Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, augustus 2015.
Dag beste (wens)ouder,
 
Alweer lang geleden dat je een nieuwsbrief ontving, niet? 

De bronsttijd op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen loopt alweer op zn einde. Tijd voor focus op onze eigen bronst! 

De eerste gelegenheid daarvoor is de Speeddate. Op 6 november in Amsterdam. De gelegenheid bij uitstek om in een hoog tempo kennis te maken met verschillende andere wensouders, en vervolgens vooral slow verder te gaan met kennismaking. Er zijn ook genoeg deelnemers die nog niet precies weten of ze wel geschikt zijn voor het op een of andere manier anders dan exclusief met hun partner invulling te geven aan hun kinderwens. De speeddate is een prima plek om ideeen te krijgen en je te orienteren. 
Je deelname aan de speeddate verzeker je door snel een kaartje te kopen

In deze nieuwsbrief
  • Speeddate Meer dan Gewenst (zie boven)
  • Wensouderbijeenkomst / Speeddate in Eindhoven
  • Steun Meer dan Gewenst via 4MORGEN
  • Roze ouders elders in Europa
  • Meer dan Gewenst in 2016
  • Draagmoederschap
  • Oproepjes

Wensouderbijeenkomst / Speeddate in EindhovenEerder dan op de Meer Dan Gewenst speeddate in Amsterdam kan je al terecht in Eindhoven. Dit weekeinde, op zaterdagmiddag 24 oktober al, organiseren COC Tilburg/Breda en COC Eindhoven een wensouderbijeenkomst in Eindhoven om 13:30, voorafgegaan door een speeddate. 

Interessant? Geef je snel op via aanmelden@cocbrabant.nl

Steun Meer dan Gewenst via 4Morgen!Vanaf nu kun je gratis doneren aan Meer dan Gewenst via 4MORGEN, een nieuwe manier van winkelen waarbij je met elke online aankoop gratis goede doelen steunt.
 
4MORGEN heeft afspraken met honderden webwinkels, waaronder Zalando, Wehkamp, Bijenkorf, Yves Rocher en Spar. Iedere keer wanneer je iets koopt via 4MORGEN keren deze winkels een bedrag uit, dat je aan een goed doel naar keuze mag doneren. Zo kun je bijvoorbeeld ook met een verjaardagscadeau Meer dan Gewenst ondersteunen.

Doe mee!
1: maak een profiel aan op 4morgen.org
2: voeg Meer dan Gewenst toe als favoriet goed doel
3: shop via 4MORGEN
4: na je aankoop gaat er automatisch een donatie naar Meer dan Gewenst

Wil je eerst meer weten over 4Morgen? Bekijk dan even deze video

Roze Ouders elders in EuropaNELFA, de Europese organisatie voor roze ouders die mede door Meer Dan Gewenst is opgericht, hield haar 4e European Annual Meeting for Rainbow Families van 15-18 oktober jongstleden. Een fantastische gelegenheid om andere Europese roze gezinnen te ontmoeten. Bekijk twee ervaringsverhalen van roze ouders en kinderen uit roze gezinnen. 
Vind je het ook belangrijk (bijvoorbeeld omdat je als roze gezin op vakantie in Italie óók graag bescherming wilt) dat Roze gezinnen elders in Europa zichtbaar mogen zijn? Je kan NELFA al goed steunen door het liken van hun Facebook pagina.  

Meer dan Gewenst in 2016

We zijn vast begonnen met het plannen van de eerste bijeenkomsten in 2016. 

Op zaterdagmiddag 16 januari 2016 vindt de eerste reguliere wensouderbijeenkomst plaats. 

En wenspapa’s: het perfecte kado voor je partner is misschien wel een kaartje voor de eerstkomende wensvaderbijeenkomst op Valentijnsdag, zondag 14 februari 2016.

Alle door Meer Dan Gewenste geplande activiteiten vinden plaats in Amsterdam. Maar we weten zeker dat roze wensouders overal in Nederland wonen! Woon je elders, en wil je – al dan niet met een lokale COC afdeling – zelf ook wel eens een bijeenkomst organiseren? Wij komen graag de “inhoud’ leveren als jij de locatie, de lokale advertising en het verzekeren van genoeg bezoekers op je wilt nemen. Mail ons op info@meerdangewenst.nl als je dat wel ziet zitten.

Houd verder ons programma in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten.
 

Draagmoederschap
Meer Dan Gewenst organiseerde samen met MenHavingBabies een conferentie over draagmoederschap in België, in mei van dit jaar. Meer Dan Gewenst pleit ervoor dat in België een regeling voor draagmoederschap komt, die vergelijkbaar is met de zorgvuldige procedure in de Verenigde Staten. 
MenHavingBabies wil in de eerste helft van 2016 weer een conferentie over draagmoederschap organiseren. Zou je daar aan bij willen dragen? Mail ons dan, zodat we je in contact kunnen brengen.

Oproepjes
Sinds onze nieuwe website live is worden de oproepjes nog veel vaker bezocht dan voorheen. Het is met vlag en wimpel het best bezochte onderdeel van onze site. 
Voor een gift van 15 euro kan je een oproepje laten plaatsen die een half jaar blijft staan. We controleren voordat we je oproep plaatsen of de inhoud ervan past bij de spelregels die we hebben gesteld. Aan de reacties van onze bezoekers merken we dat het een goed middel is om een mede wensouder of donor te vinden. 
Als je je oproep doet kan je aangeven wat je precies zoekt, met wie en waar. Wat we sinds kort als mogelijkheid hebben toegevoegd is 'dat je je nog aan het oriënteren bent / van gedachten wilt wisselen’. Handig voor als je wat meer mensen zou willen spreken voordat je een specifieke keuze maakt!

Copyright © 2015 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.