Copy

Hallo,

Fijn dat je mijn nieuwsbrief over Moonback weer leest. Het waren weer hectische weken met activiteiten die varieerden van financiële plannen opstellen tot het ontvangen van journalisten uit binnen- en buitenland. Met dit laatste in gedachten vertel ik je deze editie graag wat meer over het samenwerken met steden en waarom dat zo goed werkt. Ook heb ik mooi nieuws over de verdere groei van Moonback.

Maar eerst een podcasttip

Deze week ging een nieuwe podcastserie live waarin ik de rol van juryvoorzitter vervul: Droomstart. In de serie volg je ambitieuze Nederlanders met een gouden businessidee, op weg naar het ondernemerschap. De Ondernemer vroeg mij om hier aan bij te dragen omdat ik als meest inspirerende ondernemer van 2020 met Moonback en voormalig startupstrateeg weet wat ervoor nodig is om van idee naar bedrijf te gaan. De eerste aflevering is nu live en er verschijnt wekelijks een nieuwe. Volg Droomstart via jouw favoriete podcast app en mis niets van deze unieke ondernemersserie.

Een win-win met de steden

We kiezen met Moonback heel bewust om op dit moment stad voor stad te groeien. En wat is het dan fijn om per stad samen te werken met een partij die de stad echt heel goed kent. We bouwen een relatie op met de steden zodat zij ons kunnen helpen meer bekendheid te krijgen. Steden hebben hier vaak een aparte organisatie voor opgericht, de destination marketing organisation (DMO), waar we dan gezamenlijke promotie-acties mee opzetten. 

DMO’s hebben als doel hun stad zo aantrekkelijk mogelijk neer te zetten voor ondernemers, investeerders, congressen, pers en natuurlijk de bezoekers. Je hebt als bezoeker van een stad vast weleens een website van een stad bekeken voor leuke tips of routes, voorafgaand aan je bezoek. Het is fijn om te weten waar je moet zijn, toch? Je kunt op deze sites meestal niet een hotel boeken. Nog fijner is het dus als ze bezoekers doorsturen naar Moonback. Dat is precies wat we opzetten. Een deel van de commissie die komt van boekers die de DMO doorstuurt, geven we aan ze terug en komt dus eigenlijk weer in de stad terecht waar je als reiziger heen gaat. Een win-win-situatie.

Mooie samenwerkingen

Een tweede pijler waarop we samenwerken met DMO’s zijn evenementen. Evenementorganisatoren vragen gemeentes veelal hotelovernachtingen te regelen voor bezoekers, maar zij zijn hier niet goed voor uitgerust. De kaart met hotels die wij bieden, leent zich hier uitstekend voor, als we daar ook de locatie van het evenement aan toevoegen. Met een aantal organisatoren van meerdaagse events zijn we hiermee in een vergevorderd stadium. Zo kunnen bezoekers van een event van de TU Delft binnenkort al hun kamer via Moonback reserveren. En dat is dus mede dankzij Delft Marketing tot stand gekomen. Weet je gelijk in welke stad we binnenkort ook actief gaan zijn. Ssssst.

Ons verhaal en dat van de stad vertellen

En dan samenwerking nummer drie. Het is in ieders voordeel als we de steden waar we actief zijn mooi in de spotlight zetten. Dit doen we nu met perstours. We deden dit eerder in Antwerpen en binnenkort in Amsterdam. We laten journalisten nieuwe plekken in de steden ontdekken zodat ze daar mooie publicaties over kunnen maken. Natuurlijk vertellen we ook het verhaal van Moonback, dat ze ook erg interessant vinden en ze door hun publicaties heen verweven.

We werken nauw samen met Rotterdam Partners, de DMO van onze thuisstad. Vorige week vond de eerste perstour die we samen organiseerden plaats. Een ideale gelegenheid om ons verhaal en dat van de stad te vertellen. Een flinke groep Nederlandse en internationale journalisten ontdekten in twee dagen een hele lading culinaire en culturele highlights in Rotterdam en ze verbleven in Hotel Supernova, dat uiteraard op Moonback staat. Een pr-kans van jewelste, want dankzij de publicaties over Rotterdam en Moonback, weten straks weer veel meer mensen van ons bestaan. Ga je binnenkort naar Rotterdam, bekijk dan voor wat inspiratie ons blog over deze perstour.

Je ziet, drie manieren van samenwerken die heel waardevol voor ons zijn. Nu snap je misschien ook waarom we niet aan de lopende band steden kunnen toevoegen, want dit vraagt tijd. Maar dit is wel een manier van promotie die exclusief voor ons is. Een slimme manier van marketing om op te boksen tegen het marketinggeweld van andere boekingssites.

Moonback groeit dit jaar verder

Bijna twee jaar geleden was mijn boze LinkedIn-bericht de start van wat nu Moonback is. Dankzij de crowdfunding in 2020 konden we ons idee omzetten naar werkende site. Om de komende 1 à 2 jaar van werkende site naar groter bedrijf te groeien, hebben we opnieuw financiering nodig. Dit betekent dat we, zoals gepland, ook een nieuwe financieringsronde gaan houden. Geheel volgens de plannen die we destijds hebben gedeeld, gaan we dit jaar opschalen. We willen in een hoger tempo meer steden toevoegen en bovengenoemde marketingaanpak uitvoeren en dit vraagt om een uitbreiding van het team.

Een nieuwe crowdfunding

Omdat crowdfunding de vorige keer zo’n succes was, willen we dat nu weer doen. Dat we met zoveel mensen geld verzameld hebben, blijft echt bijzonder. Maar het gaat niet alleen om het geld. We hebben zoveel aanmoedigingen en feedback van onze crowdfunders gehad. Dat is van onschatbare waarde voor ons. De betrokkenheid is zo enorm groot en de beweging die we met z’n allen, inclusief de hotels en B&B’s, vormen, is nodig om de tegenhanger van de grote boekingssites te zijn en het echt anders te doen.

We werken op dit moment de plannen voor een nieuwe crowdfunding uit en het zou geweldig zijn als nog meer mensen zich aansluiten bij onze beweging om de platformeconomie socialer te maken. Ik houd je op de hoogte.

Ik wens je een fijn weekend! Groet,

Niels

Deze hotels boek je op Moonback

Antwerpen - Hotel Indigo Antwerp City Centre
Wil je meerdere delen van Antwerpen verkennen, dan kun je vanuit dit hotel alle kanten op. Het ligt namelijk lekker centraal in de stad. Het hotel heeft een fris en kleurrijk interieur. En heb je zin in cocktails en tapas, dan kun je terecht in het hotel bij Queen A’s Kitchen.

Rotterdam - H2OTEL
Dit is je kans om in een drijvend hotel te slapen. H2OTEL bevindt zich in de rustige Wijnhaven in het centrum van Rotterdam. Het restaurant van het hotel heeft een gezellig terras met uitzicht op de kamer en een aantal kamers hebben een eigen terras. Vanuit het hotel wandel je zo het centrum in.

Amsterdam - Hotel Asterisk
Dit hotel wordt gerund door een familie. Samen met hun team staan ze voor je klaar met de beste tips om je verblijf nog leuker te maken. Ze kunnen je vast ook wel op wat verborgen parels attenderen. Ook bekende plekken als het Rijksmuseum, het Vondelpark en De Pijp zijn vlakbij.

Moonback.com
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Moonback
Ha wat goed, je leest ook de kleine lettertjes. Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven op onze website om op de hoogte gehouden te worden over Moonback (voorheen Beterboeken), of omdat je mee hebt gedaan aan onze crowdfunding in 2020 en/of 2022.

Vorige nieuwsbrieven lezen? Je vindt ze in het archief.

Ons adres is
Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Wil je wijzigen hoe je onze e-mails ontvangt?
Je kan jouw voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.