Copy

Hallo,

Leuk dat je weer van de partij bent, deze nieuwsbrief. De afgelopen twee weken is er weer genoeg gebeurd. Naast de voorbereidingen voor de crowdfunding, zijn we druk bezig met onze samenwerking met meerdaagse events en het aansluiten van nieuwe hotels. In deze update ga ik in op de nieuwe Europese wetten voor big tech, onze crowdfunding en een interessante trip naar Amsterdam.

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik al dat de perstours die we organiseren voor journalisten en bloggers, een goed middel zijn om Moonback en onze steden te promoten. Vorige week bezochten we Amsterdam met een fijne groep en daarbij lieten we de geijkte hotspots heel bewust links liggen. Amsterdam staat al een tijdje op onze kaart, maar waren nog niet in de gelegenheid geweest om in deze stad op pad te gaan. Dat kan nu gelukkig weer!

24 uur Amsterdam

Wat doe je als je 24 uur in onze hoofdstad bent met een groep journalisten en bloggers die de stad al best aardig kennen? Dan bedenk je een programma dat een ander Amsterdam laat zien, dus met een aantal verrassende locaties. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers, is dat verrassen prima gelukt. Het was een trip van vrolijke uitersten: van serene rust in Hotel Jakarta tot onze innerlijke Celine Dion loslaten in de Japanse karaokebar. Het was een mooie samenwerking tussen alle locaties en Moonback, wat superfijn is natuurlijk. We kijken uit naar de publicaties van de deelnemers van deze tour. Nieuwsgierig waar we zijn geweest? Lees dan ons blog over deze perstour.

STRAAT museum, onderdeel van de perstour in Amsterdam. Foto: Max Kneefel

Update crowdfunding

Twee weken geleden vertelde ik je over onze nieuwe crowdfunding. Voordat deze in mei van start gaat, krijg je vooraf hier meer informatie over. Op dit moment zijn we nog volop aan het voorbereiden. Om je een idee te geven van wat we aan het doen zijn: de campagnepagina op CrowdAboutNow moet geschreven worden en alle promotie rondom de campagne moet worden bedacht en ingepland worden, uiteraard willen we zo helder mogelijk onze prognoses laten zien en er moeten voor een nieuwe crowdfunding een aantal zaken geregeld worden op juridisch vlak. Zodra we alles compleet hebben, deel ik het met je. Van de week vertelde ik De Ondernemer alvast over onze crowdfundingplannen.
 

Big tech aan banden?

Als we kijken naar de grote platformen in onze branche, kunnen we concluderen dat daar niets veranderd is in de afgelopen twee jaar. De consumenten en hotels staan er nog steeds niet voorop. We staan met Moonback echter niet alleen als het gaat om het eerlijker willen maken van de platformeconomie. En dat is maar goed ook.

Vanuit Brussel kwam er afgelopen week groot nieuws: het Europese Parlement en de EU-lidstaten zijn samen tot de Digital Markets Act (DMA) gekomen. Dit voorlopige akkoord is eindelijk het antwoord op het al jaren vrij baan geven aan grote online platformen als het gaat om onder andere privacy en machtsmisbruik. De DMA richt zich dan ook echt op de big tech-bedrijven die door hun grootte allesbepalend zijn voor zowel de mogelijkheden van andere bedrijven in hun markt als de voorwaarden richting de consument.

De nieuwe wet legt deze bedrijven straks een flink aantal regels op die zorgen voor meer keuzevrijheid voor jou en een eerlijkere markt voor bedrijven. Een eerlijker ondernemersklimaat helpt ons bedrijf natuurlijk ook, maar we gaan niet afwachten tot het moment dat dit allemaal van kracht wordt. Wij willen onze plek nu al veroveren en daar helpt iedereen die aan onze missie bijdraagt natuurlijk aan mee.

De aandeelhouders van de big tech bedrijven zullen deze ontwikkeling met lede ogen aanzien, want deze wet gaat gevolgen hebben voor de hoge winsten die de big tech-bedrijven maken. Wil je wat meer verdieping op dit onderwerp: eerder deelde VPRO Tegenlicht een artikel over de DMA en twee andere wetten die ons digitale leven gaan bepalen en ook platformeconomie-expert en Moonback-crowdfunder Martijn Arets zette onlangs zijn kijk hierop uiteen in zijn nieuwsbrief
Wat mij betreft zijn dit mooie ontwikkelingen en ik kijk uit naar het moment dat de nieuwe wetten een positief effect gaan hebben op de markten en dus ook voor consumenten. 

Fijn weekend!

Groet,
Niels

Deze hotels boek je op Moonback

Rotterdam - Bed Bites & Business
Een intiem boutiquehotel met spectaculair uitzicht over de Rijnhaven, van de Kop van Zuid tot de Euromast. Het hotel bevindt zich op De Kaap vlakbij de Fenix Food Factory en Deliplein. De inrichting van het hotel is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het pand.

Amsterdam - Hotel Jakarta
Dit duurzame hotel ligt aan het IJ, op de plek waar vroeger de schepen naar Jakarta vertrokken. In het moderne hotelinterieur zie je ook referenties naar Indonesië. Als hotelgast mag je gebruikmaken van het zwembad en de sauna en kun je tegen betaling een wellnessbehandeling boeken.

Antwerpen - U Eat & Sleep
Dit hotel vind je op ‘t Eilandje, het nieuwe hippe deel van Antwerpen vlakbij het centrum. Het hotel heeft 15 kamers waarvan een flink aantal uitzicht hebben op de jachthaven en het Museum aan de Stroom (MAS). Er is ook een restaurant met notering in de Michelingids en een gezellige cocktailbar.

Moonback.com
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Moonback
Ha wat goed, je leest ook de kleine lettertjes. Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven op onze website om op de hoogte gehouden te worden over Moonback (voorheen Beterboeken), of omdat je mee hebt gedaan aan onze crowdfunding in 2020 en/of 2022.

Vorige nieuwsbrieven lezen? Je vindt ze in het archief.

Ons adres is
Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Wil je wijzigen hoe je onze e-mails ontvangt?
Je kan jouw voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.