Copy

Hallo,

Als je onze crowdfunding in de gaten houdt, is het je vast opgevallen: het loopt al een tijdje niet zo hard meer. We zijn net voorbij de 1 miljoen euro-grens, maar het doelbedrag van 2 miljoen is nog ver weg. En dat met nog maar iets meer dan twee weken te gaan. Terwijl we iedere dag keihard campagne voeren, stijgt de spanning bij het hele team. Daarom in deze nieuwsbrief een reality check.

Met lege handen

In ons groeiplan hebben we als doel gesteld om minimaal 2 miljoen euro op te halen. Dat is enorm ambitieus en ook echt nodig om in deze megagrote markt voor hotelovernachtingen een vuist te maken tegen de grote spelers. En om die vuist steeds groter te maken.

De regels van crowdfunding zijn hard. Als je het doelbedrag niet haalt, krijgt iedereen die deze ronde heeft meegedaan zijn inleg automatisch terug. Dan staan we met lege handen en zal de geldreserve uit de eerste crowdfunding snel op zijn.

Toekomst op het spel

Als de crowdfunding niet slaagt, is de harde realiteit dat we dit jaar nog moeten stoppen en de missie mislukt is. We strijden sinds die ene LinkedIn-post in mei 2020 elke dag keihard om te bewijzen dat eerlijk ondernemen, zonder winstmaximalisatie en het paaien van aandeelhouders, echt wel kan.

Het kan en moet echt anders. Nog steeds. De grote platformbedrijven en hun aandeelhouders hebben hun gedrag werkelijk niks verbeterd sinds 2020. Ze gaan schaamteloos door met het uitknijpen van hotels, ontslaan van werknemers en uitkeren van torenhoge bonussen. Oh ja, de winsten blijven lekker hoog. In zo’n wereld willen we toch niet leven?

Daarom kiezen we weer voor crowdfunding: om gegraai van grote investeringsmaatschappijen buiten de deur te houden. We nemen het heft in eigen handen om een kapotte markt te herstellen, samen met een grote groep crowdfunders die hart hebben voor onze missie. Dat deden we in 2020 en dat doen we nu weer.

Doe nu mee

Tot zover de reality check. We geven natuurlijk niet op. Ik benadruk nog een keer dat nu, dit weekend, het moment is om mee te doen. Kijk de kat niet meer uit de boom. Want volgende week gaat er wat gebeuren. Hoe hoger de teller dan staat, hoe beter. We laten Goliath toch niet winnen? Ga naar onze crowdfundingpagina op CrowdAboutNow en doe mee.

Ja, ik doe mee met de crowdfunding!

Dinsdag Actiedag: help mee

We hebben een plan. Een plan om de campagne te versnellen. Een eindsprint in te zetten. Maar daar is jouw hulp bij nodig.

Aanstaande dinsdag verschijnt er in het Algemeen Dagblad (AD) een artikel over Moonback. We weten uit ervaring: dat geeft veel reuring. Zullen we die reuring met z’n allen nóg groter maken? (Nu knik jij enthousiast ‘ja’ ;-)) Dan is dinsdag onze grote actiedag waarop heel Nederland van ons hoort. Hieronder zie je wat je moet doen.

Vind jouw +1

Deel onderstaand bericht over Moonback op LinkedIn, Instagram, Facebook, via e-mail of WhatsApp. Een postduif mag ook. Zorg er voor dat zeker één ander persoon dankzij jouw bericht ook investeert. Als iedereen dat lukt, zijn we er.

Download een van onderstaande afbeeldingen en voeg deze tekst toe:

Ik strijd met Moonback voor een eerlijke platformeconomie. Ik maak een vuist tegen de grote boekingssites. Ben jij mijn +1? Investeer ook op crowdaboutnow.nl/moonback.

Je mag natuurlijk ook zelf een tekst bedenken. We weten uit ervaring dat berichten van ons delen minder effect heeft. Schrijf daarom alvast een eigen post met de inspiratie uit deze mail en zet hem dinsdag online. Tag ons met @moonback, dan zien wij het ook en dan kunnen wij het weer delen.

Word jij ook crowdfunder? Dan kan Moonback uitbreiden naar 50 steden in Europa.
Booking: miljoenen aan staatssteun, en toch 28 miljoen bonus voor de top. Tijd voor verandering. Word ook crowdfunder van Moonback.
'We hebben nog maar 1 kamer over.' Ik ben zo klaar met dit soort bangmakerijen. Tijd voor verandering. Word ook crowdfunder van Moonback.
Lege afbeelding met Moonback logo

Klik op een afbeelding om het grote formaat te downloaden. We hebben ook langwerpige varianten geschikt voor Instagram Stories:

Bedankt

Ik voelde erg de behoefte om je open en eerlijk te vertellen hoe de vlag er bij hangt. Ook al zit het even tegen. Dat hoort er bij. Ik sluit graag positief af. Al meer dan 500 mensen hebben geïnvesteerd. Zij hebben samen meer dan 1 miljoen euro bij elkaar gebracht. Dat is echt geweldig en daar zijn we ontzettend dankbaar voor en trots op.

De reacties die mensen achterlaten op onze campagnepagina nadat ze geïnvesteerd hebben, zijn hartverwarmend. Geloof me, dat betekent heel veel voor ons. Twijfel je nog, heb je vragen? Heel begrijpelijk. Reageer dan op deze mail en ik antwoord je graag. Op naar de 2 miljoen!

Fijn weekend!
Groet,

Niels

Moonback.com
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Moonback
Ha wat goed, je leest ook de kleine lettertjes. Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven op onze website om op de hoogte gehouden te worden over Moonback (voorheen Beterboeken), of omdat je mee hebt gedaan aan onze crowdfunding in 2020 en/of 2022.

Vorige nieuwsbrieven lezen? Je vindt ze in het archief.

Ons adres is
Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Wil je wijzigen hoe je onze e-mails ontvangt?
Je kan jouw voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.