Copy
Бюлетин на "Каритас България"
Международен ден на възрастните хора - 1 октомври

Виж този имейл чрез своя браузър
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Старостта не е престъпление

На днешния 1-и октомври - Международния ден на възрастните хора, когато отправяме поглед към хората от третата възраст, искаме, за пореден път, да заявим, че старостта не е престъпление и че да живееш с достойнство е изконно право на всеки човек, във всеки етап от живота му.

Времето, в което живеем, налага необходимостта да обръщаме все по-голямо внимание на възрастните хора между нас. Икономическата криза, ниският прираст на населението, желанието на младите хора да търсят реализация в чужбина водят до постоянна тенденция на застаряване на обществото ни.
 
Рада е на 83 г. Вдовица е и живее сама. Трудно подвижна е. „Знаете ли какво е да си вечно сам, да не можеш да отидеш до никъде, да няма с кого дори и само да поговориш? Понякога, за един възрастен човек да получи усмивка и няколко благи думи е от огромно значение.“ Това са думите на Рада, но те не са изолиран случай, защото това е съдбата на немалка част от българските пенсионери – духовно и физически изоставени и забравени.

За възрастните хора, като баба Рада, обаче има алтернатива. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи”, благодарение на която възрастните хора получават професионални (здравни и социални) грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му предоставят грижите, от които се нуждае. Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.
 
Професионалните грижи в дома, предоставени от човек, превърнал се в приятел, даряващ спокойствие, уют и сигурност, са и най-силният двигател на желанието за живот и пътят към достойно изживяване на старините.
Дребният жест може да превърне една благородна кауза в реална и дълготрайна подкрепа за възрастните хора
Вярваме, че само ЗАЕДНО можем да постигнем повече, така че да сме в още по-голяма помощ за възрастните хора в България.
 
Може да подкрепите каузата, като:
 
Дарите онлайн през сайта ни: www.homecare-support.caritas.bg
 
Дарите по банков път, с основание за плащане: Домашни грижи на Каритас, по следната банкова сметка:
 
РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на Каритас
Титуляр на сметката: Каритас България
 
Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17 777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.
 
Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).
Грижата за възрастните хора не е срочна активност, към която ние, от „Каритас”, проявяваме временна ангажираност. Това е инициатива, на която сме се посветили неограничено с безусловната убеденост, че тя има смисъл и възрастните хора имат нужда от нея.
 
Благодарим ви, че помагаме заедно!
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
+1 +1
Share Share
Copyright © 2019 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp