Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, maart 2016.
Dag beste (wens)ouder,
 
Lentekriebels
Januari en februari zijn al weer voorbij. Dat betekent dat de lente weer in aantocht is. Wat worden we daar bij Meer dan Gewenst toch altijd blij van. Jij ook?
Misschien ben je al wel bezig om de zomervakantie te plannen of je te verdiepen in de festival seizoen dat in het voorjaar begint.  Of ben je je serieus aan het verdiepen in de mogelijkheden om je/jullie kinderwens in vervulling te laten komen. Zo ja, dan dan komt deze Nieuwsbrief van Meer dan Gewenst precies op tijd. Laat je inspireren en adviseren. Veel leesplezier. En vergeet ook niet regelmatig onze website te bezoeken. Daar vind je het allerlaatste nieuws, vers van de pers.

In deze nieuwsbrief
  • Laatste nieuws
  • Komende activiteiten
  • Mogelijkheden voor wensouders – In deze nieuwsbrief aandacht voor co-ouderschap
  • Oproepen en zo!!

Verenigde Naties brengt postzegel uit van roze gezinWat een mooi bericht dat de Verenigde Naties een serie postzegels heeft uitgebracht voor gelijke homo-rechten voor homo’s, lesbiennes, bisexuelen en transgenders in het kader van de UN Free & Equal campagne. Eén van de zegels is een postzegel van een roze gezin. Lees verder op onze website.UvA en AMC zoeken deelnemers aan een onderzoek naar spermadonorenWil je meehelpen aan het verbeteren van de voorlichting en begeleiding voor ouders? Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek!

Onderzoekers van de UvA en het AMC doen onderzoek naar de behoeften aan voorlichting en begeleiding van ouders die een kind hebben gekregen door middel van kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID). Sommige ouders hebben veel behoefte aan voorlichting, terwijl andere ouders moe worden van de bemoeienis van derden. Het is belangrijk om ouders van “alle soorten en maten” (lesbisch, “queer”, trans, alleenstaand, heteroseksueel) in het onderzoek te betrekken.
Meedoen of meer informatie?. Verder lezen 

Komende activiteiten in 2016
RONN informatiebijeenkomst op 17 maart
Roze ouderschap Noord-Nederland organiseert op 17 maart een informatiebijeenkomst over draagmoederschap. Check de facebookpagina voor meer informatie.

Speeddate voor wensouders: zondagmiddag 20 maart 2016
Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor worden? Kom dan naar de speeddate! Voor de donor-constructie kan je je uit het hele land opgeven. Voor co-ouderschap focussen we op regio’s Amsterdam, Utrecht en Zuid-Holland. Je voert op die avond 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders. Meer informatie vind je op onze website.De ticketverkoop is geopend. Sommige groepen raken snel uitverkocht, dus wacht niet te lang met boeken. Let op, het is dit keer op een zondagmiddag (14.00 uur) in plaats van op een avond. Reserveer een plaats
 
Wensvader infomoment op 29 maart in Antwerpen van ’t Kwadraat
Op dinsdag 29 maart organiseert ’t Kwadraat opnieuw een wensvader infomoment in Het Roze Huis (Draakplaats 1, 2018 Antwerpen). Ben jij wensvader en wens je meer informatie te verkrijgen over de verschillende mogelijkheden om vader te worden? Op het wensvader infomoment komt de Vlaamse adoptie ambtenaar praten over binnen- en buitenlandse adoptie voor homo’s. Pleegzorg Vlaanderen geeft je meer informatie over pleegouder worden en een medewerker van UZ Gent vertelt je over de mogelijkheden van draagmoederschap. Tevens is Sara Coster van Meer dan Gewenst aanwezig om te spreken over co-ouderschap. Meld je hier aan

Wensouder informatiebijeenkomst op zondag 17 april 2016
Op zondagmiddag 17 april 2016 organiseren we een wensouderbijeenkomst bedoeld voor lesbische stellen, homostellen en singles met een kinderwens.Het wordt een combinatie van veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal vertellen, en er is aandacht voor de juridische kant en wat er uit onderzoek naar roze gezinnen blijkt. De bijeenkomst is bedoeld voor LHB’s met een kinderwens, maar ook zijn hetero’s die een roze gezin willen, zijn van harte welkom! Koop hier je ticket
 
Men Having Babies Conferentie: 6 en 7 mei Brussel
Op 6 en 7 mei 2016 organiseert Men Having Babies voor de tweede maal een conferentie in Brussel. Men Having Babies richt zich op homomannen met een kinderwens, die via draagmoederschap of adoptie in de USA invulling willen geven. In de USA zijn er veel mogelijkheden om als man(nenstel) je kinderwens invulling te geven, die goed aansluiten op de Nederlandse wetgeving. Dit is dan ook een unieke kans om agencies uit de USA te ontmoeten en alle mogelijkheden grondig te bekijken! 
Wil je meer weten? Check de website van Men Having Babies.

Houd verder ons programma in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten.
 

Co-ouderschap
Sinds de oprichting van Meer dan Gewenst is co-ouderschap een veel voorkomende vorm van ouderschap. De vorm waarin het co-ouderschap wordt gegoten is afhankelijk van jezelf en de persoon/personen met wie je dit gezin wilt vormen. Misschien vind je het fijn om dingen van jezelf of je partner terug te zien in je kind(eren) of vind je het belangrijk dat je kind zowel een vader als een moeder heeft (of twee vaders en twee moeders). Misschien wil je graag de zorg en de opvoedingsverantwoordelijkheid delen. Meer weten? Lees alles over de juridische aspecten van de verschillende ouderschapsvormen in onze speciale brochure.


Oproepen en zo!!

Media oproepen
Bij Meer dan Gewenst krijgen we altijd veel media-verzoeken. Ben je media-bereid?
Alle gezinsconstructies zijn welkom! Mail sara@meerdangewenst.nl en vermeld je mobiele nummer, woonplaats en in het kort je situatie en of je media-bereid bent met of zonder beeld.

Oproepjes
Lentekriebels? Voor een gift van 15 euro kan je een oproepje laten plaatsen die een half jaar blijft staan. We controleren voordat we je oproep plaatsen of de inhoud ervan past bij de spelregels die we hebben gesteld. Aan de reacties van onze bezoekers merken we dat het een goed middel is om een mede wensouder of donor te vinden. Wanneer je je oproep doet kan je aangeven wat je precies zoekt, met wie en waar.

Naar de oproepen voor wensouders

Vrijwilliger worden
We krijgen meer en meer aanmeldingen voor de activiteiten die we organiseren. Daar zijn we heel erg blij mee. Dat geeft maar weer eens aan dat Meer dan Gewenst meer dan gewenst is.
Daarom zijn we nu op zoek naar extra actieve of incidentele vrijwilligers. De bestuursleden zijn vrijwilligers, maar we hebben ook actieve vrijwilligers die activiteiten mee helpen organiseren of vrijwilligers die op onze bijeenkomsten hun verhaal vertellen. Ook worden we regelmatig benaderd door de media en zoeken we zelf vaak de publiciteit op. Dit helpt de publieke opinie over roze ouderschap! Heb je interesse? Meld je dan hier aan als vrijwilliger.


Copyright © 2016 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.