Copy

Yoga and Relaxation Pre & Postpartum. Lava Newsletter May 2018

View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:

 • Lava respecteert je privacy. Onze privacyverklaring!
 • In Utero filmscreening
 • Getuigenissen
 • Schrijf je in: Mindful bevallen met je partner, 23 juni 2018, Kraamvogel Antwerpen
 • Nieuwe data cursusaanbod Sint Niklaas: terugkom-momenten, mama-baby yoga en zwangerschapsyoga
 • Oproep: Heb je een keizersnede-bevalling gehad? Deel je ervaring!
 • 9 things I wish my husband had known before we brought baby home
 • Vrouwen hebben een jaar nodig om te herstellen na de bevalling
Lava Privacyverklaring
Lava hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en dat jouw privacy wordt gerespecteerd. In onze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over welke gegevens we verzamelen en hoe we omgaan met persoonsgegevens. We doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lava houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

Je ontvangt deze mail omdat je bent geabonneerd op de nieuwsbrieven van Lava. Dat wil zeggen dat je ons daarvoor in het verleden de toestemming heeft gegeven. We namen immers toen ook jouw privacy serieus. En dat blijft uiteraard ook nu zo. Wil je onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven onderaan deze nieuwsbrief.

Uiteraard hopen we dat we jou ook de komende jaren nog verder mogen informeren over onze inspanningen voor betere geboortes in Vlaanderen o.a. door ons aanbod rond yoga, relaxatie, massages en craniosacraaltherapie pre- en postnataal, via onze nieuwsbrief en de website http://www.lava-web.net. Daar vind je u ook onze vorige nieuwsbrieven, en dan weet je meteen wat je mist als je nu uitschrijft!

Heb je en specifieke vraag of opmerking over de verwerking van jouwpersoonsgegevens, dan kan je deze kwijt via inesrothmann@hotmail.com.
In Utero Filmscreening

Op zaterdag 9 juni (17-19u) organiseert Lava een filmscreening van "In Utero" – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij. ‘In Utero’ toont aan de hand van interviews, culturele mythes, populaire films en technologische trends hoe belangrijk de periode in de baarmoeder is voor het verdere leven. Je kunt de trailer hier zien. Dit alles in een gezellige sfeer in de woonkamer van Lava bij een hapje en een drankje. De plekken zijn beperkt, schrijf je dus snel in! Plaats: Lava, Meerlenhoflaan 89, 2660 Hoboken. Prijs: 10,00 euro.
Ik schrijf me !
"Ik wou je nog laten weten dat ik wel echt veel aan de yoga heb gehad! De bevalling is heel vlot verlopen. Ik heb heel lang thuis weeën kunnen opvangen door gewoon heel rustig naar mezelf te luisteren. En dat was tot dan toe zeker niet één van mijn sterkste punten :). De yoga heeft er dus wel echt goed aan gedaan!" Sanne. Meer getuigenissen vind je op onze website.
Mindful bevallen met je partner: zaterdag 23 juni, 13-18u, Kraamvogel Antwerpen.
Tijdens deze workshop krijg je heel praktische does en don'ts over hoe je je bevalling op een meer bewuste, ontspannen en natuurlijke manier kunt beleven met veel aandacht voor hoe je kunt omgaan met de intensiteit van de weeën en de rol die je partner kan spelen tijdens de bevalling. We oefenen de belangrijkse arbeidshoudingen en andere technieken zoals ademhaling, massage en mindfulness. Dit alles samen met je partner. Laat je overtuigen waarom je deze workshop niet mag missen door een reeks getuigenissen. Een ideale aanvulling op je weekelijkse lessen met nog meer theorie en praktijk. Mocht je partner niet aanwezig kunnen zijn, kun je deze workshop prima alleen volgen of je brengt een andere dierbare persoon mee. Meer info.
Ik schrijf me in!
Zwangerschapsyoga, 8-wekenreeks, vanaf 5 sept, Vita Nova Sint Niklaas.
Zwangerschapsyoga is een weg naar ontspanning van lichaam en geest, vitaliteit en evenwicht. Samen bouwen we draagkracht en veerkracht doorheen je zwangerschap op. We ondersteunen je in de voorbereiding op een actieve en normale bevalling. Je krijgt een inleiding tot veilige zwangerschapsyogaoefeningen die de arbeid en het baren bevorderen. Tevens leer je andere technieken (zoals ademhaling, mindfulness, massage) die je helpen om met de intensiteit van de weeën om te gaan en de bevalling op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Een ideale manier om op wekelijkse basis zwangerschapsyoga te beoefenen. Meer info.
Ik schrijf me in!
Mama-baby Yoga
 • 25 mei, 1+8 juni, Lava, Antwerpen, vrijdags, 10-11u15. Meer info.
 • 26 mei, 2+9 juni, Kraamvogel, Antwerpen, zaterdags, 13-14u.  Meer info.
 • 5+12+19+26 sept, Vita Nova, Sint Niklaas, woensdags 10-11u15. Meer info.
 • 3+10+17+24 okt, Vita Nova, Sint Niklaas, woensdags 10-11u15. Meer info.
Ik schrijf me in!
Terugkom-Moment: Het leven na de geboorte; 22 sept, 10u30-12u30, Vita Nova, Sint Niklaas.
Samen even stil staan bij je bevallingservaring en het leven na de geboorte van jullie baby.
Heb je behoefte om andere mama's weer terug te zien, mekaar te sterken, ervaringen uit te wisselen over de fijne dingen, de moeilijke dingen, hoe je mindfulness ook in je dagelijkse leven verder kunt toepassen, ...?
Dit alles onder begeleiding, in de gezellige, nieuwe praktijk van Vita Nova, bij een kopje thee.  Meer info.
Ik schrijf me !
Shantala Babymassage, 7+14+21 sept, Antwerpen, vrijdags, 11u45-12u45
Liefdevol lichamelijk contact is onmisbaar voor de gezonde ontwikkeling van baby’s en peuters. Babymassage is een heerlijke manier om samen met je baby te genieten en jullie band te versterken. Babymassage is vooral heel leuk om te doen maar ook een mooie manier om liefde, geborgenheid en zelfvertrouwen aan je kindje te ven. Tevens kun je klachten als buikkrampjes, onrust en huilen verlichten en bijdragen aan een beter slaap. Je stimuleert de zintuigen en het lichaamsbewustzijn. En nog een pluspunt ..Meer info.
Ik schrijf me in!
Keizersnede-Bevalling: Deel je ervaring!
Een keizersnede-bevalling - gepland of ongepland - is een ingrijpende ervaring voor moeder, kind en partner. Lava wil de verschillende bevallingservaringen met keizersnede verzamelen en hieruit lessen trekken voor ons prenataal yoga en mindfulness aanbod voor mama's. Tevens willen we in kaart brengen of en hoe in Vlaanderen reeds gebruik gemaakt wordt van de "zachte keizersnede bevalling (gentle c-sectio). Ben je bereid om gedurende 1u30 tijd vrij te maken om jouw ervaring in een persoonlijk gesprek te delen, neem contact met ons op. We kunnen ontmoeten ofwel in jouw (thuis-)omgeving of op een andere plek. Als tegemoetkoming ontvang je een gratis sessie craniosacraaltherapie t.w.v. 60 euro.
Ik neem graag deel!
9 things I wish my husband had known before we brought baby home
Enkele schitterende tips voor de toekomstige papa's ná de bevalling over hoe je mama en baby kunt ondersteunen. Lees meer.
Vrouwen hebben een jaar nodig om te herstellen na de bevalling

Voor veel mensen is het overdreven om te zeggen dat een vrouw een jaar nodig heeft om te herstellen van een bevalling. Een recent onderzoek maakt het echter heel duidelijk. Zes weken zwangerschapsverlof voldoet niet aan de werkelijke behoeften van een moeder die zojuist een kind op de wereld heeft gebracht... Lees meer.

Copyright © 2018, Lava, All rights reserved. Our website: www.lava-web.net. Our mailing address is: inesrothmann@hotmail.com.
Want to change how you receive these emails? You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lava · Meerlenhoflaan 89 · Hoboken 2660 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp