Copy
Our Monthly Newsletter
03.04.2017
https://www.facebook.com/cyprusaware/
https://twitter.com/cyprusaware

“AWARE” SOCIAL MEDIA CHALLENGE

Μπορείς να γίνεις και εσύ συμμέτοχος!
Ανάδειξε την πολυπολιτισμική Κύπρο

 
Αν θέλεις να συμβάλεις κι εσύ στην προώθηση αποδοχής της διαφορετικότητας, του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας στην Κύπρο και να υποστηρίξεις την ομαλή ένταξη των προσφύγων, αιτητών ασύλου και μεταναστών στην κοινωνία μας, μπορείς να πάρεις μέρος στον πρωτότυπο διαγωνισμό της εκστρατείας “AWARE” - Social Media Challenge!
 
Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ TABLET!

H Ομάδα της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «AWARE» ανακοινώνει την έναρξη του “AWARE” Social Media Challenge και καλεί το κοινό, και κυρίως τους νέους, να επιστρατεύσουν  τη φαντασία και το δημιουργικό τους ταλέντο:

-  Να βγάλουν μια φωτογραφία ή να τραβήξουν ένα βίντεο που να προβάλει  ένα ιδιαίτερο στοιχείο πολυπολιτισμικότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας από το περιβάλλον τους. Μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις! Πόσο μάλλον ένα έξυπνο ή δημιουργικό βίντεο.
- Ακολούθως να ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εκστρατείας “AWARE” τη φωτογραφία ή το video της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #cyprusaware και αναφέροντας την ιστοσελίδα της εκστρατείας www.cyprusaware.eu
- Παράλληλα θα πρέπει να προσκαλέσουν τουλάχιστον 1 φίλο/φίλη τους να λάβει μέρος κι εκείνος/η  στον διαγωνισμό.

Στην ιστοσελίδα «AWARE» οι επισκέπτες μπορούν να λαμβάνουν  περαιτέρω ενημέρωση στα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου στην κυπριακή κοινωνία. Μπορούν επίσης να πληροφορούνται και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της εκστρατείας: συνέδρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις.
O διαγωνισμός θα διεξαχθεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στο:

Instagram:
https://www.instagram.com/awarecyprus/  
Facebook:
https://www.facebook.com/cyprusaware  και
Twitter:
https://twitter.com/CyprusAware  της Εκστρατείας AWARE.

 

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας και η φωτογραφία του θα αναρτηθεί σε όλα τα Social Media της Εκστρατείας!  

Η βράβευση του καθώς και η απονομή της τιμητικής πλακέτας “ Aware Social Media Challenge Award” θα πραγματοποιηθεί στο τελικό συνέδριο της Εκστρατείας.


Κεντρικό μήνυμα του “AWARE” Social Media Challenge είναι το «Μπορείς να γίνεις και εσύ συμμέτοχος» σε μια ανοιχτή κοινωνία!
  
 Εκστρατεία "AWARE" για τους πρόσφυγες
και τους μετανάστες


Οι μεγάλες προκλήσεις για την ομαλή ένταξη
Η σύγχρονη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική της Κύπρου 
 
Στις κορυφαίες σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος στην προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης και της ομαλής ένταξης στην κοινωνία υποδοχής, των προσφύγων, αιτητών ασύλου και μεταναστών εστίασαν ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και
ο επικεφαλής της UNHCR στην Κύπρο Ντάμπτου Ντεσαλέιν, κατά την παρουσίαση της Εκστρατείας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης «AWARE».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

LINE Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ AWARE!

Online ενημέρωση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

www.cyprusaware.eu

 
Ένας νέος διαδικτυακός χώρος για την προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα, είναι πλέον έτοιμος να ενημερώσει το κοινό για το πολύ επίκαιρο ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.
Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για όλα όσα αφορούν το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, με πληροφορίες, ειδήσεις και βίντεο από την τοπική και διεθνή επικαιρότητα αλλά και ροή ειδήσεων από τις σελίδες μας στα  social media.

 
Η εκστρατεία “AWARE!” Σέβομαι - Αποδέχομαι - Συμμετέχω συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκστρατεία που πραγματοποιείται σε παγκύπριο επίπεδο για θέματα που αφορούν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και αιτητές ασύλου.

Μέσω της ιστοσελίδας «AWARE» μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις της εκστρατείας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαδραστικά σεμινάρια σε σχολεία και πανεπιστήμια, Μαθητικό Συνέδριο, Συνέδριο Νεολαίας και μια μεγάλη εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόσφυγα.
Η σελίδα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφικό υλικό από όλες τις δραστηριότητες της δράσης καθώς και ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θα παραχθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας.

Κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας: «Μπορείς να γίνεις και εσύ συμμέτοχος»! Μέσω τις ιστοσελίδας λοιπόν, έχετε την ευκαιρία να γίνετε και εσείς ενεργά μέλη στο έργο μας, συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό μας ερωτηματολόγιο και συμμετέχοντας στις δράσεις μας.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ UNHCR:  ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΣΥΡΙΑ
 
6 χρόνια πολέμου συμπληρώνονται φέτος
 
Kαθώς πλησιάζει ένα ακόμα τραγικό ορόσημο στον ολέθριο πόλεμο της Συρίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τη γενναιόδωρη στήριξή της, ώστε να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι συνεχείς και αφόρητες κακουχίες που περνούν εκατομμύρια αθώοι άμαχοι στη χώρα τους και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕ ΖΩΗΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ AWARE

Μαζί με τους νέους για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό

 
Με το προσφυγικό ακόμα στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων αλλά και την παγκόσμια κατακραυγή κατά του ρατσισμού και των προκαταλήψεων, η ομάδα “AWARE” συνεχίζει την μεγάλη παγκύπρια δράση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας η Αποδοχή, ο Σεβασμός και η Συμμετοχή στον αγώνα κατά των διακρίσεων και βασικός της στόχος ένας καλύτερος κόσμος για όλους.
 
Οι μαθητές των σχολείων Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίου, Λύκειο Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, σχολείο Forum καθώς και οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι οι νέοι είναι η ελπίδα για την εξάλειψη του ρατσισμού και των προκαταλήψεων. Παρακολούθησαν με προσοχή τα σεμινάρια που είχαν ως βασικό περιεχόμενο την επεξήγηση των όρων μετανάστης-πρόσφυγας/αιτητής ασύλου και εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους και την προοδευτική τους σκέψη. Συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό διάλογο, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα βίντεο που προβλήθηκαν ως αφορμή για περαιτέρω συζήτηση.

Καταληκτικό κομμάτι των σεμιναρίων αποτέλεσε ένα βιωματικό εργαστήρι, στο οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαρία κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού βιωματικής απεικόνισης της κοινωνίας και των μειονοτήτων και να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Η εκστρατεία “AWARE!” Σέβομαι - Αποδέχομαι - Συμμετέχω συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Κεντρικός πυλώνας της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο των νέων όσο και της κοινής γνώμης για τους πρόσφυγες/αιτητές ασύλου και τους μετανάστες.
TΑ VIDEOS TOY MHNA
Τι κοινό μπορεί να έχουν δύο άγνωστοι σε μια αποβάθρα τρένου; Μια τυχαία συνάντηση φέρνει στην επιφάνεια στερεότυπες αντιλήψεις, παγιωμένες συμπεριφορές αλλά και αλήθειες που ορισμένοι επιλέγουν να αγνοούν. Παρακολουθήστε το video που επιλέξαμε για εσάς:
Η ιστορία του Willy Totoro από το Κονγκό!
 
.         ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

            Εντατικοποιούνται οι δράσεις της Εκστρατείας «ΑWARE»
«Εκπαίδευση για ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων»
 


«Κανείς δεν γεννιέται, μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος,
την καταγωγή ή τη θρησκεία του» είχε πει κάποτε ο  Nelson Mandela, παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
.         H ΑNGELINA JOLIE ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ LSE
  

      Σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τις γυναίκες, την ειρήνη
και την ασφάλεια
«Εκπαίδευση για ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων»

“Είμαι λίγο νευρική, ελπίζω να τα πάω καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα” είπε η 41χρονη Αντζελίνα Τζολί απευθυνόμενη στην κατάμεστη από φοιτητές του μεταπτυχιακού μαθήματος “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια”1  του βρετανικού Πανεπιστημίου LSE (London School of Economics).

Η ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία συνίδρυσε την διεθνή πρωτοβουλία για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων (PSVI), δοκιμάστηκε σήμερα σε έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από τους συνηθισμένους της καριέρας της, αυτόν της καθηγήτριας Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο των νέων της εκπαιδευτικών της καθηκόντων η Τζολί αναμένεται να δίνει διαλέξεις και να συμμετέχει σε εργαστήρια και δημόσιες εκδηλώσεις του τμήματος, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει και την έρευνα πάνω στο αντικείμενο αυτό. Το συγκεκριμένο μάθημα βοηθά τους φοιτητές να αναπτύξουν στρατηγικές για την προώθηση της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της συμμετοχής γυναικών σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Σε παλιότερη συνέντευξή της, με αφορμή την ένταξή της στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου με την ιδιότητα της επισκέπτριας – καθηγήτριας, η Τζολί είχε δηλώσει πως «είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι διευρύνουμε την συζήτηση για το πώς θα προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και θα τερματίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται δυσανάλογα σε βάρος των γυναικών, όπως η σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου»

Η Τζολί, εκτός από το LSE, θα διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια και σε ανάλογο πρόγραμμα στη Χάγη καθώς και στο Ινστιτούτο Georgetown.
 
Copyright © 2017 Media Coordinator AWARE Campaign, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted to our mailing list or website.

Our mailing address is:
Media Coordinator AWARE Campaign
-
-
Nicosia -
Cyprus

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Media Coordinator Limassol Integration Programme · 8 Ekaterinis Kornarou, Nicosia 2108 · - · Nicosia 2108 · Cyprus