Copy

Yoga & Mindfulness Pre & Postpartum.
Lava
Newsletter February 2019

View this email in your browser
In deze nieuwsbrief
  • Lessenrooster vanaf maart 2019
  • Baby Yoga Teacher Training (5-9 april 2019): Schrijf je in of stuur info door naar een vriend(in)!
  • Baby Yoga in de kijker – Wat is het en wat kan het voor mij en mijn baby betekenen? 
  • Ander nieuws in de kijker
Lessenrooster vanaf maart 2019
Ik schrijf me in!
Baby Yoga Teacher Training (5-9 april 2019): Schrijf je in of stuur info door naar een vriend(in)!
Interesse om een competente Baby Yoga Teacher te worden? Deze Teacher Training bestaat uit Baby yoga level 1 (3 maanden tot pre-mobiele baby's) en Baby yoga level 2 (mobiele baby's, 9-18 maanden) en wordt in het Engels gegeven. De opleiding omvat 5 trainingsdagen en vereist verschillende (praktijk-)opdrachten volgend op de trainingsdagen om een diploma te verkrijgen. We werken in kleine groepen. Lava is trots om dit te mogen doen in samenwerking met Birthlight. Birthlight werd opgericht door Francoise Freedman en zet zich al meer dan 30 jaar in voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen en hun gezinnen, vanaf de conceptie tot en met het derde jaar. Voor deze Teacher Training halen we één van haar meest gerenommeerde docenten naar België –Kirsteen Ruffel. De trainingen vinden plaats in het Expertisecentrum de Kraamvogel vzw.
Baby Yoga in de kijker – Wat is het? Wat kan het voor mij en mijn baby betekenen?
Ben je benieuwd of baby yoga wel iets is voor jou en je baby?
Vaak krijg ik vragen/opmerkingen zoals: Ik wil wel ontspannen en langzaam weer kracht en energie opbouwen, maar wat als mijn baby veel weent, onrustig is of honger heeft? Zijn baby’s niet te klein voor yoga? 
Ontdek in deze blog wat baby yoga voor jou kan betekenen:
  • Wat is baby yoga?
  • Voordelen van baby yoga
  • Wat doen we juist in de lessen?: Leuke introvideo en oefeningen voor thuis
  • Studie die aantoont dat baby-yoga stress verminderd bij ouders en baby’s
  • Enkele getuigenissen
Ik schrijf me in!
Ander nieuws in de kijker
Time4Change: Ines gaat onderzoek doen in de geboortezorg. 1000xdank aan alle ouders en kinderen om aan het verhaal van Lava mee te bouwen
Vanaf maart 2019 ga ik naast mijn activiteiten binnen Lava ook onderzoek in de geboortezorg doen als wetenschappelijk medewerker van de Vlaamse beroepsorganisatie voor vroedvrouwen (VBOV). Dat vind ik fantastisch nieuws om met jullie te delen :-). Dan kan ik nog meer helpen bijdragen tot betere bevallingsomgevingen, - ervaringen en - uitkomsten in Vlaanderen.
1000xdank aan alle mama’s, papa's en kinderen die ik over de jaren heen heb mogen begeleiden met zwangerschapsyogamindfulness en relaxatie. Jullie getuigenissen en verhalen over de grote en de kleine dingen van het ouderschap geven me elke dag vleugels en helpen mee het verhaal van Lava te schrijven!!!! 
Ik ben dankbaar voor de inspirerende 7 jaar bij Coopkracht, waar ik tot nu toe werkte naast Lava. Trots om de coöperatieve beweging mee te hebben mogen steunen en voor het vertrouwen om de dagelijkse leiding van deze fantastische netwerkorganisatie te hebben mogen doen. Samen met zoveel bewust in het leven staande, maatschappelijk geëngageerde mensen.
Hurkhouding tijdens arbeid en bevallen
Fantastische illustratie waarom "hakken naar beneden en voeten op heupafstand" een enorm verschil maken tijdens de arbeid. Want dit leidt tot meer ruimte aan de bekkenuitgang en dat is bevorderlijk in de tweede fase van de arbeid. (Bron: Evolve Full Spectrum Doula, Photo cred:Jilian Nicol)
Navelstreng laten uitkloppen bevordert hersenontwikkeling baby
Een vertraging van vijf minuten in het vastklemmen van de navelstreng van gezonde zuigelingen leidt tot een toename van ijzeropslag en hersenmyelineproducten in gebieden die belangrijk zijn voor de functionele ontwikkeling in het vroege leven, heeft een nieuwe verpleegkundige studie van de Universiteit van Rhode Island gevonden.
Zwangere vrouwen too posh to push? Nu al het cliché van het jaar!

Er was veel commotie n.a.v. de discussie rond de keizersnedepraktijk in Vlaanderen begin januari 2019. Hier een goed opiniestuk van Celia Ledoux van de VRT. De moeite waard om te lezen!

Most women give birth in hospital – but it’s got more to do with World War II than health
Definetely worth a read! Political history is still shaping contemporary institutions of childbirth worldwide and the choices mothers may have in childbirth. Recognising this will help us in defining effective initiatives that promote better births and the valuable role of midwifes.
Audit measuring the effectiveness of baby massage and yoga classes in reducing patient and parental/carer stress at The Royal London Hospital
Audit toont aan dat baby yoga stress verlaagt bij zowel de ouders als de baby!
Meer emotionele zorg voor zwangere en net bevallen vrouwen
Tijdens een zwangerschap en ook na de bevalling gaat veel aandacht naar de fysieke gezondheid van de vrouw. Veel minder wordt gekeken of ze zich wel goed in haar vel voelt. Het stigma van de roze wolk blijft hardnekkig voortleven. Daarom heeft een nieuw opgericht expertisenetwerk nu een draaiboek klaar voor gynaecologen, vroedvrouwen en huisartsen.
Copyright © 2018, Lava, All rights reserved. Our website: www.lava.yoga. Our mailing address is: inesrothmann@hotmail.com.
Want to change how you receive these emails? You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lava · Meerlenhoflaan 89 · Hoboken 2660 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp