Copy
                            
Nieuwsbrief IVN Lelystad van 16-01-17
View this email in your browser

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>

Nieuwjaarsbijeenkomst IVN Lelystad

Sommige hotemetoten gebruiken de maand januari om van de een nieuwjaarsbijeenkomst naar de volgende nieuwjaarsreceptie te gaan. En geef ze eens ongelijk: netwerken wordt een stuk gemakkelijker met een oliebol in je mond!

Wij als IVN afdeling Lelystad doen daar ook aan mee met één groot verschil: ALLE LEDEN ZIJN WELKOM!
 


De bijeenkomst zou worden gehouden in buurthuis De Windhoek in Lelystad - haven maar dat was bezet. Nu doen we het bij onze voorzitter, Yvonne Nederpel, thuis (Beemster 111, en gebruik je je Tom Tom dan is de postcode 8244 CG.

Iedereen is welkom op zondag 22 januari van 13.30 – 15.30 uur (met een uitloopje als dat zo uitkomt). Uiteraard is er een mooie, gedragen toespraak van onze voorzitter, er zijn versgebakken oliebollen en natuurlijk staan de koffie en thee klaar. Goed om elkaar in 2017 weer even te zien!

Daarna lopen we het Hondekopommetjes, één van de (leuke!) IVN ommetjes in/door Lelystad. Slim als je stevige schoenen of laarzen aandoet.

TOT DE 22 JANUARI!!

IVN 40 jaar

Aan alle natuurminnende Lelystedelingen. 
In 2017 bestaat Lelystad 50 jaar. 
Waar blijft de tijd, je hebt gelijk. 
In de eerste jaren was er over de Lelystadse natuur nauwelijks iets te vertellen. De natuur was nog jong en pril,  niet onaantrekkelijk maar weinig imponerend. 
Over de bossen kon je heenkijken! 
Maar dat veranderde snel. 

40 JAAR IVN
In 1977 werd de Lelystadse afdeling van het IVN opgericht.Het IVN is een landelijke vereniging, met 170 plaatselijke afdelingen, die veel aandacht aan ‘de natuur’, natuureducatie en de laatste jaren ook aan duurzaamheid besteedt.
In 2017 is het dus 40 jaar geleden dat het IVN werd opgericht. 
Lelystedelingen, die de natuur in en om de stad een warm hart toedroegen werden destijds lid en dat gebeurt, gelukkig, nog steeds. Uit de beginperiode zijn er nog steeds mensen lid. Zij hebben Lelystad én de IVN afdeling zien groeien.

BUURTGROEN NATUURPRIJS 

Ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van het IVN wordt in 2017 eenmalig de BUURTGROEN NATUURPRIJS uitgereikt waarbij het gaat om een bedrag van euro 400,00. Die prijs is niet bedoeld om met buurtbewoners een dag naar een pretpark of museum te gaan, hij moet besteed worden aan de realisatie van een stukje extra natuur in de buurt. Dat kan natuurlijk van alles zijn: een permanente bijenweide met drachtplanten, een insectenhotel, de aanplant van een paar fruitbomen of een plukstrook in de buurt,  nestkasten aan en om de school, een kleine bomenroute …

Je hebt zelf vast volop goede ideeën!

 

Jury

Een deskundige jury zal de plannen beoordelen. Iedere inzender wordt te zijner tijd uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Ook als je geen prijs wint kun je jouw plan daar presenteren aan belangstellenden. Wie weet levert dat weer waardevolle contacten op waar je wat aan hebt als het gaat om de realisatie van je plan. Over de uitreiking van de prijs en alles wat daarmee samenhangt, krijgen de deelnemers te zijner tijd uiteraard bericht.

WAT MOET JE DOEN?

Wanneer je (dat kan natuurlijk ook ‘jullie’ zijn!) die fantastische prijs wilt winnen moet je een paar dingen doen:

  • je levert een uitgewerkt plan met een begroting aan. Daarin staat dus wat je van plan bent en wat dat kost. De beschrijving hoeft geen boekwerk te zijn, houd het kort en beknopt,
  • geef in het plan aan wáár het plan gerealiseerd zal worden,
  • vermeld ook in het plan de naam en adresgegevens van de aanvrager(s). Wie is de contactpersoon?
  • het plan moet uiterlijk 1 september 2017 ingediend zijn bij de secretaris van het IVN. Dat kan per brief (Peter Kouwenhoven, Karveel 53-49, 8242 XL LELYSTAD) of per mail (p.a.kouwenhoven@kpnmail.nl).

 

Wij van het IVN wensen je veel succes!

Jaarverslagen

In de laatste Flevolacus stond een aantal jaarverslagen maar niet allemaal, aandachtige lezers (v/m) zullen dat vast opgemerkt hebben. 

OPROEP aan iedereen die nog geen jaarverslag heeft ingeleverd: doe dat nu snel. Kunnen ze mee in de volgende Flevolacus.

Nieuwe website
Rond 23 of 24 januari zal de nieuwe website van IVN Lelystad online gaan. Deze is dan bereikbaar via www.ivn.nl/lelystad

Graag krijgen we van de diverse werkgroepen actuele foto's om de teksten mooier te maken. Stuur ze in groot formaat naar de webmaster

 
Onze sponsors:

 
Facade kozijnen


Facade Solar


Lelymare logies


Wind in de wilgen


Het vegetarisch restaurant


Zenith natuurvoedingPoldertuin
Flevolacus

Heeft u een leuk artikel voor de Flevolacus?
Stuur het naar de redactie
 
Copyright © 2017 IVN Lelystad, All rights reserved.


Reacties op deze nieuwsbrief kunt u mailen

Meldt u hier af voor deze nieuwsbrief
Geef een ander e-mailadres op

Email Marketing Powered by Mailchimp