Copy
Кампания на "Каритас България"
в подкрепа на възрастни хора


Виж този имейл чрез своя браузър
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Защото СМЕ ХОРА!

За поредна година, „Каритас България“ стартира кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“, която ще протече в периода 11.11. 2019 г. – 31.03.2020 г. С нея искаме да помогнем на възрастните хора в България да изживеят старините си достойно. Защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му.

Фина и Димо са възрастно семейство от село Граматиково. Животът в малкото странджанско село лека-полека замира - няма лекар, училището и детската градина са затворени, младите хора са напуснали селото и са се установили в големите градове в България или в чужбина. Възрастните хора все по-трудно се справят с ежедневието си и с болестите, които ги съпътстват.

За съжаление, Фина и Димо не са изолиран случай. Голяма част от възрастните хора (65 г. +) в България живеят в изолация, забравени и притихнали в своя дом. Много от тях са с влошено здраве и имат нужда от наблюдение и специализирани грижи, като в същото време – имат ограничен или липсващ достъп до отговарящи на нуждите им здравни и социални услуги.

За да бъде в подкрепа на възрастните хора в България, „Каритас“ вече 17 години реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, посещават възрастния човек в дома му и му предоставят нужните грижи, съобразени с неговите здравни и социални потребности. Сътрудниците на „Каритас“ посещават възрастните хора ежеседмично, а в някои случаи и ежедневно.

През годините „Каритас“ създаде 9 центъра за Домашни грижи, като мобилните екипи към тях осигуряват професионални домашни грижи на 370 възрастни хора от 14 населени места в България. Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ помага на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами в трудностите, които изпитват и че има хора, на които могат да разчитат.

Бъдете част от нашата кауза! Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек, във всеки етап от живота му.

 
„Каритас“ в подкрепа на възрастните хора
Грижата за възрастните хора не е срочна активност, към която ние, от „Каритас”, проявяваме временна ангажираност. Това е инициатива, на която сме се посветили неограничено с безусловната убеденост, че тя има смисъл и възрастните хора имат нужда от нея. „Каритас“ помага на възрастните хора със следните дейности и услуги: прочети повече >>
Не пропускай
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
+1 +1
Share Share
Copyright © 2019 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp