Copy
Nieuwsbrief van stichting Meer dan Gewenst, mei 2016.
Dag beste (wens)ouder,
 
Summer is Magic
De weergoden lieten het ons niet geloven de afgelopen tijd, maar de zomer is nu toch echt in aantocht. 
Hoe leuk is het om alvast internet af te struinen naar dat ene fantastische plekje waar jij met je geliefde of met je gezin de vakantie gaat doorbrengen. Ook wij bij Meer dan Gewenst kijken uit naar een mooie zomer. Maar zover is het nog niet. We zijn nog druk in de weer met de voorbereidingen voor de bijeenkomsten in mei en juni. Was je al een tijdje van plan een bijeenkomst bij te wonen, maar kwam het er niet van? Lees dan snel verder, want hieronder vind je data en informatie over de bijeenkomsten die nog gepland staan. Wees er snel bij. Tijdens de bijeenkomsten de laatste twee maanden hadden we te maken met wachtlijsten. En vergeet ook niet regelmatig onze website te bezoeken. Daar vind je het allerlaatste nieuws. Veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief
  • Laatste nieuws
  • Komende activiteiten
  • Mogelijkheden voor wensouders – In deze nieuwsbrief aandacht voor donorschap
  • Oproepen en zo!!

Nieuwste onderzoek van Henny Bos, bestuurslid Meer dan Gewenst, krijgt volle aandachtSamenvatting van het onderzoek
Gebruik makend van de National Survey of Children’s Health dataset 2011-2012 (VS), vergeleken de onderzoekers echtgenoot/partner relaties en ouder-kind relaties (familie relaties), stress van ouders, en uitkomsten van kinderen op algemene gezondheid , emotionele problemen, omgaan met stress (coping),  en leergedrag in huishoudens van homo (vrouwen) versus hetero ouders met biologische nakomelingen. Ze toetsten of er verbanden waren tussen familie relaties, ouder stress, en uitkomsten van kinderen verschillend voor de twee soorten huishouden. Ze vonden dat kinderen van lesbische ouders en hetero ouders geen verschillen lieten zien in uitkomsten, ondanks dat lesbische ouders vaker aangaven last te hebben van ouder stress.

Het tijdschrift Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics heeft het artikel uitgekozen om extra aandacht aan te geven in het laatste issue. Zo is er een extra commentaar geschreven door dr. Nathaniel Frank, is er een promo video op de site van het tijdschrift geplaatst, heeft Kluwer een extra persbericht de deur uit gedaan en besteedde het Williams Institute (UCLA) er aandacht aan. Daarnaast is het breed verspreid in de pers en media in de VS als tegenwicht tegen menig conservatief geluid Het is duidelijk dat dit onderzoek een belangrijke positieve bijdrage levert aan de acceptatie van LGBT ouderschap en de discussie daarover!
Wil je hier meer over lezen? Op onze website kun je het gehele onderzoek downloaden.


Bericht geboorte 5de speeddate baby komt binnen tijdens laatste speeddate

Soms kan je niet in toeval geloven: voordat de speeddate van 20 maart begon waren er vier kinderen geboren en vier op komst, en aan het eind van de bijeenkomst waren er al weer vijf geboren en drie op komst. En sinds de geboorte van nummer 5, zijn er al weer twee speeddate baby's geboren. En de 8ste is op komst. Wat een geweldig nieuws!

Steeds meer wensouders weten hun weg te vinden naar de speeddates voor wensouders van Meer dan Gewenst met meer dan gewenst resultaat. Wil je weten hoe zo’n speeddate gaat? Lees dan eens het mooie verslag van fabmama.


Komende activiteiten in 2016
Eerste kinderwens-speeddate in Nijmegen voor regio Gelderland-Overijssel-Brabant-Limburg
Op vrijdagavond 27 mei 2016 organiseert Meer dan Gewenst een speeddate voor wensouders uit Oost- en Zuid-Nederland. Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een donor, of wil je donor worden? Kom dan naar de speeddate! Bij deze speeddate in Nijmegen focussen we op regio’s Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Je voert op die avond gesprekken met meerdere wensouders. Donoren die wat verder weg wonen zijn ook van harte welkom! Wil je je aanmelden? Check onze website voor meer informatie.

Kennismakingsborrel voor wensouders op vrijdag 10 juni 2016
Heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar iemand om die wens samen mee te vervullen? Op vrijdagavond 10 juni organiseren we een borrel waar wensouders andere wensouders kunnen ontmoeten. Homo, lesbisch, bi of single. Voor co-ouderschap of donor-constructie. Uit het hele land.
Je zit niet gepland volgens een schema aan een tafeltje zoals bij een speeddate. Maar d.m.v. stickers kun je zien uit welke plaats andere wensouders komen en kun je zelf gesprekken met elkaar aanknopen. Reserveer een plaats.

Tip: Je kunt om een geschikte mede-wensouder te vinden ook een oproep op onze website plaatsen. Voor een gift van 15 euro kan je een oproepje laten plaatsen die een half jaar blijft staan. We controleren voordat we je oproep plaatsen of de inhoud ervan past bij de spelregels die we hebben gesteld.
 
Speeddate voor wensouders Vlaanderen
Op vrijdagavond 17 juni organiseert Sara Coster een kinderwens-speeddate voor holebi's en singles in Belgie. Ben je homo, lesbisch, bi of sinlge en heb je een kinderwens? Ben je op zoek naar een co-ouder of een gekende donor (met rol) of wil je zelf donor met een rol in het leven van het kind zijn? Geef je dan op voor deze kinderwens-speeddate in Antwerpen.

 
Donorschap
Om zwanger te worden zonder een mannelijke partner heb je een donor nodig. Voor vrouwen die een donor zoeken of mannen die donor willen zijn, zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je meer weten hierover? Op onze website lees je over de verschillende typen donoren en waar je allemaal rekening mee moet houden gedurende je zoektocht.


Oproepen en zo!!

Media oproepen
Bij Meer dan Gewenst krijgen we altijd veel media-verzoeken. Ben je media-bereid?
Alle gezinsconstructies zijn welkom! Mail sara@meerdangewenst.nl en vermeld je mobiele nummer, woonplaats en in het kort je situatie en of je media-bereid bent met of zonder beeld. Op onze website kun je de huidige media-vezoeken lezen.


Wie wil helpen met onze website en social media?

Het gaat goed met Meer dan Gewenst! Steeds meer mensen weten ons te vinden. Onze website en social media spelen hierin een belangrijke rol. Zo trekt onze site zo’n 150 bezoekers per dag. We vinden het dan ook belangrijk om online goed vertegenwoordigd te zijn.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken versterking van meerdere vrijwilligers voor een aantal onderdelen van onze website en ons YouTube en Pinterest kanaal. Heb je ervaring met het onderhouden van websites (bij voorkeur WordPress) en lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan bij ons aan! We zoeken vrijwilligers die hier wekelijks tijd voor vrij willen maken. Vooraf maken we even kennis om te kijken of het klikt en krijg je een uitleg over ons content management systeem.


 


Copyright © 2016 Stichting Meer dan Gewenst, Alle rechten voorbehouden.