Copy
View this email in your browser

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ "AWARE"


THE "AWARE" CAMPAIGN BEGINS
Συμφωνίας Επιδότησης με στόχο το κυπριακό κοινό να ευαισθητοποιηθεί σε ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό και τη μετανάστευση, ενισχύοντας ταυτόχρονα το αίσθημα αποδοχής της διαφορετικότητας, έχει υπογραφεί χθες στα γραφεία της Υπεύθυνης Αρχής. 
Η υπογραφή έγινε μεταξύ Υπεύθυνης Αρχής (Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων) και Τελικού Δικαιούχου, Opinion and Action Services Ltd. 
Μέσα από το έργο θα γίνει προσπάθεια για ενίσχυση του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της καταπολέμησης των ρατσιστικών τάσεων στην τοπική κοινωνία. Το έργο περιλαμβάνει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους και ενέργειες, ως τα βασικά εργαλεία για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης. Οι ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική προώθηση του έργου, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά συνέδρια, διαλέξεις, άλλες εκδηλώσεις και παρουσία στα ΜΜΕ.
Η συμφωνία έχει προϋπολογισμό €250.000,00 και θα υλοποιηθεί σε περίοδο διάρκειας 12 μηνών. 
Ο Τελικός Δικαιούχος του έργου έχει επιλεγεί μέσω διαδικασίας Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων, η οποία προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το εν λόγω Ταμείο της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπεύθυνη Αρχή 
Ταμείων Εσωτερικών Υποθέσεων
 
Ακολουθήστε μας στα Social Media  Follow us on Social Media
Cyprus Aware
Cyprus Aware
@cyprusaware
@cyprusaware
#cyprusaware
 
Σύντομα θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα της Eκστρατείας AWARE | The website of the AWARE campaign will be launched soon
Εναρκτήρια Δημοσιογραφική Διάσκεψη
Opening Press Conference
 
Εντός Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια δημοσιογραφική διάσκεψη για την εκστρατεία "Aware" όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι επερχόμενες δράσεις της εκστρατείας.

The opening press conference for the "Aware" campaign will take place in January to present the goals and upcoming activities of the campaign. 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.
More information will follow.
When the words fall silent, pictures fill in the gap of human tragedies | Όταν οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν αποδίδονται με λέξεις,οι εικόνες καλύπτουν το κενό #Cyprus #migrantcrisis #refugees
5.000 μετανάστες πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο Θάλασσα to 2016, σε σύγκριση με 3.800 το 2015. Ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο και δείτε τις πιο δυνατές φωτογραφίες της χρονιάς που αφορούν την προσφυγική κρίση.

A record 5,000 migrants are believed to have drowned in the Mediterranean Sea in 2016, compared with 3,800 in 2015. Follow the link below and see the year's most powerful photos of the migrant crisis
 
http://www.ibtimes.co.uk/years-most-powerful-photos-migrant-crisis-1596896?utm_source=social&utm_medium=twitter&utm_campaign=/years-most-powerful-photos-migrant-crisis-1596896
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκστρατεία «Aware»
για την αποδοχή, τον σεβασμό και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας 
Με τον κεντρικό τίτλο "Aware" αρχίζει στην Κύπρο μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για γνωριμία, σεβασμό και αποδοχή των μεταναστών, προσφύγων και αιτητών ασύλου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης που θα υλοποιηθεί στην Κύπρο, αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποδοχή και στήριξη της ομαλής ένταξης των ανθρώπων από τρίτες χώρες που ζουν στην Κύπρο, τυγχάνουν διεθνούς προστασίας (άσυλο) ή εργάζονται νόμιμα ως μετανάστες.
Την εκστρατεία ενημέρωσης “Aware” ανέλαβαν οι Σύμβουλοι Στρατηγικής και Επικοινωνίας Opinion & Action Services Ltd και θα υλοποιηθεί με συστηματική πληροφόρηση, εκδηλώσεις και συνέργειες με φορείς της κοινωνίας και των κοινοτήτων των προσφύγων και μεταναστών, με έμφαση στη νέα γενιά και το ευρύ κοινό.
Η εκστρατεία ενημέρωσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Θα προβάλει επίσης το σύνολο των έργων που υλοποιούνται στην Κύπρο από οργανισμούς και φορείς με στοχο την ενίσχυση του αισθήματος αποδοχής της διαφορετικότητας και, κατ’ επέκταση, των πολιτικών ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην κοινωνία της Κύπρου.
Η εκστρατεία "Aware” θέλει να καταστήσει το ευρύ κοινό και τους νέους, συμμέτοχους στην προσπάθεια για αλληλοσεβασμό, αποδοχή της διαφορετικότητας και καταπολέμηση των κρουσμάτων ρατσισμού, με εφόδια τη γνώση και τη γνωριμία με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Περιλαμβάνει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, ως βασικά εργαλεία για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης.  Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κυκλοφορία ενημερωτικών δελτίων και ρεπορτάζ, βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και πανεπιστήμια, διαδραστικά συνέδρια, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις.
Το πολυδιάστατο μεταναστευτικό και προσφυγικό φαινόμενο απασχολεί έντονα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο και τα Κράτη Μέλη και τις κυβερνήσεις της. Πρόσφατα δραματικά διεθνή γεγονότα στην περιφέρεια της ΕΕ έχουν καταστήσει το ζήτημα εξαιρετικά επίκαιρο, με σαφείς προεκτάσεις στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε το ρ πορτάζ για την εκστρατεία "AWARE" στην εκπομπή του Σίγμα "Μια Βαλίτσα Γεύσεις" 

Watch the reportage for the "AWARE" Campaign on Sigma TV show "A suitcase full of flavors"

Twitter
Facebook
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Media Coordinator Limassol Integration Programme, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list