Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, mei 2015.
Hallo beste (wens)ouder,
 
Het weer leek begin deze maand al net als het traject om invulling te geven aan je kinderwens! Prachtige zonnige dagen waarop alles mogelijk lijkt, worden afgewisseld met stormachtige deprimerende dagen waarop je je afvraagt of het nog wel wat gaat worden. Gelukkig weten we allemaal dat achter de wolken de zon altijd schijnt!
 
Deze nieuwsbrief lijkt wel een beetje Zuid-Nederland georiënteerd. En terecht, want hoog tijd immers, dat Meer Dan Gewenst eens wat meer buiten de A10 komt. Als je ons wilt helpen door eens een activiteit over/voor roze ouderschap elders in Nederland te organiseren: neem even contact op, want we helpen graag mee met draaiboeken, kennis, sprekers en inhoud om er samen een succes van te maken!
 

In deze nieuwsbrief
 • Draagmoederschap
 • Stichting Alexander zoekt donorkinderen!
 • Komende activiteiten
  • 30 mei - Open dag Geertgen kliniek
  • 30 mei - Met Poink en kids naar de Efteling
  • 7 juni - Wensouderbijeenkomst in Amsterdam
  • 19 juni - Speeddate in België
  • 19 en 20 juni - Roze Zaterdag / Maastricht Colours You
  • 28 juni - Spelen!
  • 28 augustus - Wensouderborrel
 • Roze gastouders gezocht
 • Probeer eens een oproepje!

DraagmoederschapMeer Dan Gewenst heeft begin deze maand geholpen om draagmoederschap ook in België op de agenda te krijgen. We hielpen www.menhavingbabies.org met het organiseren van een conferentie, die in België de lippen behoorlijk losmaakte! Meer Dan Gewenst hoopt dat er in België een regeling voor draagmoederschap komt, die vergelijkbaar is met die in de Verenigde Staten. Eerder dit jaar bepleitte Meer Dan Gewenst hetzelfde al voor de Commissie Wolfsen, die in de loop van 2016 haar rapport aan de Nederlandse regering op moet leveren. Verder lezen...

Stichting Alexander zoekt donorkinderen!Ouders, wie zijn dat eigenlijk? Jij kan als donorkind invloed hebben op een nieuwe wet rondom ‘ouderschap’. Er wordt bij het ministerie van Veiligheid & Justitie namelijk onderzoek gedaan naar een nieuwe wet. Vanuit Stichting Alexander onderzoeken we de mening en ideeën van jongeren rondom ouders. De (anonieme) resultaten hiervan worden gebruikt in het onderzoek van het ministerie. Er zijn 2 bijeenkomsten op 21 mei, dus als je geïnteresseerd bent, meld je dan snel aan! Verder lezen...

Komende activiteiten

30 mei 2015: Open dag Geertgen kliniek 
Heb je je altijd al eens afgevraagd of zwanger worden via een kliniek iets voor jullie is? De Nij Geertgen kliniek organiseert op 30 mei een open dag. Een prima gelegenheid om no-strings-attached kennis te maken met de nieuwe wind die door de Nij Geertgen waait. Verder lezen...

30 mei 2015: Met Poink en kids naar de Efteling
Houd je van een stoere achtbaan en een spookschip of spreken sprookjes je meer aan? Poink nodigt jou en je moeder(s) uit om mee te gaan naar de Efteling op zaterdag 30 mei 2015. Deze activiteit is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen. Verder lezen...

7 juni 2015: Wensouderbijeenkomst
Op 7 juni organiseren we, binnen de A10 ;-), weer een wensouderbijeenkomst in Amsterdam. Als altijd hopen we vooral wensouders te kunnen inspireren met ervaringsverhalen, een inleiding in de juridische do’s en don’ts, en resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar roze ouderschap. En er is gelegenheid om in kleine groepen nader in te gaan op jouw of jullie specifieke vragen.

De kaartverkoop is al open. Koop op tijd een ticket om teleurstelling te voorkomen!
>> Meer informatie en aanmelden 


19 juni 2015: Speeddate in België
Voor onze Belgische nieuwsbrieflezers: op vrijdagavond 19 juni organiseert Sara Coster een wensouder-speeddate in Antwerpen.  
Dit wordt een avond waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten. Het is bedoeld voor holebi’s en singles die op zoek zijn naar iemand om mee te co-ouderen, die een donor zoeken of die donorvader willen worden. Nadere info via saracoster.nl of mail info@saracoster.nl

19 en 20 juni 2015: Roze Zaterdag / Maastricht Colours You
Maastricht kleurt al het hele jaar (al dan niet geïnspireerd door haar inmiddels afgetreden burgemeester, die er immers ook vrij gekleurd op stond). Hoogtepunt is de roze week, die duurt van 14-21 juni. 

19 juni - Wensouderbijeenkomst
Op vrijdag 19 juni organiseert Meer Dan Gewenst om 19:30 een (wens)ouderbijeenkomst. Deze is bedoeld voor zowel roze ouders als roze wensouders. Naast het horen van ervarings-verhalen, een inleiding in juridische mogelijkheden en resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar hoe het met “onze” gezinnen gaat, is deze avond ook een goede gelegenheid voor roze gezinnen uit de regio om ervaringen uit te wisselen. En we sluiten op tijd af voor de feesten die die avond gevierd worden!
>> Meer informatie een aanmelden


20 juni - Roze Zaterdag
Op Roze Zaterdag 20 juni vind je Meer Dan Gewenst natuurlijk op de InfoPromenade. We roepen alle roze gezinnen op om samen met ons mee te lopen in de PrideWalk, die om 13:00 vertrekt uit Wyck (vlak bij het station).
Laat je weten of jullie meelopen? Dan gaan we als groep. De lokale organisatie voorziet ook in kinderopvang.
>> Meer informatie en aanmelden

ColoursCamping
Maastricht is voor veel Nederlanders een best eind rijden, dus waarom zou je Roze Zaterdag vieren als je er ook een Roze Weekeind van kan maken? En slapen kan natuurlijk in een van de vele hotels, maar er wordt ook een ColoursCamping geregeld, vlak bij het centrum van Maastricht!  


28 juni 2015: Spelen!
Voor de kleinsten (0-8 jaar) organiseert Meer Dan Gewenst vanaf 13:00 een speelmiddag in het Griftpark in Utrecht, als onderdeel van de Parkdag van het MidZomerGrachtfestival. De kinderen kunnen zich lekker uitleven op een roze springkussen en dansen op hippe kinderhits, terwijl de ouders gelegenheid hebben om ervaringen uit te wisselen.
Neem vooral ook een picknick-kleed en gevulde mand mee (of koop er pannenkoeken bij de rollende keukens). Er is nog veel meer te doen in het Griftpark, die middag. Kijk maar op www.midzomergracht.nl. De entree is gratis, maar meld je wel even aan! 
>> Meer informatie en aanmelden

28 augustus 2015: Wensouderborrel
Geen speeddate, geen tafeltjes met nummers, geen wisselmuziekje om snel nog wat aantekeningen te maken terwijl je eigenlijk naar het volgende gesprek moet, en geen ingewikkelde schema’s. Gewoon een borrel waarop je andere wensouders kunt ontmoeten. Om je te oriënteren, of te kijken of je iemand of een stel kunt vinden waarmee het klikt. We helpen een beetje door 'naam'bordjes waarop staat wat je wilt, en in welke regio je dat zou willen.
Zet de 28e gewoon vast in je agenda, en reserveer vast een plek.

 

Roze gastouders gezocht! The Experiment in International Living (EIL), een programma van World Learning, zoekt LGBT-gastgezinnen met kinderen in heel Nederland die het leuk vinden om van woensdag 22 juli tot vrijdag 24 juli 2015 een Amerikaanse high school scholier voor een logeerpartij in huis te nemen. De scholieren volgen in Amsterdam het EIL- maandprogramma ‘Gender Equality and Human Rights’. U ontvangt een kleine vergoeding van € 50 voor de kosten van huisvesting en verzorging. Voor meer informatie neem contact op met: Tobias Dörfler, 0625030543, tobias@burogrondig.nl of download de handout
 
Probeer eens een oproepje! Ben je op zoek naar een match? Plaats dan een oproep op onze site!
Wist je dat onze nieuwe website sinds dat we die in gebruik genomen hebben ruim 20.000 keer bezocht is? Dagelijks komen ruim 150 mensen langs op onze website. Van hen is ruim de helft daar voor het eerst. De best bezochte pagina’s zijn de oproepjes. 

Voor een gift van 15 euro kan je een oproepje laten plaatsen die een half jaar blijft staan. We controleren voordat we je oproep plaatsen of de inhoud ervan past bij de spelregels die we hebben gesteld. Aan de reacties van onze bezoekers merken we dat het een goed middel is om een mede wensouder of donor te vinden. Wekelijks krijgen we berichten dat er een match gevonden is! 

Je kunt in je oproep aangeven wat je precies zoekt, met wie en waar. Wat we sinds kort als mogelijkheid hebben toegevoegd is 'dat je je nog aan het oriënteren bent / van gedachten wilt wisselen’. Handig voor als je wat meer mensen zou willen spreken voordat je een specifieke keuze maakt!
 Meer informatie over oproepjes...  

 

Copyright © 2015 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.