Copy
Svensk temadag søndag 23. august
View this email in your browser
Førstkommende søndag 23. august blir det svensk temadag på Krøderbanen. Anledningen er at vi i år har fått hjelp fra våre naboer i øst til å holde dampdriften i gang på Krøderbanen.
          Krøderbanens innleide svenske damplokomotiv E2 1122.  Foto: Pål Stian Wahlquist.

SVENSK TEMADAG - SØNDAG 23. AUGUST

Søta bror har mange ganger kommet med en hjelpende hånd til oss nordmenn, og Krøderbanen er intet unntak. Situasjonen så mørk ut for oss etter fjorårssesongen, med begge de store damplokomotivene ute av drift, og hvor det viste seg å være nødvendig med store og tidkrevende revisjonsarbeider.

Takket være velvillig innstilling fra Järnvägssällskapet Åmål-Årjängs Järnväg (JÅÅJ) og med mange forberedende aktiviteter, kunne vi i pinsen ta i mot deres E2-lokomotiv nr. 1122 for tjeneste på Krøderbanen. Lokomotivet er like gammelt og omtrent like stort og kraftig som Krøderbanens største damplokomotiv nr. 236, og det er derfor godt egnet til å trekke de lange søndagstogene på Norges lengste museum. Lokomotivet er leid inn for en fireårsperiode.

Som takk for hjelpen, vil vi sette et skikkelig svensk preg på årets nest siste kjøresøndag. Det svenske damplokomotivet er selvfølgelig hedersgjesten under markeringen. Det vil få spesiell oppmerksomhet, sammen med representanter fra JÅÅJ.

SVENSKER REISER GRATIS OG VIP-PARKERING FOR SVENSKE BILER

Alle svensker reiser naturligvis gratis med veterantogene denne dagen. I utgangspunktet fordres svensk statsborgerskap (gyldig pass), men plettfri svensk uttale (ikke svorsk) kan kompensere for dette!

Ankommer du oss i en svenskprodusert bil tilbyr vi VIP-park
ering både på Vikersund og Krøderen stasjoner. Veteranbiler av typen Volvo og Saab vil få hedersplassene.

SVENSK MENY OG MUSIKK

Trillevognserveringen i damptogene besørges selvfølgelig av svensktalende betjening, og blant varene som tilbys finner du kanelbullar och lingondryck. Utekafeteriaen på Krøderbanen følger opp med å tilby köttbullar med potastismos.

I togpausen på Krøderen blir det en kokurranse om hvem som holder ut lengst med hodet i en bøtte med de tradisjonelle nasjonale rettene surströmming og gammelost. Vinneren får beholde ingrediensene, slik at de kan nytes i ro og mak!

På Krøderen stasjon blir det framvisning av
skinnebussen Gamla fra 1928, også den med svensk opphav.

Bli heller ikke forundret om svenske flagg vaier på stasjonene eller om «Du gamla, du fria» og utvalgte svensktopper spilles over høyttaleranlegget!

Rutetider og nærmere informasjon ligger på våre nettsider: kroderbanen.no og Svensk temadag

TOG, BÅT OG EVENTYR

Søndag arrangeres det også rundtur med damptog, båten Kryllingen og veteranbuss til "kråkeslottet" og eventyrmuseet Villa Fridheim. Turen starter med damptog fra Vikersund kl. 12.15. Nærmere informasjon om denne turen ligger på våre nettsider: Tog, båt og eventyr.
 

Klikk her for å laste ned aktuelle foto i høy oppløsning:
Damplokomotiv E2 1122 - Foto: Pål Stian Wahlquist
Svensk flagg
Volvo PV 1958 - Foto:
Lars-Göran Lindgren


Välkomna!

Med hilsen
Krøderbanen
Anders Linnerud
PR-ansvarlig

Tlf. 450 65 452
E-post: kroderbanen@njk.no
Copyright © 2015 Museet Krøderbanen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp