Copy

Hallo,

Fijn dat je de nieuwsbrief weer leest. Hopelijk bied ik met deze update een beetje afleiding in deze bijzondere tijd. Ook ik volg natuurlijk het nieuws uit Oekraïne op de voet en ben geraakt door wat er allemaal gebeurt. Het zet de dagelijkse ups en downs in een heel ander perspectief. Ondanks alles timmerden we met Moonback weer aan de weg de afgelopen weken. Ik vertel je wat meer over de afwegingen die we maken én ons team kan je hulp goed gebruiken.

Goed is meestal goed genoeg

Als we nieuwe wegen bewandelen met Moonback, gaat daar meestal een gedegen onderzoek aan vooraf en afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek gaan we er dan mee verder of niet. Of zoals mijn collega Marcel ook wel zegt: “Als het een doodlopende weg blijkt te zijn, gaan we terug en nemen we de volgende afslag”. Het doen van dit soort exercities brengt ook de vraag met zich mee wanneer het resultaat goed genoeg is om iets verder te ontwikkelen. Over iets goed genoeg vinden schreef ik een blog voor De Ondernemer, met als uitgangspunt de uitspraak “Perfect is the enemy of good”. Oftewel, wanneer is goed, goed genoeg? En hoe hebben tijd en geld invloed op het resultaat?

Balans in kwaliteit, tijd en geld

Ik deel uit mijn blog graag een passage die meer inzicht geeft in een aantal afwegingen die we hebben gemaakt voor onze site. Soms doen de keuzes ook een beetje pijn bij het team want ‘ze zijn niet perfect’, maar op deze manier te werk gaan zorgt ook voor balans in kwaliteit, tijd en geld:

“Bij Moonback vullen hoteliers zelf teksten en foto’s in op hun hotelpagina. Het liefst zouden we al deze teksten door een professionele tekstschrijver laten maken, naar ieder hotel een fotograaf sturen en alles in 10 talen vertalen. Maar dat duurt simpelweg te lang. Dan zou er nu nog steeds geen hotel live staan. Laat staan als we straks honderden hotels tegelijk willen aansluiten. Daarom zijn alle teksten nu in het Engels en helpen we de hotels zo veel mogelijk om goede kwaliteit teksten en foto’s aan te leveren. Perfect? Nee, er glippen genoeg schoonheidsfoutjes door. Goed genoeg? Zeker weten. Stuur je me even een mailtje als je een spelfout vindt?” Hier vind je het hele verhaal.

Help je mee?

Op dit moment bewandelen we zo’n eerder genoemde nieuwe weg. Een deel van ons team onderzoekt of het interessant is om arrangementen aan te bieden in de steden waar we actief zijn. Arrangementen zijn er in allerlei varianten en daarom willen we graag weten hoe jullie hierover denken en hoe we kunnen zorgen dat het aanbod aansluit bij de wensen van reizigers. Zou je ons hierbij willen helpen door onze enquête over arrangementen in te vullen? Het duurt ongeveer 5 minuten. Alvast hartelijk dank! Ik ben erg benieuwd naar de resultaten.

Ga naar de enquête

Even uitzoomen

Onze focus ligt op hotels in steden, maar geregeld haken er ook hotels buiten de stadsgrenzen aan en dat maakt ons aanbod er alleen maar leuker op. Omdat onze site opent op de kaart van het stadscentrum van de door jou aangeklikte stad, zijn de wat verder gelegen hotels niet zichtbaar. Daar hebben we wat aan gedaan: vanaf nu krijg je een button te zien met de tekst dat je kunt uitzoomen om zo nog een aantal hotels op de kaart te zien. Klik je op de button, dan zoom je direct uit en worden alle hotels getoond. Een fijne verbetering.

Dat was 'm weer voor deze keer. Voor nu wens ik je een fijn weekend!

Groet,

Niels

Nieuw op Moonback

Antwerpen - B&B Guesthouse Leman
Slapen in een pand uit 1880 met prachtige details uit die tijd en met het comfort van nu. In de buurt vind je veel restaurants en centrum van Antwerpen bereik je makkelijk met de fiets of het ov.
Prijsindicatie: volgende week za-zo kamer ‘The Attic’ voor €105,- incl. ontbijt.

Schiedam - Stadsvilla Mout
Verblijf in een van de kamers of suites van deze historische stadsvilla die is omgetoverd tot boetiekhotel. Bekijk het oude stadscentrum van Schiedam en met de tram sta je zo middenin Rotterdam.
Prijsindicatie: volgende week za-zo een Superior double room voor €102,- excl. ontbijt.

Amsterdam - XO Hotel Inner
Dit hotel ligt in een rustige straat en toch ben je vlakbij al het leuks wat Amsterdam te bieden heeft. Het Museumplein met alle bekende musea is een paar minuten lopen en het Vondelpark ligt om de hoek.
Prijsindicatie: volgende week za-zo een Standard Twin room voor €169,- excl. ontbijt.

Moonback.com
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Moonback
Ha wat goed, je leest ook de kleine lettertjes. Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven op onze website om op de hoogte gehouden te worden over Moonback (voorheen Beterboeken), of omdat je mee hebt gedaan aan onze crowdfunding in 2020 en/of 2022.

Vorige nieuwsbrieven lezen? Je vindt ze in het archief.

Ons adres is
Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Wil je wijzigen hoe je onze e-mails ontvangt?
Je kan jouw voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.