Copy

Hallo,

Leuk dat je onze nieuwsbrief leest. De inhoud is deze keer lekker gevarieerd. Ik ga in op ons merkverhaal, maar ook nieuwe features en een podcast waar een vouwfiets een rol speelt komen aan bod. Ja, echt. Maar laat ik beginnen met het allermooiste nieuws van deze week: de versoepelingen van de coronamaatregelen! Ik gun het alle sectoren die het zo zwaar hebben gehad de afgelopen jaren echt van harte. Dat deze bedrijven maar weer mogen floreren als voorheen.

Voor Moonback betekent het ook goed nieuws: een citytrip boeken is natuurlijk een stuk aantrekkelijker wanneer je wél naar dat ene museum/restaurant/theater/kroegje kunt. En nu duimen dat we alles open kunnen houden met z’n allen.

Waar staan we voor?

De afgelopen tijd werkte ik met een klein team aan het verhaal van Moonback. We kregen namelijk geregeld feedback van bezoekers dat de site weliswaar fijn is in gebruik, maar dat ze er niet zo goed uithaalden waar Moonback nu precies voor staat. Wat is er nu anders en wat zijn de voordelen? Een duidelijk signaal voor ons om ons verhaal onder de loep te nemen en verder aan te scherpen.

Zo zeggen we nadrukkelijker dat we een beweging zijn op weg naar een socialere platformeconomie, de positionering voor stedentrips duidelijker aangescherpt en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid die we ook zien er beter in verwerkt. Op dit moment zijn we bezig met de vertaalslag van dit verhaal naar de website.

Het merkverhaal beschrijft de kern van waarom je als bedrijf doet wat je doet en bevat verschillende elementen. Een aantal daarvan deel ik graag met je en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kunt een deel van het merkverhaal hier lezen.

De vanaf-prijzen staan live!

Twee weken geleden vertelde ik je in de nieuwsbrief meer over de verbeteringen van onze website. Daar werd erg enthousiast op gereageerd. Hartelijk dank voor alle fijne mails, van vrolijke opstekers voor het team tot ideeën en feedback. We blijven natuurlijk doorontwikkelen aan mooie functionaliteiten die het boeken van een hotel leuker en makkelijker maken.

Ik kondigde in de vorige mail ook aan dat er hard werd gewerkt aan het tonen van vanaf-prijzen op de kaart op onze site, zonder dat er een aankomst- en vertrekdatum is ingegeven. Vandaag kan ik melden dat deze zeer gewilde feature nu online staat. Ik ben er megatrots op, want dit zorgt voor zo veel meer duidelijkheid voor de reizigers. 
Het informatieveld vertelt je waar de getoonde prijs op is gebaseerd

Waar is nou het centrum?

De kaartweergave op Moonback wordt gewaardeerd door de mensen die er gebruik van maken, maar we kregen toch geregeld een kanttekening als feedback: “Als ik een stad niet ken, weet ik niet zo 1-2-3 waar het centrum is.” Daar hebben we wat aan gedaan. Vanaf nu zie je op de kaart naast de bezienswaardigheden (aangeduid met sterren) ook waar het stadscentrum zich bevindt, zodat je een beter idee hebt van waar in de stad de hotels zich bevinden.
Vanaf nu zie je in een oogopslag waar het centrum van een stad is

Een leesbaar adres

En dan een verbetering voor de nerds onder ons: iets minder zichtbaar, maar wel heel mooi en praktisch. Elk hotel heeft nu namelijk zijn eigen strakke linkadres op Moonback, met daarin de naam van de stad en het hotel. Als je de website bezoekt maakt het geen verschil, maar het leest en deelt toch net wat makkelijker dan eerst. Voor ons is het voordeel dat de links nu korter zijn, wat zorgt voor een betere ranking in zoekmachines. Onderaan deze nieuwsbrief vind je een paar hotels die nieuw zijn op Moonback, dus als je een kijkje neemt, werp dan ook even een blik op de adresbalk.

De vouwfiets

Als laatste kom ik nog even terug op die vouwfiets die voorbij kwam in het begin van deze nieuwsbrief. Ik ging voor de Nieuwe Makers Podcast in gesprek met Kirsten en Jens over ondernemen en mijn eerdere bedrijven. Zo kwam zelfs de high-end vouwfiets ter sprake waar ik in 2013 mee op pad was op beurzen en stations om feedback te verzamelen. Wat ik daarvan heb geleerd, kun je nu horen in de podcast. Veel luisterplezier!

Fijn weekend en tot over twee weken!

Groet, Niels

P.S. Uiteraard zetten we ook graag de hotels in het zonnetje, want hé we zijn natuurlijk wel een boekingssite. Daarom zetten we vanaf nu telkens een aantal hotels in de spotlights in de nieuwsbrief. Als niemand dit leest, moet ik ze de volgende keer van onze marketingmanager tussen de nieuwsbriefteksten plaatsen. ;-)

Nieuw op Moonback

Antwerpen - Lit d’Art
Dit exclusieve boetiekhotel bevindt zich in een bijzonder pand in het Zuid en heeft vier luxueuze suites en een welnessgedeelte. Eigenaresse Aida en haar team maken graag van je verblijf een bijzondere ervaring.

Rotterdam - Unplugged
De perfecte uitvalsbasis als je Rotterdam wilt verkennen, zo hartje stad. Handige technologie in het hotel maakt je verblijf makkelijk. Na een lange dag op pad, kom je tot rust in je comfortabele kamer.

Amsterdam - Hotel2Stay
In het moderne Hotel2Stay verblijf je in een studio met eigen keuken en badkamer. In het hotel kun je ook gebruikmaken van de sauna, gym en het dakterras. Je zou bijna heel je verblijf in het hotel spenderen.
Moonback.com
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 Moonback
Ha wat goed, je leest ook de kleine lettertjes. Je krijgt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven op onze website om op de hoogte gehouden te worden over Moonback (voorheen Beterboeken), of omdat je mee hebt gedaan aan onze crowdfunding in 2020 en/of 2022.

Vorige nieuwsbrieven lezen? Je vindt ze in het archief.

Ons adres is
Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Wil je wijzigen hoe je onze e-mails ontvangt?
Je kan jouw voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.