wat relevant voor ons zou kunnen zijn, mail ons dan op info@meerdangewenst.nl

In het begin van de zomer hebben we ook een zeer geslaagde piraten en prinsessenmiddag in Utrecht gehad. We hebben heel veel leuke reacties gehad van de ouders die aanwezig waren. Op 21 september organiseren wij weer een nieuwe kinderspeelmiddag, dit keer in Amsterdam. 

En om de lange periode tussen twee speeddates te overbruggen gaan we ook voor het eerst een roze wensouder borrel organiseren. Een nieuwe activiteit op 14 september, waar nu al 30 wensouders zich voor hebben aangemeld.

Geplande activiteiten

Voor zowel roze gezinnen als wensouders

Zaterdag 6 september: informatiebijeenkomst voor wensvaders. Diverse mogelijkheden om je kinderwens in te vullen zullen aan de orde komen, zoals co-ouderschap, draagmoeder/draagster, adoptie en pleegzorg. We hebben weer bijzondere sprekers gevonden. Naast de juristen zijn er ervaringsverhalen van een draagmoeder, een mannenstel dat kinderen heeft dankzij de hulp van een Amerikaanse draagster, een mannenstel dat co-ouderschap heeft en een single vrouw die co-oudert met een homostel. Er zal ook aandacht zijn voor adoptie en pleegzorg en onderzoeksresultaten. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Zondagmiddag 14 september: borrel voor roze wensouders. Nieuw! Om de tijd tussen de speeddates (april en november) te overbruggen houden we voor het eerst een borrel voor wensouders. Wil je in contact komen met andere wensouders die co-ouderschap willen of een donor zoeken of willen zijn? Lees dan hier verder!

Zondagmiddag 21 september: een kinderactiviteit voor roze gezinnen. Locatie is in Amsterdam en wordt gemaild aan degenen die zich opgeven via activiteiten@meerdangewenst.nl. Aanmelden graag vóór 19 september. Let op: deze middag stond eerst een week eerder gepland!

Zaterdag 4 oktoberinformatiebijeenkomst voor wensouders (mannen en vrouwen). Diverse ervaringsdeskundige sprekers, een jurist en voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Ook gaan we in kleine subgroepen per onderwerp dieper op de zaken in.

Vrijdagavond 7 november: speeddate voor wensouders die een mede-ouder zoeken voor co-ouderschap of donorconstructie. Ben je op zoek naar een mede co-ouder of een donor, of wil je donor zijn? Kom dan naar de speeddate.
Voor co-ouderschap focussen we op Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht en voor het eerst proberen we ook een Brabantse groep op te starten. Voor de donor-constructie kan je je uit het hele land opgeven. Je voert op die avond 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders.

"Speed" staat voor korte gesprekken, en snel beslissen of jullie mailadressen uit gaan wisselen. Daarna ga je elkaar pas leren kennen en heel "slow" verder om de juiste keuze te kunnen maken. Wil je meedoen, koop dan snel een ticket, voor het uitverkocht is. De volgende speeddate is pas over een half jaar.

Van onze Facebook pagina


Meest gelezen berichtgeving van onze Facebook pagina lees je hier.


Blog van een draagster

Deze zomer heeft een Amerikaanse draagster een 8-delige blog geschreven over 3 tweelingen die zij heeft gedragen voor andere stellen, waarvan 1 tweeling voor een Nederlands homo koppel. Via Facebook geven we je een inkijk in deze blogs. 
 

Homostel geweigerd

Deze week was het aangrijpende verhaal van Michel en Eise in het nieuws. Zij hebben een grote kinderwens en hebben een vriendin gevonden die voor hen een kind wil dragen en een eiceldonor. Maar er is geen Nederlandse kliniek die hen wil helpen. Afgelopen vrijdag heeft een hoorzitting plaatsgevonden bij het College voor de Rechten van de Mens. De (voormalig) directeur van een weigerende kliniek vindt dat een kind bij de moeder thuis hoort en niet bij twee homo mannen. De uitspraak en vervolgberichtgeving vind je op onze Facebook pagina.

Media

Meer dan Gewenst wordt steeds vaker benaderd door media, die op zoek zijn naar een specifiek gezin of wensouders. Soms voor research, soms voor anonieme interviews, maar vaak ook met beeld (foto of tv). We hebben een lijst waarop mensen staan die eventueel bereid zijn mee te werken. Sta je (eventueel)  open voor mediaverzoeken? Mail ons dan met in het kort je situatie, dan benaderen we je als er iets is dat aansluit bij jullie situatie. We geven geen mailadressen aan journalisten, wij benaderen jullie dan zelf en je kunt altijd "nee" zeggen.

Onderzoek

De resultaten van grote, wetenschappelijke onderzoeken zijn voor de beeldvorming van roze ouderschap heel belangrijk. Er lopen en starten diverse onderzoeken en de UvA is bezig een bestand op te bouwen met mogelijke participanten. Wil je of heb je een roze gezin en zou je mee willen werken aan een wetenschappelijk onderzoek (bestaat meestal uit invullen vragenlijst), meld je dan aan bij de UvA. De onderzoeksgegevens worden volledig geanonimiseerd. Je wordt pas benaderd als er een onderzoek gaat starten waar jouw situatie in past.
Op dit moment worden er voor 3 onderzoeken kandidaten gezocht:
1) Roze gezinnen gezocht met een kind van maximaal 4 maanden oud
2) Wensouders gezocht (lesbische en homostellen, en singles, ook hetero singles!)
3) Roze gezinnen gezocht die een kind hebben geadopteerd
Meer info vind je op onze website.
Aanmelden kan door te mailen naar Dr. Henny Bos.

Volg ons op social media

Wil je vaker info over roze ouderschap lezen? Volg ons dan op Twitter of op Facebook. Daar delen we vaak dingen die we niet in de nieuwsbrieven vermelden, zoals linkjes naar roze ouderschap in de media en andere actuele zaken.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 Stichting Meer dan Gewenst, All rights reserved.