Nieuwsbrief 4 Agroforestry Nederland

EURAF conferentie

Call for abstracts

Van 23 tot 25 mei organiseert de EURAF de derder Europese conferentie over agroforestry in Montpellier, Frankrijk. Iedereen kan tot 15 februari een samenvatting insturen om hier een presentatie te verzorgen of een posterpresentatie te geven. Ook boeren zijn van harte uitgenodigd om hun ervaringen of visie over agroforestry te delen.
Bekijk hier de officiële uitnodiging.

Nieuws van EURAF

Laatste nieuwsbrieven

De afgelopen maanden was Euraf vertegenwoordig tijdens verschillende overleggen en evenementen in Brussel met als doel om agroforestry op de beleids- en onderzoeksagenda te krijgen (via Civil Dialogue Groups en European Innovation Partnerships Focus Groups). Meer hierover is terug te vinden in de laatste nieuwsbrief van Euraf. Ook worden in de nieuwsbrieven voorbeelden van agroforestry in Vlaanderen, Bulgarije en Italië en projecten uitgelicht.
Nieuwsbrief 13
Nieuwsbrief 14

Mark Shepard in Nederland

Verslag van de workshops en het congres

Mark Shepard,  auteur van het boek 'Herstellende Landbouw', was in november 2015 in Nederland. Gedurende de week is er veel uitgewisseld over ideeën om natuur en landbouw veel meer te integreren tot één systeem dat én voedsel én natuur produceert. Inspirerend was ook hoe hij vertelde over hoe hij op zijn New Forest Farm in de VS permacultuurprincipes op grote schaal toepast (zie foto).
Naar aanleiding van het bezoek, zijn er  verschillende (video)blogs en krantenartikelen verschenen.
Bekijk ze op www.akkernaarbos.nl

BIObeurs

Workshop over voedselbossen

Op 20 en 21 januari vindt de BIOBeurs plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Naast dat 200 biologische bedrijven zich presenten, is er een foodplein waar koks eten bereiden en er zijn sprekers die workshops verzorgen. Wouter van Eck van Food Forestry zal op de woensdag een workshop verzorgen over voedselbossen.
Bekijk hier het volledige programma.

Heggenvlechten

Activiteiten

Stichting Heg en Landschap organiseert de komende maanden weer allerlei activiteiten in het land, zoals heggenvlechtwedstrijden en cursussen over permacultuur en heggenvlechten.
Bekijk de website voor meer informatie.

Permacultuur café

4 bijeenkomsten

Net als vorig jaar organiseert Kees van Veluw dit jaar verschillende Permacultuur cafés voor boeren en landgebruikers en andere belangstellenden. Het gaat om vier bijeenkomsten van hele dagen bij de deelnemers thuis, om kennis op te doen over permacultuur en het (her)ontwerpen van het bedrijf. Aan de hand van films, excursies en sprekers zullen de principes van permacultuur worden toegelicht, waarna er samengewerkt wordt aan de ontwerpen.
De kosten van de cursus zijn 300 euro.
Meer informatie: Kees van Veluw

Lid worden van Agroforestry Nederland

15 euro per jaar

Door 15 euro over te maken op ons rekeningnummer wordt je op persoonlijke titel lid van Agroforestry Nederland. Je blijft dan op de hoogte via deze nieuwsbrief, kunt zelf ook berichten aanleveren voor de nieuwsbrief, maar kunt zelf niet meestemmen in de jaarvergadering van EURAF. Ook organiseren we één keer per jaar een bijeenkomst met alle leden. Wij vragen deze kleine bijdrage zodat de kosten gedekt zijn om als groep lid te blijven van EURAF.
Het lidmaatschap loopt van 1 september 2015 t/m 31 augustus 2016.
Het rekeningnummer is: NL11 TRIO 0197 8755 72 tnv Stichting Agroforestry Nederland. Stuur ook even een mail met uw contactgegevens naar Boki Luske.

Copyright © 2015 Agroforestry Nederland. Alle rechten voorbehoud. AfmeldenVoorkeuren wijzigen.