Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, december 2014.
Beste (wens)ouder,
 
Onze nieuwe huisstijl is gereed, waarbij we ook gelijk onze hele website hebben vernieuwd! Neem dus snel een kijkje. We hopen dat jij het ook een grote verbetering vindt. Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om onze website te vernieuwen, waardoor we onze doelgroep veel beter kunnen informeren. Omdat deze website voor ons eenvoudiger is om te beheren, kunnen we de komende periode nog veel meer informatie op onze website zetten. En omdat we weten hoe belangrijk het is om de juiste match te vinden, hebben we bij de oproepjes o.a. de spelregels aangescherpt en zullen we vanaf het nieuwe jaar de zoekmogelijkheden uitbreiden. 
 
De nieuwe website is o.a. mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting PANN. We willen hen hiervoor dan ook hartelijk bedanken!
 
We wensen je veel leesplezier bij deze nieuwsbrief!

 

In deze nieuwsbrief
  • Komende activiteiten
  • Homo pleeggezin gezocht
  • Commissie Wolfsen
  • Verslag speeddate 7 november
  • Van onze Facebook pagina
  • Seminar voor homo wensvaders

Komende activiteiten

18-1-2015: Wensouderbijeenkomst
Op zondagmiddag 18 januari 2015 organiseren we weer een wensouderbijeenkomst waar roze ouderschap de basis vormt. Het wordt een combinatie van veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal vertellen, en er zal aandacht zijn voor de juridische kant en wat er uit onderzoek naar roze gezinnen blijkt. 
Lees verder...

23-1-2015: Borrel voor wensouders
Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar persoon om die wens samen mee te vervullen? Op vrijdagavond 23 januari organiseren we weer een borrel waar wensouders andere wensouders kunnen ontmoeten. Homo, lesbisch, bi of single. Uit het hele land. Het is geen speeddate - je zit niet gepland volgens een schema aan een tafeltje. Maar d.m.v. stickers kun je zien uit welke plaats andere wensouders komen en kun je zelf gesprekken met elkaar aanknopen. Lees verder...

Overige activiteiten:

  • 14-2-2015: Wens VADER bijeenkomst te Amsterdam
  • 27-3-2015: Speeddate in Amsterdam
Daarnaast wordt er door het COC Noord Holland op 1 februari een wensouder bijeenkomst met speeddate georganiseerd. Binnenkort hierover meer info op onze website. 

Homo pleeggezin gezocht In de regio Amsterdam dragen pleegouders van Spirit zorg voor ruim 1500 pleegkinderen die tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen. Spirit is voortdurend op zoek naar mensen die tijd en ruimte in huis en hart hebben, om een kind op te vangen in hun gezin.
Op dit moment is Spirit gericht en dringend op zoek naar een mannenstel in Amsterdam of omgeving dat pleeggezin zou willen worden voor Selina (13). Lees verder...
 
Commissie Wolfsen
Een staatscommissie onder leiding van Aleid Wolfsen, heeft de opdracht gekregen om in het voorjaar 2016 advies uit te brengen over o.a. meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap. Op dit moment laat deze commissie, waarin een aantal hoogleraren, een advocaat, een raadsheer en iemand van de Hoge Raad zitting hebben, zich informeren door mensen "uit het veld". Drie bestuursleden van Stichting Meer dan Gewenst hebben half december aan deze commissie een toelichting mogen geven over onze kijk op meerouderschap/gezag en draagmoederschap. Aan de hand van vier persoonlijke verhalen van roze gezinnen, hebben we de commissie laten voelen hoe omslachtig de wet voor ons nog is. We hopen dat dit een positief effect zal hebben op hun adviezen. 

Verslag speeddate 7 november Op vrijdagavond 7 november werd alweer onze vierde speeddate georganiseerd. En het animo lijkt iedere keer weer groter te worden. Met 130 deelnemers hadden we zelfs in de gang nog diverse tafeltjes staan, waar mensen de gesprekken voerden. Ondanks de uitbreiding naar de gang moesten we nog wel een aantal mensen teleurstellen omdat we vol zaten. De media besteedden er veel aandacht aan: we hebben maar liefst 15 interviews gegeven! (Uiteraard zonder de privacy van de deelnemers in het geding te brengen). 
Inmiddels hebben we ook te horen gekregen dat de eerste twee speeddate baby's zijn geboren. Geweldig nieuws!! De komende speeddate is op 27 maart. De kaartverkoop zal binnenkort van start gaan. 


Van onze Facebook pagina Meer Dan Gewenst bereikt steeds meer mensen via Facebook. Volg je ons al? We verwachten nog voor het einde van het jaar de 1000ste FB-vriend te verwelkomen.

In het kort, de meest gelezen berichtgeving van onze Facebook pagina:

In de Viva Mama wordt er deze maand aandacht besteed aan roze gezinnen. Dit gaf heel veel positieve reacties. 
Lees verder...  
Maar ook de prachtige uitzending van "Met Open Armen", waarin Erik-Jan en Sebastiaan hun zoontje Ryan, die geboren is in de USA, adopteerden was erg populair. Net als het bericht over de databank voor draagmoeders, die mogelijk bij het VUmc gaat komen, maar waarbij homostellen nog steeds zijn uitgesloten.

Seminar voor homo wensvader
Wij zijn samen met menhavingbabies.org bezig om te kijken of we in het weekend van 3 mei een seminar kunnen organiseren over surrogacy in de USA. Dit seminar zal dan in Brussel plaatsvinden, om ook Franse, Belgische, Duitse en Engelse stellen te kunnen bereiken. Voor wensvaders betekent dat een unieke mogelijkheid om in 1 dag heel veel agencies uit de USA te ontmoeten. We hopen begin komend jaar duidelijkheid te hebben of dit evenement doorgaat en zullen dit dan z.s.m. bekend maken via onze website en Facebook. 

Copyright © 2014 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.